Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 432323
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari d’1 d’agost de 2022, relatiu a la delegació de competències del Consell Executiu en la Presidència en els terminis de suspensió de les reunions del primer òrgan i en casos d’urgència justificada (exp. 03149-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Dia 7 de juliol de 2022 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars. Aquesta llei, l'entrada en vigor de la qual suposa la derogació de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars (LCI), comporta alguns canvis importants en el règim jurídic aplicable a l'Administració insular, entre els quals s'ha de destacar la nova distribució de competències entre els seus òrgans.

En particular, l'article 28 de l'LCI, estableix les competències que corresponen al Consell Executiu, sens perjudici d'establir les que aquest òrgan pot delegar en el president i en els consellers executius.

D'acord amb l'article esmentat, corresponen al Consell Executiu l'exercici de bona part de les competències executives insulars, a banda de l'exercici de totes aquelles atribucions de caràcter executiu que la legislació de l'Estat o de la comunitat autònoma assignin al Consell Insular sense atribuir-les expressament a altres òrgans.

Atès que per Decret de Presidència núm. 203/2022, de 21 de juliol de 2022, s'ha resolt suspendre les reunions del Consell Executiu, excepte la prevista pel dia 1 d'agost de 2022, i davant la previsió que aquestes no es reiniciïn fins al primer dilluns de setembre;

Atès que la Llei 4/2022 de 28 de juny, de consells insulars, entrarà en vigor dia 7 d'agost de 2022 i que es considera necessari, per garantir la bona gestió de les competències insulars, que la presidenta pugui exercir en casos d'urgència motivada les competències que en un principi correspondrien al Consell Executiu;

De conformitat amb el que estableix l'article 28.2 de l'LCI pel que fa a les competències establertes com a delegables;

Atesa la proposta de la Presidenta del Consell Insular de Menorca,

El Consell Executiu, per unanimitat dels cinc membres presents (senyor Maria Ballester, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyora Morlà Subirats i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Delegar en la Presidència del Consell Insular l'exercici, en casos d'urgència motivada durant el termini de suspensió de reunions d'aquest òrgan col·legiat, de les competències següents:

a) Aprovar les bases de les convocatòries de selecció i proveïment de llocs de treball; exercir la potestat disciplinària, acordar la separació del servei dels funcionaris i l'acomiadament del personal laboral; aprovar el nombre i el règim del personal eventual, i qualsevol altra actuació en matèria de personal que no estigui expressament atribuïda a un altre òrgan.

b) Desenvolupar la gestió econòmica i autoritzar despeses, i dur a terme qualsevol altre acte de gestió pressupostària sempre que sigui competència del Consell Executiu i d'acord amb el pressupost vigent.

c) Aprovar els convenis i els acords de col·laboració i cooperació amb altres administracions públiques o subjectes privats.

d) Exercir les competències d'òrgan de contractació en tot tipus de contractes que siguin competència del Consell Executiu.

e) Atorgar les concessions sobre béns, com també adquirir i alienar béns i drets patrimonials que siguin competència del Consell Executiu.

f) Aprovar les convocatòries d'ajudes i subvencions.

g) Exercir les atribucions de caràcter executiu que la legislació de l'Estat o de la comunitat autònoma assignin al Consell Insular sense atribuir-les expressament a altres òrgans i que corresponguin al Consell Executiu d'acord amb l'establert en l'article 28 r de l'LCI.

h) Exercir qualsevol altra atribució que les lleis o el reglament orgànic assignin al Consell Executiu.

Segon. De les resolucions adoptades se n'haurà de donar compte al Consell Executiu en la primera sessió que tengui.

Tercer. Contra els actes dictats per la Presidència en exercici de la present delegació es podrà interposar recurs d'alçada davant el Ple del Consell Insular.

Quart. Disposar la publicació d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), al web insular i a la intranet, sens perjudici que les delegacions acordades produeixen efectes des de l'endemà d'haver estat aprovades.

 

Maó, 1 d'agost de 2022

Per delegació de la presidenta, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)