Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 406771
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 18 de juliol de 2022 que es dicta a proposta del director general de Planificació, Ordenació i Centres per la qual es proposa la convocatòria d’ajudes econòmiques per al curs 2021-2022 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i dansa públiques reconegudes per la Conselleria d’Educació i Formació Professional els titulars dels quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i conservatoris municipals de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 El capítol VI de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, regula els ensenyaments artístics. El punt 3 de l'article 48 estableix que es poden cursar estudis de música i dansa que no condueixin a l'obtenció de títols amb validesa acadèmica o professional en escoles específiques, amb organització i estructura diferents i sense limitació d'edat. El mateix punt 3 també estableix que aquestes escoles han de ser regulades per les administracions educatives.

El Decret 37/1999, de 9 d'abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, regula aquests centres. L'article 7 determina el procediment per al reconeixement de les escoles.

La tasca que realitzen les administracions locals de les Illes Balears ha possibilitat l'existència i el sosteniment de les escoles de música i dansa, la majoria de les quals són de titularitat municipal i conservatoris municipals. Gràcies a aquest esforç, l'ensenyament de la música i la dansa és una activitat present en un gran nombre de poblacions de les Illes Balears. El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, vol promoure i impulsar la col·laboració institucional en els ensenyaments de música i dansa i vol contribuir al manteniment de la xarxa d'escoles de música i dansa reconegudes per la Conselleria que imparteixen aquests ensenyaments per tot el territori de la comunitat autònoma.

El procediment de concessió d'aquestes subvencions s'ha de tramitar d'acord amb els principis de publicitat, d'objectivitat, de transparència, d'igualtat i de no-discriminació, la qual cosa exigeix publicar-ne la convocatòria corresponent. D'acord amb l'article 4.1 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol), correspon al conseller d'Educació i Formació Professional aprovar aquesta convocatòria mitjançant una resolució.

També són aplicables a aquesta Resolució la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

L'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre), en el que, en la línia de subvenció I.1.12 (dins l'Objectiu I- Diversificació Econòmica) es preveuen els ajuts per a la impartició dels ensenyaments relats i no reglats per fomentar i donar suport als ensenyaments de música i dansa. S'ha previst un crèdit pressupostari adequat i suficient de 400.000 euros en el pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022.

En el BOIB ext. núm. 20, de 14 de febrer, es va publicar el Decret 9/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament i el nomenament de membres del Govern de les Illes Balears.

En el BOIB ext. núm. 21, de 15 de febrer, es va publicar el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, tenint en compte la disponibilitat pressupostària per a l'exercici de 2021, i amb la fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a proposta de director general de Planificació, Ordenació i Centres, i de conformitat amb l'article 4 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria, en règim de concurrència competitiva, d'ajudes econòmiques per al curs 2021-2022 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Formació Professional els titulars dels quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals, i conservatoris municipals de les Illes Balears.

2. Aprovar els termes d'aquesta convocatòria, que consten en l'annex 1, d'acord amb l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura, així com els models de sol·licitud, de declaracions responsables, de certificats, d'acceptació de l'ajuda, de pressupost i de memòria, que consten en els annexos 2 a 9b.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El recurs potestatiu de reposició s'entén desestimat si no s'ha resolt i no se n'ha notificat la resolució en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la interposició. En aquest cas, resta expedita la via jurisdiccional contenciosa administrativa en els termes que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Contra aquesta Resolució, també s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998.

 

Palma, 18 de juliol de 2022

El conseller d'Educació Formació Professional Martí March Cerdà

Documents adjunts