Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 408960
Aprovació definitiva del Reglament del Consell per a la infància de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovat definitivament el REGLAMENT DEL CONSELL PER A LA INFÀNCIA DE CAMPOS  .  Es publica el text íntegre de la mateixa, per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, que és el següent:

REGLAMENT DEL CONSELL PER A LA INFÀNCIA DE CAMPOS  ( Ple 26/05/2022)

CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS

  • Article 1. Denominació, naturalesa i finalitat
  • Article 2. Funcions

CAPÍTOL II. COMPOSICIÓ, FUNCIONS I ELECCIÓ DELS MEMBRES

  • Article 3. Composició
  • Article 4. Funcions
  • Article 5. Elecció i renovació dels membres

CAPÍTOL III. ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT

  • Article 6. Organització
  • Article 7. El Ple del Consell
  • Article 8. Comissions
  • Article 9. Règim de reunions
  • Article 10. Acords

DISPOSICIÓ ADDICIONAL PRIMERA

DISPOSICIÓ ADDICIONAL SEGONA

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

DISPOSICIÓ FINAL

CAPÍTOL I. DISPOSICIONS GENERALS

Article 1. Denominació, naturalesa i finalitat

El Consell per a la Infància de Campos es crea com a òrgan consultiu i de participació activa del conjunt de la infància en la vida pública municipal. 

Article 2. Funcions

Són funcions del Consell per a la Infància de Campos:

1. Traslladar les opinions, necessitats, interessos i inquietuds de la infància a les autoritats locals i donar valor a la veu dels infants i concretar de forma visible la seva consideració de ciutadans amb plena capacitat d'opinió i expressió.

2. Sol·licitar informació i ser informat de les actuacions de l'Ajuntament relatives a temes d'interès per a la infància.

3. Proposar a l'Ajuntament les mesures oportunes encaminades a afavorir el benestar i desenvolupament dels drets de la infància en l'àmbit local. Aquestes propostes adoptaran la forma de recomanacions i tendiran a recollir la pluralitat dels participants.

4. Portar a terme el seguiment de l'execució de les propostes recomanades que hagen sigut aprovades per l'administració.

5. Representar els nins i nines de Campos davant altres institucions i organismes.

CAPÍTOL II. COMPOSICIÓ, FUNCIONS I ELECCIÓ DELS MEMBRES

Article 3. Composició del Consell per a la Infància de Campos

1. El Consell per a la Infància de Campos, que ha de tendir a una presència equilibrada entre dones i homes, tindrà la següent estructura orgànica:

  • Presidència, que serà exercida pel Batle o batlessa de l'Ajuntament de Campos. Aquest podrà delegar la seva representació en un regidor/a. En la seva tasca podrà ser assistit de manera rotatòria per un representant dels nins i nines membres del Consell.
  • Representants del nins i nines del CEIP Joan Veny i Clar – CEIP Nou i Col·legi Fra Joan Ballester, a raó de dos membres per aula de 5è i 6è d'educació primària designats pels propis nins i nines de la mateixa aula, els quals designaran un/a conseller i/a i un/a subconseller/a.
  • Els regidors responsables de les regidories en matèria d'educació, serveis socials i participació ciutadana.
  • Grups polítics existents en la corporació municipal, que designaran un representant per cadascun d'ells.

2. L'Ajuntament adscriurà una persona al Consell per a la Infància de Campos ja que actuarà com a secretari/ària, que estendrà acta i vetlarà pel bon funcionament d'aquest. Aquesta figura ha de ser exercida per un tècnic/a municipal designat per la secretaria municipal i que realitzi funcions en algun departament amb programes d'actuació amb la infància. Serà assistit de manera rotatòria per un nin o nina triat entre els membres del Consell.

3. El Consell per a la Infància de Campos podrà sol·licitar la participació i assessorament de personal expert quan així ho estimi oportú.

Article 4. Funcions

1. Són funcions de la presidència aprovar l'ordre del dia de les reunions així com convocar-les i presidir-les, utilitzar el vot de qualitat en els casos que sigui necessari i vetlar pel compliment dels acords adoptats.

2. Són funcions dels representants membres del Consell assistir a les reunions i a les comissions; posar en comú el treball desenvolupat pels infants durant el curs; manifestar l'opinió relativa als assumptes tractats; fer propostes, informes i suggeriments sobre els temes que es tractin al Consell a l'Ajuntament en Ple i a les entitats ciutadanes relacionades amb el temes tractats; debatre i consensuar els temes a treballar en el futur; preparar les reunions recavant per a això l'opinió del grup al qual representen i del qual actuaran com a portaveus, i transmetre els debats i acords del Consell als seus companys/es.

