Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 435711
Exposició pública de l'aprovació inicial de l’Ordenança fiscal reguladora del preu públic per al servei de menjador escolar als centres educatius públics d’infantil i primària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Formentera, en sessió ordinària celebrada el 29 de juliol de 2022, aprovà inicialment l'Ordenança fiscal reguladora del preu públic per al servei de menjador escolar als centres educatius públics d'infantil i primària. El text aprovat inicialment diu el següent:

“Ordenança fiscal reguladora del preu públic per al servei de menjador escolar als centres educatius públics d'infantil i primària.

Article 1

Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i de conformitat amb el que estableixen els articles 15 al 19 i l'article 20, apartats 1 i 4.ñ), del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Consell Insular estableix el preu públic pels menús escolars pels centres educatius públics d'infantil i primària de Formentera. La gestió del Consell Insular de Formentera d'aquest servei es fa establint un conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional, ja que el Consell Insular de Formentera exercirà una competència impròpia, amb el vistiplau de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, d'acord amb la reforma de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL) efectuada per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (LRSAL).

Article 2

Fet imposable

Està determinat per la utilització dels serveis de menjador escolar als centres educatius públics d'infantil i primària de Formentera.

Article 3

Subjecte passiu

Estan obligats al pagament totes les persones físiques que siguin usuàries del menjador escolar, tant l'alumnat com el professorat o altres persones degudament autoritzades que sol·licitin el servei. En el cas de l'alumnat, pel fet de ser menors d'edat, el pagament correspondrà als pares, tutors, representants legals o responsables dels beneficiaris.

Article 4

Responsables

Seran responsables solidaris del deute tributari les persones o entitats a què es refereix l'article 42 de la Llei general tributària.

Article 5

Normes de gestió

1.Cada any acadèmic, abans de l'inici del curs escolar, la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa estableix, mitjançant una resolució, les instruccions oportunes i fixa les mesures relatives a l'organització i el funcionament del servei escolar de menjador als centres d'educació infantil i als d'educació primària, en què s'especifiquen, entre d'altres, els aspectes següents que regiran aquesta ordenança:

a) El calendari del servei escolar de menjador.

b) Les orientacions bàsiques per a l'elaboració de menús i el desenvolupament d'hàbits saludables.

c) El cost màxim diari del menú (àpat) del servei de menjador escolar.

d) La falta d'assistència.

2.El preu públic s'exigirà en règim de liquidació, practicada per l'Administració de la següent manera:

a)A partir que s'iniciï el servei d'acord amb el conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional i d'acord amb el calendari del servei de menjador establert per la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

b)Aquesta primera liquidació es notificarà al subjecte passiu i causarà alta en el registre de contribuents del servei.

c)Els propers mesos, amb caràcter mensual s'elevarà un padró en què figuraran els subjectes passius i les quotes mensuals respectives que es liquidin per aplicació de la present ordenança. Aquestes liquidacions es notificaran de forma col·lectiva en els termes previstos a l'article 102 de la Llei general tributària.

3.La quota del servei de menjador es liquidarà la primera quinzena del mes següent en què s'utilitzi.

4.El pagament del preu públic es realitzarà per rebut mensual domiciliat, durant la primera quinzena, al compte bancari que indiqui el subjecte passiu. La informació de les dades bancàries per a la domiciliació dels pagaments es facilitarà en el moment de l'inici del servei, amb certificació bancària que n'acrediti la titularitat.

5.La falta de pagament de dues mensualitats suposarà la pèrdua del dret a la prestació del servei.

Article 6

Quota tributària

La quantia del preu regulat en aquesta Ordenança serà fixada pel preu diari màxim del menú establert per resolució de les instruccions oportunes i relatives a l'organització i el funcionament del servei escolar de menjador als centres d'educació infantil i als d'educació primària de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

1.Per a l'alumnat fix: preu màxim diari del menú fixat a les instruccions oportunes i relatives a l'organització i el funcionament del servei escolar de menjador als centres d'educació infantil i als d'educació primària de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

2.Per a l'alumnat esporàdic: el preu màxim del menú s'augmentarà un 10 % per als usuaris eventuals. Es consideren eventuals o no habituals els alumnes que utilitzin el servei de menjador un nombre de dies inferior al 50 % dels dies lectius en què es presta el servei.

3.El preu màxim del menú diari no inclou el cost del personal no docent encarregat de l'atenció de l'alumnat i el cost del transport en cas que el servei sigui de càtering. En cas de necessitat de personal no docent o de transport, aquest cost formarà part de la quota tributària.

4.La quota tributària a cobrar un cop publicada la resolució de les instruccions oportunes i fixa les mesures relatives a l'organització i el funcionament del servei escolar de menjador als centres d'educació infantil, als d'educació primària de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa aprovat, es fixarà per resolució de presidència del Consell Insular de Formentera anualment.

 

Article 7

Falta d'assistència

1. En el supòsit de falta d'assistència sense justificar per l'alumnat fix, s'ha d'abonar l'import total de la minuta.

2. L'alumnat fix que falti un mínim de tres dies lectius consecutius per causa degudament justificada, se'ls retornarà l'import dels dies posteriors.

3. En el cas de vagues no imputables al Consell Insular de Formentera que impedeixin el funcionament normal dels centres docents i que impedeixin el desenvolupament ordinari del servei, el subjecte passiu ha d'abonar el cost corresponent al personal contractat durant el període màxim d'una setmana.

4. Si la impossibilitat de prestar el servei és per una causa imputable al Consell Insular de Formentera, no s'ha d'abonar l'import del servei de menjador.

Article 8

Exempcions

Aquest preu públic no es meritarà per al personal docent amb funcions d'encarregat i/o d'atenció i cura en el servei escolar de menjador.

Article 9

Meritació

Es merita el preu públic i neix l'obligació de contribuir, en el moment en què s'inicia el servei acceptat pel subjecte passiu.

Article 10

Infraccions i sancions

En tot el que és relatiu a infraccions i les diferents qualificacions, així com les sancions que corresponguin en cada cas, s'haurà d'atendre als articles 183 i següents de la Llei general tributària.

Disposició final

La present Ordenança fiscal començarà a regir d'acord amb el que estableixen els articles 103 i 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i seguirà en vigor fins que s'acordi la seva derogació o modificació expressa.”

Per la qual cosa es sotmet a informació pública durant el termini de trenta dies hàbils, per tal que les persones interessades puguin examinar l'expedient i formular reclamacions, conforme al que estableix l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprovà el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals. Si se'n presenten, seran resoltes per la Corporació i, si no se'n presenten, l'aprovació de l'ordenança fiscal es considerarà aprovada definitivament.

La consulta de l'expedient es realitzarà a l'àrea d'Educació del Consell Insular de Formentera, carrer Mallorca, 17 baixos, Sant Ferran (Formentera), en horari d'atenció al públic (de 9.00 a 14.00 hores) i de dilluns a divendres.

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica (3 d'agost de 2022)

La presidenta Ana Juan Torres