Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 405665
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es modifica la Resolució conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d’autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l’increment del preu de l’energia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

 1. El 21 de juny de 2022 es va publicar al BOIB núm. 80 la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 20 de juny 2022 per la qual s'aprova  la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia.

2. En data 11 de juliol de 2022, el director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular ha emès una memòria justificativa sobre la necessitat de fer una modificació de la convocatòria dels ajuts objecte d'aquesta resolució.

3. En data 11 de juliol de 2022, el conseller de  Model Econòmic, Turisme i Treball ha ordenat  l'inici de l'expedient de modificació de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 20 de juny 2022 per la qual s'aprova  la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia.

4. Una vegada que ha finalitzat el termini per a la «Reserva de Torn», s'ha comprovat que s'han presentat 662 reserves de torn, que és un nombre molt inferior al previst de 1.800 sol·licituds, i per això, i atès que el crèdit pressupostat per a dur a terme aquesta convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titular d'autorització de transport públic de mercaderies no s'esgotarà, s'ha considerat adient ampliar el termini de presentació de sol·licituds, la qual cosa fa que sigui necessari modificar el següent apartat: 

El punt 2 de l'apartat Cinquè, relatiu al Termini i forma de presentació de les sol·licituds:

On diu:

« El termini per a efectuar el tràmit 1 de reserva de torn començarà el 21 de juny de 2022 i acabarà l'1 de juliol de 2022, sempre i quan el crèdit no s'hagi exhaurit abans».

Ha de dir:

« El termini per a efectuar el tràmit 1 de reserva de torn començarà el 21 de juny de 2022 fins dia 1 de juliol de 2022, i un segon termini, des del dia 25 de juliol fins dia 5 d'agost 2022, o sempre i  quan el crèdit no s'hagi exhaurit abans».

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB número 196, de 31 de desembre).

2. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el seu reglament (Reial decret 887/2006, de 21 de juliol).

3.  La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

4. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

5. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la CAIB.

6. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

7. La Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i treball de 20 de juny de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titular d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer. Modificar la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i treball de 20 de juny de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titular d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia en els termes següents:

El punt 2 de l'apartat Cinquè, relatiu al Termini i forma de presentació de les sol·licituds ha de dir:

« El termini per a efectuar el tràmit 1 de reserva de torn començarà el 21 de juny de 2022 fins dia 1 de juliol de 2022, i un segon termini, des del dia 25 de juliol fins dia 5 d'agost de 2022, o sempre i quan el crèdit no s'hagi exhaurit abans».

Segon. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 124 de la Llei 39/2105, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, en data de la signatura electrònica (20 de juliol de 2022)

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vázquez