Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TRANSICIÓ, TURISME I ESPORTS

Núm. 395349
Extracte de la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca consistent en el lliurament i la instal·lació d'equipaments per a la pràctica de l'activitat física i esportiva a l'aire lliure. BDNS: 639157

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el previst als articles 20.8 i 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels ajuntaments de Mallorca consistent en el lliurament i la instal·lació d'equipaments per a la pràctica de l'activitat física i esportiva a l'aire lliure, aprovada per Acord de Consell Executiu de dia 13 de juliol de 2022.

El text complet de la convocatòria es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net).

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els Ajuntaments de Mallorca (excepte Palma) i les administracions institucionals dependents d'aquests, els pressuposts de les quals s'integra al pressupost de l'entitat local, sempre que compleixin els requisits prevists i no es trobin dins els supòsits de prohibició de l'article 8 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

Cada beneficiari pot sol·licitar els mòduls que consideri fins arribar a l'import assignat a la convocatòria.

Objecte

L'objecte de la convocatòria és el lliurament i la instal·lació d'equipaments per a la pràctica de l'activitat física i esportiva a l'aire lliure,  d'ús gratuït per a tothom.

Els equipaments esportius objecte de subvenció seran:

A. PARC CALISTENIA SENZILL AMB PAVIMENT

B. PARC CALISTENIA SENZILL SENSE PAVIMENT

C. PARC CALISTENIA COMPLET AMB PAVIMENT 

D. PARC CALISTENIA COMPLET SENSE PAVIMENT 

E. PARC SALUDABLE SENZILL AMB PAVIMENT

F. PARC SALUDABLE SENZILL SENSE PAVIMENT 

G. PARC SALUDABLE COMPLET AMB PAVIMENT

H. PARC SALUDABLE COMPLET SENSE PAVIMENT

I.  PARC SALUDABLE INCLUSIU AMB PAVIMENT

J. CARRIL ESPORTIU DE RECORREGUT LLIURE DE 150 ML X 2 AMPLE

K. CARRIL ESPORTIU DE RECORREGUT LLIURE DE 300 ML X 2 AMPLE

L.  MODUL ESPORTIU

M. MODUL ESPORTIU TANCAT MITJÀ

N. MODUL ESPORTIU TANCAT GRAN

O. MODUL SKATE PARK SENZILL

P. MODUL SKATE PARK COMPLET

Q. MODUL ATLETISME 60 M X 4 CARRERS

R. MODUL ATLETISME 100 M X 4 CARRERS

S. PARC INFANTIL 0-6 ANYS

T. PARC INFANTIL 6-12 ANYS

Les característiques i requisits per la instal·lació  de cada equipament són les recollides a l'Annex 1 d'aquesta convocatòria.

Els equipaments subvencionats queden afectats durant el termini de cinc anys des de la seva instal·lació a la finalitat concreta per la qual es va atorgar la subvenció.

L'import de la subvenció es un import cert estimat en funció del nombre d'habitants de cada municipi, segons l'establert al punt 6 de les bases d'aquesta convocatòria.

L'import definitiu de la subvenció resultarà del preu d'adjudicació dels diferents equipaments per a la pràctica de l'activitat física i esportiva a l'aire lliure i de les sol·licituds de cada Ajuntament.

Finalitat

Impulsar una política de foment de l'activitat física i esportiva a l'exterior col·laborant amb les entitats locals de Mallorca, contribuint a la creació d'instal·lacions esportives públiques de Mallorca per tal que qualsevol persona independentment de la condició i capacitat física, psíquica i social, obtingui respostes a les necessitats i demandes esportives.

Els beneficiaris hauran de complir les condicions de concessió establertes al punt 9 de les bases de la convocatòria:

a) L'Ajuntament beneficiari proporcionarà els terrenys on s'ubicaran els equipaments. Els terrenys han d'estar a l'aire lliure, oberts al públic, i ser de fàcil accés.

Haurà d'acreditar la possessió i disposició real i plena dels terrenys, que compleixen amb la normativa urbanística vigent i que l'actuació no s'executarà en terrenys protegits per la legislació patrimonial o urbanística.

La ubicació dels equipaments esportius no podrà ser objecte de modificació posterior.

b) Es presentarà una única sol·licitud fins arribar a l'import assignat en la convocatòria, que seran considerats com primer ordre de preferència.

En la mateixa sol·licitud, podrà demanar  tan sols un altre equipament per a la pràctica de l'activitat física i esportiva a l'aire lliure, que es considerarà com segon ordre de preferència, per al cas que existeixi crèdit sobrant del primer repartiment.

Aquesta sol·licitud d'equipaments no podrà ser objecte de modificació posterior.

c) El període de lliurament i instal·lació dels equipaments serà el comprés entre la data de publicació de la concessió de subvenció en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i la data en què materialment es realitzi el lliurament i instal·lació de conformitat als terminis que s'estipulin en la licitació que comporta aquesta convocatòria.

d) La Direcció Insular d'Esports comunicarà a l'Ajuntament corresponent la data de la instal·lació dels equipaments amb una antelació mínima de 30 dies naturals.

e) Si, al moment de la instal·lació dels equipaments no s'ha pogut realitzar per causa imputable a l'Ajuntament (p. ex: no tenir la disponibilitat dels terrenys, no trobar-se en condicions per a la instal·lació dels equipaments, etc...) , aquest haurà de reintegrar el valor de la subvenció concedida, que serà una quantia equivalent al preu d'adjudicació de l'equipament més els interessos de demora.

f) Complir la resta de requisits previstos en aquesta convocatòria i en la normativa de subvencions aplicable.

Bases reguladores

L'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, aprovada per Acord plenari de data 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21 de 18/02/17), modificada per Acord plenari de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4/08/18)  i el Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, per el qual s'aprova el text Refós de la Llei de Subvencions i supletòriament s'aplica la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Crèdit pressupostari

El pressupost màxim estimat per atendre les obligacions de contingut econòmic derivades de la concessió de subvencions és de 5.200.000 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària  30.34201.76200 del pressupost del Consell de Mallorca per a  l'exercici 2022.

Les subvencions concedides conformement a aquesta convocatòria, ho seran mitjançant el procediment de concurrència no competitiva, de manera que, respectant el límit de crèdit assignat en la convocatòria a cada Ajuntament, seran subvencionats tots els que compleixin els requisits que s'hi estableixen i, per tant, no serà necessari fixar un ordre de prelació entre les sol·licituds.

Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar en el termini de 20 dies hàbils, des de l'endemà d'haver-se publicat l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a través del Registre electrònic del Consell de Mallorca

https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082

Els Ajuntaments interessats han d'omplir els models de sol·licitud d'aquesta convocatòria que estan disponibles a la seu electrònica del Consell de Mallorca: https://seu.conselldemallorca.net apartat “Subvencions, ajuts, beques i premis”.

Justificació

El termini per justificar la subvenció serà de 30 dies hàbils des de la instal·lació del darrer equipament esportiu concedit a cada Ajuntament.

La justificació de subvenció en espècie s'ha de presentar a través del Registre electrònic del Consell de Mallorca

https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082.

 

(Signat electrónicament: 14 de juliol de 2022)

El conseller executiu  de Transició, Turisme i Esports Andreu Serra Martínez