Article 5. Elecció i renovació dels membres

1. El president/a, els regidors i el secretari/ària seran elegits en funció del seu càrrec o conforme allò disposat en aquest reglament. El mandat del president/a i dels regidors serà de quatre anys, que coincidiran amb el mandat electoral llevat que en aqueix període es revocarà el seu càrrec.

2. Els representants dels nins i nines seran triats democràticament en la representativitat establerta amb anterioritat i ostentaran el seu càrrec durant un període escolar.

3. La renovació dels membres del Consell es produirà per baixes dels seus membres.

CAPÍTOL III. ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT

Article 6. Organització

El Consell per a la Infància de Campos s'organitza en Ple i Grups de Treball.

Article 7. El Ple del Consell

El Ple està format per la totalitat dels membres. Podran assistir també prèvia convocatòria i en funció dels assumptes a tractar altres persones amb veu, però sense vot.

Article 8. Grups de Treball

Els grups de treball estaran formats per grups reduïts de membres del ple del consell que realitzarà tasques associades a un assumpte concret d'interès o grup d'edat determinat. Estaran dinamitzades per personal tècnic i les seves reunions les fixaran els seus membres. La creació, designació i funcionament de cada grup de treball es durà a terme per decret de batllia.

 

Article 9. Règim de reunions

1. El Ple es reunirà amb caràcter ordinari almenys un cop a l'any. No obstant això, el president/a podrà determinar la seva convocatòria de manera extraordinària per iniciativa pròpia o bé a petició d'un terç dels membres del Consell.

2. Per a la constitució del Ple es requerirà la presència de més de la meitat dels seus membres en primera convocatòria. Si no s'assoleix aquest mínim de persones, la sessió pot tindre lloc en segona convocatòria quinze minuts després, sempre que siguin presents el president/a, el secretari/ària i almenys una tercera part dels seus membres.

3. Les reunions tindran lloc en un horari facilitador i compatible amb les activitats escolars.

4. Les reunions s'iniciaran amb la lectura de l'acta anterior i s'hi donarà compte de l'actuació desenvolupada pels diferents grups de treball, així com de les propostes a elevar o elevades als òrgans municipals competents.

5. De la reunió, alçarà acta el secretari/ària i es remetrà a totes les persones que integren el Consell.

Article 10. Acords

1. Amb caràcter general, el Consell adoptarà els acords per consens. Si aquest no fora possible es votaran els assumptes que ho requereixin. En aquest cas l'acord es prendrà per majoria simple.

2. Tots els membres exerciran el dret a vot a excepció del secretari/ària. La presidència ostentarà el vot de qualitat en cas d'empat.

3. Les propostes i acords del Consell seran remesos als òrgans de govern i, d'acord amb la seva matèria, també a l'àrea municipal competent i, si escau, a altres consells municipals. Així mateix, es publicaran al tauler d'anuncis dels centres escolars i en la seu electrònica municipal. Tot això es desenvoluparà amb la finalitat de procurar la major difusió possible al conjunt de la ciutadania.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL PRIMERA

La modificació d'aquest reglament, així com la dissolució del Consell per a la Infància de Campos correspon al Ple de l'Ajuntament de Campos.

Es faculta a la batllia de l'Ajuntament de Campos el desenvolupament i la interpretació d'aquest reglament.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL SEGONA

En tot allò referent al règim de sessions dels òrgans col·legiats no previst e el present reglament, serà d'aplicació les disposicions vigents de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, així com per allò disposat al Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

De cara a facilitar la implementació efectiva del Consell per a la Infància de Campos, s'habilita que de cara als cursos escolars 2021-2022 i 2022-2023, puguin formar part del Consell els nins d'aules de 4t curs d'educació primària dels centres educatius prevists al present reglament.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquest reglament entrarà en vigor una vegada que se'n publiqui el text íntegre al Butlletí Oficial de les Illes Balears i transcorregut el termini de quinze dies hàbils previst als articles 103.1 i 113.1 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, continuant la seva vigència fins a la seva modificació o derogació expressa.»

 

Campos, a la data de la firma (22 de juliol de 2022)

La batlessa Francisca Porquer Manresa