Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 404299
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 15 de juliol de 2022 per la qual s’autoritza la implantació progressiva de les especialitats de viola, contrabaix, saxofon, oboè, fagot, trompa,trompeta, trombó i guitarra, al Col·legi d’Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM) Simó Ballester, de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la resolució del conseller d'Educació i Universitat de 25 de juliol de 2016 es va autoritzar el canvi de la denominació genèrica del CP Simó Ballester per la de Centre Integrat d'Educació Infantil i Primària i d'Ensenyaments Elementals de Música, com a conseqüència de la implantació en aquest centre de sis unitats d'educació infantil i els ensenyaments elementals de música (BOIB núm. 99, de 4 d'agost).

D'aquesta manera, la configuració del centre va passar a ser la següent:

Educació infantil de segon cicle: 6 unitats

Educació primària: 12 unitats

Ensenyaments elementals de música, especialitats:  de piano, violí, violoncel, flauta, clarinet i percussió.

2. El 14 de juny de 2022 , la directora del Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM) Simó Ballester va presentar una sol·licitud d'autorització d'una nova especialitat instrumental; en concret, la de viola.

3. El 14 de juny de 2022, els servei de Règim Especial amb el vist i plau de la cap de servei va emetre un informe favorable per a la implantació de l'especialitat de viola. La implantació d'aquesta especialitat es justifica per completar el conjunt instrumental de corda, juntament amb les especialitats ja iniciades de violí i violoncel.

També s'indica que, tal i com es regula en la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 15 de novembre de 2017 per la qual s'estableixen els criteris per determinar la tipologia dels centres docents públics no universitaris i l'assignació d'equips directius (BOIB núm. 152, de 14 de desembre) en el punt 3 de l'annex Col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música (CEIPIEEM) (...) 3.3 A més dels càrrecs que corresponguin segons l'apartat 2.3, s'assignarà a aquests centres un cap d'estudis adjunt dels ensenyaments elementals de música sempre que tenguin un mínim de 6 especialitats de música en funcionament.

EL CEIPIEEM Simó Ballester en aquest moments té autoritzades 6 especialitats i en té en funcionament 5. Juntament amb l'especialitat que s'autoritza amb aquesta resolució, tindrà 7 especialitats autoritzades i per tant les hi correspon un cap d'estudis adjunt.

L'especialitat que generarà aquesta autorització la ocuparà un professor d'ensenyaments elementals de música.

4. El 20 de juny de 2022, la cap del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial emeté un nou informe sobre la implantació progressiva de noves especialitats al CEIPIEEM Simó Ballester, en concret les especialitats de contrabaix, per completar el conjunt de corda, de vent fusta (saxòfon, oboè i fagot) i de vent metall ( trompa, trombó de vares i trompeta).

Una vegada estiguin implantades totes les especialitats del conjunt de corda (Orquestra de corda) i les especialitats de vent fusta i vent metall (Banda) , s'ha d'implantar l'especialitat de guitarra, per poder oferir totes les especialitats al centre.

5.  El 13 de juliol de 2022, la cap del Departament de Planificació i Centres informà favorablement de la implantació progressiva de les especialitats de viola i contrabaix, per completar el conjunt de corda, de vent fusta (saxòfon, oboè i fagot) i de vent metall ( trompa, trombó de vares i trompeta). També informà favorablement de la implantació de l'especialitat de guitarra  al Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM) Simó Ballester. Aquesta implantació progressiva s'iniciarà el curs 2022-23 amb l'especialitat de viola,  que s'oferirà juntament amb les especialitats autoritzades.

La resta de les noves especialitats autoritzades amb aquesta resolució s'hauran d'impartir progressivament sense superar les jornades dels professors assignats per a cada curs i s'haurà d'estabilitzar la matricula de cada una d'aquestes especialitats fins al curs 2029-2030.

6. El 14 de juliol de 2022, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza la implantació progressiva de les especialitats de viola, contrabaix, saxofon, oboè, fagot, trompa,trompeta, trombó i guitarra, al Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM) Simó Ballester. Aquestes especialitats corresponen als ensenyaments elementals de música implantats a les Illes Balears segons l'article 4 del Decret 23/2011 d'1 d'abril, pel qual s'estableix l'ordenació i el currículum dels ensenyaments elementals de música regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. Llei 1/2022,  de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102  de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan. (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 86, de 9 d'abril), que deroga el Reial decret 389/1992, de 15 d'abril (BOE núm. 102, de 28 d'abril), que és aplicable, però, als ensenyaments elementals de música i dansa fins que les administracions educatives no regulin aquests ensenyaments elementals.

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOIB núm. 32, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 14 de juliol de 2022, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes des del inici del curs escolar 2022-2023, l'especialitat de viola al Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM) Simó Ballester.

2. Autoritzar de forma progressiva i escalonada a partir del curs escolar 2023-2024 les especialitats de contrabaix, saxòfon, oboè, fagot, trompa,trompeta, trombó i guitarra al Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM) Simó Ballester.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07002026

Denominació genèrica: Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Ensenyaments Elementals de Música (CEIPIEEM)

Denominació específica: Simó Ballester

Domicili: Av. Des Tren, núm. 20

Municipi: Manacor

CP: 07500

Ensenyaments autoritzats:

  • Educació infantil de segon cicle: 6 unitats
  • Educació primària: 12 unitats
  • Ensenyaments elementals de música, especialitats autoritzades per al curs 2022-2023: de piano, viola, violí, violoncel, flauta travessera, clarinet, percussió.

Especialitats que s'implantaran progressivament a partir del curs 2023-2024: contrabaix, saxòfon, oboè,  fagot, trompa, trompeta, trombó i guitarra.

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 15 de juliol de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà