Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 395969
Decret pel qual es determinen les funcions i estructura de la Intervenció General del Consell de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aquesta Presidència, en data 14 de juliol de 2022, ha dictat el següent decret: 

“La Intervenció General, que gaudirà d'autonomia funcional en l'exercici de la seva funció,  té el caràcter i les funcions que li atribueix la legislació estatal, concretament el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per RDL 2/2004, de 5 de març,  el RD 128/2018, de 16 de  març,  sobre Règim Jurídic dels Funcionaris amb habilitació d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional, el RD 424, de 28 d'abril de 2017, pel qual es regula el règim jurídic del control intern en les entitats del Sector Públic Local i les bases d'execució del pressupost general.  

El dia 24 de febrer de 2021, es va dictar el decret pel qual es determinen les funcions i estructura de la Intervenció General del Consell de Mallorca, i ara, amb l'assumpció de noves competències transferides del Govern Balear i amb la incorporació d'una interventora delegada, dicto el present 

DECRET 

Primer.- La intervenció General exerceix les funcions que li atribueix la legislació estatal, i les que a continuació s'esmenten: 

  1. La direcció i coordinació de la Intervenció Adjunta i les Intervencions Delegades, així com els serveis adscrits.

  2. La facultat de delegar les funcions que li corresponen a les juntes, meses de contractació, jurats, comissions, recepcions d'obres i serveis, i en general l'assistència a qualsevol òrgan col·legiat als funcionaris d'aquest Consell, prèvia autorització de la Presidència.

  3. L'assistència als òrgans interventors de les entitats locals. 

Segon.- Les competències en matèria de control intern de l'activitat econòmica financera del Consell de Mallorca i dels ens que formen el sector públic insular,  atribuïdes a la Intervenció General per la normativa vigent per a l'Administració local i les bases d'execució del pressupost general, així com l'assessorament als òrgans interventors de les entitats locals, se distribuiran entre la Intervenció General, la Intervenció Adjunta i les Intervencions Delegades, de la forma que s'estableix en els apartats següents. 

Tercer. El/la interventor/a general del Consell de Mallorca 

  1. Exercirà la direcció i coordinació de la Intervenció Adjunta i les Intervencions Delegades, així com la direcció, supervisió i coordinació dels serveis adscrits a la Intervenció General.

  2. Exercirà la fiscalització dels acords, actes, documents o expedients que consideri oportú i els que hagin de ser aprovats pel Ple del Consell de Mallorca o de la Presidència per delegació del Ple, i de la Comissió de Govern.

  3. Dirigirà el servei d'assistència als òrgans interventors de les entitats locals

  4. Dictarà instruccions i circulars per al desenvolupament de les seves funcions i les dels serveis al seu càrrec.

  5. Resoldrà les discrepàncies als reparaments formulats per les Intervencions Delegades. 

Quart.- El/la interventor/a adjunta: 

  1. Substituirà, en els supòsits de vacant, malaltia i absència legal o reglamentaria, a la interventora general  i col·laborarà, amb l'abast que aquesta determini, en les funcions que corresponen a la Intervenció General.

  2. Dirigirà els  Serveis i Unitats que depenen de la Intervenció General.

  3. Exercirà la coordinació del control intern, corresponent les següents actuacions:

  • La planificació, coordinació, direcció i verificació de l'organització i els procediments en les actuacions relatives a l'exercici de la funció interventora,  proposant la modificació de l'acord de requisits bàsics al Ple del Consell de Mallorca
  • L'elaboració d'instruccions, circulars, guies i manuals que siguin necessaris per a l'exercici de les funcions de les Intervencions Delegades.
  • Estudiar i proposar la resolució de les discrepàncies que es donin com a conseqüència de les objeccions efectuades per les Intervencions Delegades en la seva funció fiscalitzadora.
  • Totes aquelles altres funcions que li encarregui la Intervenció General o li reconegui la normativa vigent. 

Cinquè: Els/les interventors/res delegades:  

  1. Substituiran, en els supòsits de vacant, malaltia i absència legal o reglamentaria, al/la interventor/a adjunt/a i,  si escau,  al/a interventor/a general.

  2. Exerciran, dintre de les seves competències, sense altres excepcions que les enumerades en els apartats anteriors, la funció interventora, que té per objecte controlar els actes de l'entitat local i dels seus organismes autònoms, així com dels consorcis adscrits al Consell de Mallorca, sigui quina sigui la seva qualificació, que donin lloc a la realització de despeses, així com els pagament que se'n derivin, i la inversió o l'aplicació en general dels seus fons públics, amb la finalitat d'assegurar que la seva gestió s'ajusti a les disposicions aplicables en cada cas.

  3. Emetran els informes de control permanent obligatoris no planificables, que derivin dels Departaments la seva fiscalització tenguin delegada.

  4. Dirigiran i gestionaran els recursos humans, econòmics i materials amb els quals conti la Intervenció Delegada, sota la supervisió i coordinació de la Intervenció General.

  5. Les intervencions delegades gaudiran de plena autonomia respecte de l'òrgan al qual fiscalitzin i dependran directament de la interventora general.

  6. En el cas d'acumulació de feina u altres circumstàncies que ho facin necessari, les interventores podran col·laborar en les tasques de control intern atribuïdes a altres intervencions delegades amb independència de què en els supòsits de vacant, malaltia, absència legal i/o reglamentaria es substitueixin  mútuament.  

Sisè: Derogar el Decret de la Presidència de dia 24 de febrer de 2021, pel qual es determinen les funcions i estructura de la Intervenció General del Consell de Mallorca.”   

 

(Signat electrònicament: 15 de juliol de 2022)

La presidenta Catalina Cladera Crespí