Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 390167
Ordre 18/2022 conjunta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i del conseller d’Educació i Formació Professional de 8 de juliol de 2022 per la qual es disposa la posada en funcionament del Centre Integrat de Formació Professional L’Embat, al terme municipal de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 1/2022,  de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, estableix a l'article 102  de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan. El punt 3 del mateix article determina que el Govern de les Illes Balears ha de promoure una xarxa de centres públics suficient per cobrir la demanda de la població escolar de les Illes Balears.

Així mateix, l'article 111, de Denominació dels centres públics, indica que: (...) Els centres que ofereixen únicament ensenyaments de formació professional es denominaran instituts de formació professional, i centres integrats quan imparteixin totes les ofertes formatives de formació professional.

L'article 79 de la Llei Orgànica 3/2022, de 31 de març, d'Ordenació i Integració de la Formació Professional, estableix que s'ha d'impulsar la creació de Centres integrats de formació professional.

El Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre pel qual es regulen els requisits bàsics dels Centres integrats de formació professional, recull a l'article 2. 1 que són Centres integrats de formació professional aquells que, reunint els requisits bàsics establerts en aquest Reial decret, imparteixin totes les ofertes formatives referides al Catàleg nacional de qualificacions professionals que condueixin a títols de formació professional i certificats de professionalitat, d'acord amb el que disposen els articles 11.4 i 10.1 de la Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les Qualificacions i de la Formació professional.

El Reial Decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'Ordenació General de la Formació Professional de sistema educatiu, estableix a l'article 56 que el Ministeri d'Educació juntament amb les Administracions Educatives impulsarà accions i mesures dirigides a promoure la col·laboració amb les empreses dels diferents sectors productius per potenciar la innovació i desenvolupar les actuacions necessàries per incrementar la participació d'estudiants, treballadors, professorat i formadors en programes de mobilitat nacional i internacional.

Dins el marc autonòmic el Decret 96/2010, de 30 de juliol, regulà els Centres integrats de formació professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. A l'article 4.2 estableix que La creació dels centres integrats ha de tenir en compte el que es regula en l'article 4 del Reial decret 1558/2005. Al mateix temps, s'ha de coordinar amb altres administracions que desenvolupen activitats estratègiques dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i les respectives administracions d'àmbit insular.

El Decret 21/2022, de 27 de juny (BOIB núm. 84, de 28 de juny ), va crear el centre Integrat de Formació Professional L'Embat, al terme municipal de Palma, amb el codi de centre 07016438.

El nou centre educatiu iniciarà l'activitat el curs 2022-2023 a les instal·lacions de l'actual Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) Juníper Serra, fins que finalitzin les obres a les instal·lacions del carrer Gremi de Teixidors, número 33 , a Palma.

A mig i llarg termini està previst que aquest centre pugui acollir tota l'oferta que estigui relacionada amb la família professional de Transport i Manteniment de Vehicles, de l'àrea Nàutica i amb la família professional Marítimo Pesquera.

El nou centre començarà de forma progressiva amb els ensenyaments dels 3 cicles que es traslladen des del CIFP Juníper Serra cap a CIFP L'Embat, de grau bàsic: Títol de Formació Professional Bàsic en Manteniment d'Embarcacions Esportives i d'Esbarjo (TMV12), de grau mitjà: Tècnic en Manteniment d'Embarcacions d'Esbarjo (TMV26) modalitat presencial i dual i amb els certificats de professionalitat de l'àrea Nàutica de la família professional de Transport i Manteniment de Vehicles i de la família professional Marítimo Pesquera.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i el conseller d'Educació i Formació Professional varen aprovar, el 14 de juny de 2022, la Instrucció conjunta 04/2022, en la qual es determinen els aspectes organitzatius dels centres integrats de Formació Professional que estan adscrits a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

 

Els punts 2.1, 2.2 i 2.3 d'aquestes instruccions especifiquen el següent:

2.1. Els directors dels CIFP objecte d'aquesta Instrucció han de ser nomenats pel conseller d'Educació i Formació Professional, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, entre funcionaris públics docents de les Illes Balears.

2.2. El nomenament dels directors dels CIFP s'ha de dur a terme pel procediment de lliure designació, d'acord amb l'article 13 del Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre, pel qual es regulen els requisits bàsics dels CIFP.

2.3. El cessament dels directors dels CIFP correspon al conseller d'Educació i Formació Professional, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

El director del centre s'ha de nomenar, amb caràcter extraordinari, per un període de dos anys, en aplicació de les Instruccions 04/2022, que estableixen que el nomenament del director correspon al conseller d'Educació i Formació Professional, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

El nou centre tindrà l'autonomia de gestió econòmica que li correspon per tal de poder exercir amb garanties les funcions recollides a l'article 9 del Decret 96/2010, de 30 de juliol, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, i d'acord amb les disposicions finals primera i segona del Decret 120/2002, de 27 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament orgànic dels instituts d'educació secundària, en relació amb l'article 2 d'aquest reglament, dict la següent

ORDRE

Article 1

El Centre Integrat de Formació Professional L'Embat, creat pel Decret 21/2022, de 27 de juny, començarà a desenvolupar la seva activitat docent el curs 2022-2023.

