Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 433415
Modificació dels Protocols de les festes de Sant Antoni Abat que es celebren al poble de Fornells

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Des de la Batlia de l'Ajuntament des Mercadal, mitjançant la resolució de batlia núm. 592 i 627, del dia 14 de juliol de 2022 i dia 2 d'agost de 2022, s'ha modificat els protocols de les festes de Sant Antoni, que transcrites aquestes modificacions queda de la següent manera:

«Primer: A l'apartat “Ordre i desenvolupament de la festa” canviar l'ordre i el lloc del darrer toc de fabiol del diumenge de la festa. Així on posa que els caixers aniran a la beguda al castell de Sant Antoni i el caixer batle farà entrega del bastó, s´ha de posar que primer farà entrega de la bandera el caixer/a fadrí / fadrina.

  • Redacció inicial: La comitiva anirà al Castell de Sant Antoni ……..el caixer Batle farà entrega del bastó al batle/batlessa del municipi o a un regidor/-a en qui delegui.

Quan acabi la beguda els caixers i cavallers acompanyaran el caixer Batle Després acompanyaran al sobreposat al castell de Sant Antoni per deixar la bandera, on es farà el darrer toc de fabiol i es dissoldrà la qualcada fins l'any venidor.

Nova redacció: La Comitiva, amb el mateix ordre, anirà al Castell de Sant Antoni per fer la Beguda. En aquest acte, els caixers i cavallers ocuparan lloc preferent. En arribar el Caixer/a fadrí/fadrina farà entrega de la bandera, i tot seguit el Caixer/a Batle/ Batlessa farà entrega del bastó al batle/batlessa del municipi o al regidor/-a en qui delegui.

Quan acabi la beguda, els caixers i cavallers, en ordre, acompanyaran primer al caixer batle/batlessa i després al caixer capellà als seus domicilis per acomiadar-se'n i serà a la casa del caixer capellà on el fabioler farà el darrer toc de fabiol i es dissoldrà la qualcada fins l'any venidor.

Segon: A l'apartat "Comportament dels components de la qualcada" afegir la prohibició d'utilitzar el mòbil durant els actes de la festa.

  • Redacció inicial: Els caixers i cavallers no poden fumar ni beure alcohol ni menjar durant els actes de la festa.

Nova redacció: Els caixers i cavallers no poden fumar ni beure alcohol ni menjar ni utilitzar el mòbil durant els actes de la festa.

Tercer: A l'apartat " Actes preparatius de la Festa", en referència a l'ordre a seguir per determinar els participants , els fills de Fornellers han de ser de primera generació que visquin fora poble, especificar que els pagesos hagin de fer feina al lloc i ser l'amo, els antics cavallers han de fer tanda si ho volen sempre i quan sigui un familiar directe major de 14 anys, i en referència al criteri "cavalls de fornellers ( màxim 2 per propietari) " deixar clar que els propietaris han de ser fornellers. Així mateix, en aquest apartat es proposa que sigui el caixer batle , i no el batle, qui es reservi el dret de convidar un cavaller.

  • Redacció inicial: Fills de Fornellers /es que visquin fora poble

Nova redacció: Fills de Fornellers de primera generació que visquin fora poble.

  • Redacció inicial: Pagesos del terme municipal

Nova redacció: Pagesos d'un lloc del terme municipal que hi facin feina i que siguin l'amo o madona.

  • Redacció inicial: Antics cavallers que acudien a les festes de Fornells ( Han de sortir una tanda com a mínim)

Nova redacció: Antics cavallers que anaven a les festes de Fornells ( Han de sortir una tanda com a mínim i la tanda ha de ser amb un familiar directe, fill o net major de 14 anys)

  • Redacció inicial: Cavalls de fornellers ( màxim 2 per propietari)

Nova redacció:Cavalls de fornellers (màxim 2 per propietari forneller)

  • Redacció inicial: En algun cas especial, tant el batle com la Junta de Caixers es reserven el dret de convidar un cavaller, el qui cregui oportú.

Nova redacció: En algun cas especial, tant el caixer batle com la Junta de Caixers es reserven el dret de convidar un cavaller, el qui creguin oportú.

Quart: A l'apartat " Observacions" es proposa eliminar al punt 6è la referència a Maó, atès que no es compleix el principi de reciprocitat.

  • Redacció inicial: Es convidarà un caixer de Maó, Sant lluís i es Castell

Nova redacció: es convidarà un caixer de Sant Lluís i es Castell.»

 

Signat as Mercadal en la data de la signatura electrònica que consta en aquest document (2 d'agost de 2022)

El batle Francesc Ametller Pons