Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 408600
Resolució de la Consellera d’Afers Socials i Esport de denegació de subvencions a l’empara de la Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual es convoquen ajuts per a l’organització d’esdeveniments esportius d’alt nivell per a federacions esportives, delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles i clubs esportius de les Illes Balears, any 2022 (BOIB Núm. 37, 15 de març de 2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Les entitats que figuren en l'annex 1 d'aquesta resolució han presentat a la Conselleria d'Afers Socials i Esports una sol·licitud de subvenció per donar suport a l'organització d'esdeveniments esportius d'alt nivell per a federacions esportives, delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles i clubs esportius de les Illes Balears, any 2022.

2. En data 14 de juny 2022, la Comissió Tècnica va avaluar les sol·licituds presentades d'acord amb els criteris d'avaluació establerts en el punt 10 de la convocatòria i va emetre l'informe tècnic que va servir de base a la Comissió Avaluadora per emetre l'informe que va fonamentar la proposta de resolució de la Direcció General d'Esports.

3. En data 15 de juny de 2022, la Comissió Avaluadora es va reunir per examinar l'informe tècnic i emetre l'informe que va de servir de base al director general d'Esports per dictar la proposta de resolució.

4. La Proposta de resolució del director general d'Esports de concessió de subvencions a l'empara de la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual es convoquen ajuts per a l'organització d'esdeveniments esportius d'alt nivell per a federacions esportives, delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles i clubs esportius de les Illes Balears, any 2022, on es proposa la no conformitat amb l'atorgament de la subvenció als sol·licitants que figuren en l'annex 1 a la pàgina web de la Direcció General d'Esports dia 20 de juny de 2022 (https://www.caib.es/seucaib/es/200/persones/tramites/tramite/5143917/)

5. Les entitats beneficiàries han disposat de 10 dies hàbils per presentar al·legacions, així com comunicar a l'òrgan instructor l'acceptació o renúncia de la proposta.

6. Varen presentar al·legacions a la proposta de resolució les següents entitats: Club Atletismo Ibiza, 1/2 Milla Esport Club, Federació d'Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB) i Federació de Patinatge de les Illes Balears.

7. La Federació d'Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB) va presentar la renúncia a l'expedient ESD/2022-21 (III Open Nacional Adaptat Illes Balears).

8. En sessió de dia 14 de juliol 2022, la comissió tècnica va valorar les al·legacions presentades.

 

Fonaments de dret

El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

  • L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports (BOIB núm. 23, de 16 de febrer de 2021).
  • Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual es convoquen ajuts per a l'organització d'esdeveniments esportius d'alt nivell per a federacions esportives, delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles i clubs esportius de les Illes Balears, any 2022 (BOIB Núm. 37, 15 de març de 2022).
  • El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Denegar la concessió d'una subvenció per donar suport a l'organització d'esdeveniments esportius d'alt nivell per a federacions esportives, delegacions territorials de les federacions esportives espanyoles i clubs esportius de les Illes Balears, a l'any 2022, als sol·licitants que figuren en el annex 2 d'aquesta Resolució, pels motius que s'especifiquen.

2. Acceptar la renúncia a la subvenció presentada per la Federació d'Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB), declarar conclòs el procediment i arxivar l'expedient ESD/2022 -21 (III Open Nacional Adaptat Illes Balears).

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica: (15 de juliol de 2022)

El secretari general (Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de delegació de competències i signatura (BOIB núm. 91, de 6 de juliol de 2019) Xavier Lluís Bacigalupe Blanco

ANNEX 1 RELACIÓ DE SOL·LICITUDS DENEGATÒRIES

Expedient Entitat esportiva Nom esdeveniment Motiu denegació

ESD/2022-03

Club Bàsquet Jovent d'Alaior

18e Torneig Ciutat d'Alaior de Baloncesto Base

No és competició oficial.

ESD/2022-09

1/2 Milla Esport Club

46a Volta Internacional a Mallorca amb Moto -FIM World Touring Challenge- Copa d'Espanya de Mototurisme

No és objecte de subvenció. Segons la FIM no és un esport i segons la Federación Española de Motociclismo no és una activitat competitiva.

EDS/2022-10

Espanya Hoquey Club

Seu 5 Grup D Lliga Plata Masculina

És una competició de Lliga regular. No és objecte de subvenció.

EDS/2022-16

Federació de Karate i disciplines associades de les Illes Balears

Mallorca Karate Clinic Pre-mundial

Indiquen que és un campionat internacional però només hi ha participació nacional, a més que en la seva descripció diuen que es tracta de un clínic d'entrenament amb els seleccionadors nacionals, per la qual cosa no és una competició oficial.

EDS/2022-25

Federació de Patinatge de les Illes Balears

XXV Trofeu Ciutat de Palma Patinaje Artístico

No es una competició oficial de la Federación Nacional de patinaje.