Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

Núm. 392797
Anunci devolució aval

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que a la Junta de Govern, en sessió ordinària celebrada el dia 13 de juny de 2022, va adoptar  el següent acord:

Vista la instància de dia 19 de maig de 2021 ( 2021-E-RC-1663 ) de VIAS Y OBRAS PUBLICAS S.A , amb CIF A-07053374  , sol·licitant la devolució de l'aval bancario ISBA por importe de 9.241,34€  una vegada transcorregut 01 any des de la finalització del contracte d'obres  Projecte d'obres Fases 4 i 5 per la recollida i conducció de les aigües pluvials del terme municipal de Llubí .

Vist l'informe de l'enginyer industrial Sr. Juan Mateo Horrach Torrens  ( redactor del projecte i director de l'obra ) de dia 30 de maig de 2022:

“En data 9 de novembre de 2020, es va signar l'acta de replanteig del projecte “Projecte de Recollida i conducció de les aigües pluvials del nucli urbà de Llubí – Fases IV i V”.

En data 10 de maig de 2021 es va signar la certificació final de les obres del dit projecte.

En data 18 de maig de 2021, després d'examinar atentament la totalitat de l'obra i vista la seva adequació a les previsions del projecte, i a la resta de documentació tècnica i administrativa, reguladora de les obligacions del contractista, el Sr Juan Mateo Horrach Torrens, director facultatiu de les obres, la considerà com a ben realitzada, correcta i exactament finalitzada, sense que sigui procedent, per tant, fer-hi objeccions o reserves.

En conseqüència, en compliment del article 243 de la llei 9/2017, de contractes del sector públic, i verificat l'anterior pel Sr Martí Ballester Comas, facultatiu tècnic del Ajuntament de Llubí, la Sra Francisca Catalina Pastor Torres, en representació del Consell Insular de Mallorca, i el Sr Jorge Martínez Corcuera, en representació de l'empresa VOPSA. contractista de les obres, es va procedir a la signatura de l'acta de recepció de les obres i començà el termini de garantia fixat en el Plec de condicions, que és de 12 mesos.

En data 25 de maig de 2022, i després d'examinar atentament la totalitat de l'obra i vista la situació de correcte estat de la mateixa, el Sr Juan Mateo Horrach Torrens, director facultatiu de l'obra, la considera com a correcta i sense apreciar cap mena de defecte derivat de l'execució de les obres, sense que sigui procedent, per tant, fer-hi objeccions o reserves.

En conseqüència del exposat, es de la opinió del enginyer sota signant, que es pot procedir a la cancel·lació de la FIANÇA DEFINITIVA, procedent a la seva devolució, ja que s'ha complert el termini de la fiança (més d'un any des del acta de recepció) i no s'aprecien defectes atribuïbles al contractista, sense perjudici del que es diu al article 244 de la llei 9/2017 de contractes de les administracions públiques relatiu a responsabilitat per vicis ocults. I perquè consti davant qui procedeixi, en compliment del article 243 de la llei 9/2017, de contractes del sector públic, s'estén el present informe, en el lloc i en la data indicats.

Llubí, a 30 de maig de 2022.

L'Enginyer Industrial, Director Facultatiu de les obres.”

D'acord amb això, i segons les disposicions legals vigents, PROPOSO a la Junta de Govern Local l'adopció del present ACORD:

Primer.- Aprovar la devolució de l'aval  a favor de VIAS Y OBRAS PUBLICAS  S.A per un import de 9.241,34 euros del contracte d'obres  Fases 4 i 5 per la recollida i conducció de les aigües pluvials del terme municipal de Llubí .

Segon.- Notificar dit acord a VIAS Y OBRAS S.A

Llubí, document signat electrònicament.(14/07/2022)

La batlessa Magdalena Perelló Frontera.