Article 2

S'autoritza el centre perquè imparteixi els cicles formatius vinculats a les famílies professionals de Transport i Manteniment de Vehicles (àrea nàutica), i Marítimo Pesquera, tant dels títols corresponents als cicles formatius (grau bàsic, grau mitjà i grau superior) com dels certificats de professionalitat.

A més, podrà impartir altres ofertes formatives, d'aquestes famílies per donar resposta a les demandes de l'entorn productiu i de les persones , encara que no condueixin a l'obtenció d'un títol o d'un certificat de professionalitat.

Article 3

S'autoritzen els procediments adients per adquirir la validació acadèmica corresponent a l'experiència professional.

Article 4

La configuració del centre serà la següent:

Codi del centre: 07016438

Denominació genèrica: Centre Integrat de Formació Professional

Denominació específica: L'Embat

Titular: Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Domicili: c. Gremi de Teixidors, núm. 33

Localitat: Polígon de Son Castelló

Municipi: Palma

CP: 07009

Ensenyaments autoritzats per al curs 2022- 2023

Família Professional de Transport i Manteniment de Vehicles, àrea de Nàutica:

Cicles formatius de Grau Bàsic:

Títol professional bàsic en Manteniment d'embarcacions esportives i d'esbarjo (TMV12)

Cicles formatius de Grau Mitjà:

Tècnic en Manteniment d'embarcacions d'esbarjo (TMV26) modalitat presencial i modalitat dual.

Certificats de professionalitat :

Especialitats formatives del Catàleg d'Especialitats Formatives en el marc del sistema de Formació Professional per a l'Ocupació.

Article 5

Amb la finalitat de garantir l'obertura i el funcionament d'aquest nou centre, s'ha de nomenar un director com a càrrec unipersonal i de govern, amb caràcter extraordinari, per un període de dos anys. El nomenament tindrà efectes des del dia 1 de juliol de 2022 fins al 30 de juny de 2024.

En el moment de la posada en funcionament el centre tindrà la tipologia D per la qual els correspon com a equip directiu,  un director, un cap d'estudis i un secretari, tal com es regula en la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 15 de novembre de 2017 per la qual s'estableixen els criteris per determinar la tipologia dels centres docents públics no universitaris i l'assignació d'equips directius.

El director ha de fer la proposta de nomenament dels altres membres de l'equip directiu.

Article 6

El Consell Social i el Claustre de professors seran els òrgans de participació del centre integrat i es regiran pel que disposa l'article 14 del Decret 96/2010, de 30 de juliol, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Article 7

El Centre Integrat de Formació Professional L'Embat tindrà autonomia de gestió

i es regirà per l'Ordre del conseller de Presidència de 2 de desembre de 2002, dictada a proposta del conseller d'Hisenda i Pressuposts i del conseller d'Educació i Cultura, de desenvolupament del Decret 110/2002, de 2 d'agost, pel qual es regula el procediment per dur a terme l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris de la Conselleria d'Educació i Cultura de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Article 8

El centre disposarà d'un Departament d'Informació i Orientació Professional en què podran exercir les seves funcions les persones professionals que depenguin de l'Administració Educativa o de l'Administració Laboral.

En casos excepcionals, amb un informe previ favorable del Consell Social, es podrà contractar algun expert o experta com a personal eventual, en les condicions i amb el règim que determini la normativa aplicable.

Article 9

Els funcionaris de carrera que apareixen en l'annex 1 d'aquesta Ordre, se traslladaran i s'adscriuran amb caràcter definitiu, des de el CIFP Juníper Serra al CIFP L'Embat, amb efectes de l'1 de juliol de 2022.

Article 10

El Centre Integrat de Formació Professional L'Embat, s'ha d'incloure a la xarxa de centres integrats de titularitat pública a l'efecte del que preveu l'article 6.2 del Reial Decret 1558/2005, de 23 de desembre, pel qual es regulen els requisits dels centre integrats de formació professional.

Article 11

Les conselleries de Model Econòmic, Turisme i Treball i d'Educació i Formació Professional, han d'aportar el pressupost corresponent per dur a terme les activitats formatives, així com les quantitats econòmiques i de recursos humans necessaris per garantir-ne el desenvolupament.

Article 12

S'autoritza el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i el conseller d'Educació i Formació Professional perquè dictin les resolucions necessàries i perquè adoptin les mesures adequades que exigeixi la posada en funcionament del nou centre.

 

Disposició final única

Aquesta Ordre comença a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de juliol de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March Cerdà

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela i Vázquez

 

ANNEX 1

Especialitat

DNI*

Nom

0590111 ORGANITZACIÓ I PROCESSOS DE MANTENIMENT DE VEHICLES

***9905** 

Amengual Aloy, Antonio   

 0591209 MANTENIMENT DE VEHICLES

***0852** 

Mestre Morey, Miquel     

0591209 MANTENIMENT DE VEHICLES

***5490** 

Ochogavia Seguí, Jaume Andreu