Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 388499
Resolució del conseller Executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, sobre l’aplicació de les mesures extraordinàries previstes a la Disposició addicional vuitena del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, Integral de la Joventut

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Segex: 874511Z

En data 12 de juliol de 2022, el Conseller Executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell Insular de Mallorca ha dictat la següent:

«RESOLUCIÓ

1. El Servei Insular de Joventut del Departament de Promoció econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, exercint les seves funcions en matèria de lleure educatiu, ha detectat i ha estat informat per part d'ajuntaments, empreses i entitats sense ànim de lucre promotores d'activitats d'estiu, de la mancança significativa de professionals amb possessió de la titulació requerida pel desenvolupament de les activitats de lleure.

2. En aquest context, en data 29 de juny de 2022, mitjançant escrit del conseller executiu del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local,  es sol·licita a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, que sigui declarada la circumstància d'excepcionalitat prevista a la Disposició Addicional vuitena  del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, als efectes de que puguin aplicar-se les mesures extraordinàries previstes a la mateixa Disposició, consistents en:

  • Suprimir la possibilitat d'admetre fraccions de fins a 4 participants més, en el cas d'activitats puntuals, o de fins a 7 participants  més, en el cas de les activitats continuades, sense haver-hi d'afegir un altre monitor o monitora, prevista en els apartats 2 i 4 de l'article 48.
  • El personal en pràctiques dels curs de monitor/a d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil pugui computar la ràtio de personal dirigent per participants que s'exigeix, sense que sigui d'aplicació allò previst al segon paràgraf de l'aparat 7 de l'article 48.

3. En data 11 de juliol del 2022 per Acord del Consell de Govern es declarà excepcional la situació de manca de professionals en el sector de les activitats  d'educació en el temps lliure infantil i juvenil de les Illes Balears aquest estiu, als efectes  d'allò previst  en la Disposició Addicional vuitena del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.

4. En data  12 de juliol de 2022, la cap de servei de la Direcció Insular de Participació i Joventut del Consell de Mallorca informa favorablement a l'aplicació de les mesures extraordinàries previstes a  la Disposició Addicional vuitena del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.

5. Per tot això,  i d'acord amb les funcions conferides al  Decret de la Presidència del Consell de 9 de desembre de 2019, pel qual es determina l'organització del consell insular de Mallorca, en la seva redacció vigent,

RESOLC

PRIMER. Aplicar la mesura excepcional prevista a la Disposició Addicional Vuitena del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de joventut relatives a les activitats d'educació en els temps lliure infanti i juvenil, atesa la declaració d'excepcionalitat acordada pel Consell de Govern dia 11 de juliol de 2022 (BOIB núm. 90 del 12 de juliol).  Aquestes mesura consisteix en:

  • El personal en pràctiques dels curs de monitor/a d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil pugui computar la ràtio de personal dirigent per participants que s'exigeix, sense que sigui d'aplicació allò previst al segon paràgraf de l'aparat 7 de l'article 48.

SEGON. Les entitats promotores d'activitats de lleure educatiu que s'acullin a aquesta mesura excepcional hauran de dur a terme la contractació d'aquest personal en pràctiques en la modalitat que escaigui segons la normativa laboral o de funció pública aplicable. La contractació d'aquest personal haurà d'acreditar-se documentalment en cas d'inspecció.

TERCER. Les activitats de lleure educatiu organitzades per entitats sense ànim de lucre en el marc de programes de voluntariat queden exemptes de la contractació del personal en practiques.

QUART. En cap cas el personal practicant contractat o voluntari podrà ser superior als treballadors o voluntaris titulats.

CINQUÉ. Aquesta mesura serà d'aplicació fins el 2 de setembre de 2022 (inclòs).

SISÉ. Publicar aquesta resolució al BOIB.

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar el recurs d'alçada davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant la presidència del Consell de Mallorca en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació de la resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui.

No obstant l'anterior, es pot interposar, si escau, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això d'acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.»

 

Palma, document signat electrònicament (12 de juliol de 2022)

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

(Per delegació del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. Resolució de 22 de juliol de 2019, BOIB núm. 103 de 27-07-2019)

Rosa M. Cañameras Bernaldo