Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 352138
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 6 de juny de 2022, relatiu a l’aprovació de les bases que regeixen els ajuts a la gent jove que necessita suport per adquirir equips informàtics, finançar permisos de conducció i participar en activitats formatives, per realitzar el seu projecte de vida i la convocatòria per a l’any 2022 (Exp. 5227-2022-000002)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 633977

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/633977):

Primer. Beneficiaris.

Poden ser beneficiàries de la sol·licitud d'ajut les persones joves que compleixin els requisits següents:

a) Tenir, l'any de la convocatòria, entre 18 i 30 anys.

b) Estar empadronades a Menorca com a mínim els 6 mesos anteriors a la data final del termini de presentació de sol·licituds.

c) Haver realitzat les activitats subvencionables des de l'inici de l'any acadèmic actual fins a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

d) Complir els requisits econòmics prevists en les bases de la convocatòria.

Segon. Objecte

L'objecte de les bases d'aquesta convocatòria és concedir ajuts a l'adquisició d'equips informàtics, a la formació no reglada i a l'obtenció de permisos de conducció per a la gent jove d'entre 18 i 30 anys, ambdós inclosos, i que pateix una situació de vulnerabilitat econòmica i social, per tal de pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en els i les joves de Menorca a conseqüència de la crisi econòmica que els afecta i que s'ha vist agreujada per la situació sanitària derivada de la covid-19 i la posterior crisi de l'energia en un context de doble insularitat.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per les bases aprovades per acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en la sessió de caràcter ordinari de 6 de juny de 2022.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 75.000 € (setanta cinc mil euros), d'acord amb el següent desglossament:

  • Línia 1. Adquisició d'equips informàtics: quinze mil euros (15.000,00 €)
  • Línia 2a. Formació no reglada: permisos de conducció: trenta mil euros (30.000,00 €).
  • Línia 2b. Formació no reglada: activitats formatives no reglades artístiques, culturals, de lleure i esportives: trenta mil euros (30.000,00€).

Cinquè. Terminis de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts comença l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza el 31 de juliol de 2022.

Sisè. Altres dades

Els imports màxims que poden rebre els diferents beneficiaris seran els següents:

En la línia 1: L'import màxim que es pot concedir per a la línia 1 és de 500 €/persona beneficiària per despeses de compra d'ordinadors, tauletes, impressores, encaminadors (routers), repetidors i altres amb funcionalitats equivalents.

En la línia 2a: L'import màxim que es pot concedir per la línia 2a és el 50% per persona beneficiària del cost de carnet, llicència i curs de formació per obtenir la qualificació inicial dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera de mercaderies o de viatgers (CAP). Aquest import no pot superar els 1.000 € i inclou:

  • Despeses de matrícula i classes teòriques i pràctiques en autoescoles.
  • Despeses de tramitació o gestió de l'expedient per part de les autoescoles.
  • Despeses de taxes d'examen per obtenció de permisos de conducció de qualsevol classe de vehicle i del certificat d'aptitud professional (CAP).

En la línia 2b: L'import màxim que es pot concedir per la línia 2b és de 300 €/persona beneficiària, per despeses de matrícula i de les quotes per participar en activitats artístiques, culturals, de lleure i esportives.

 

Maó, 20 de juny de 2022

El secretari del Consell Executiu Per delegació de la presidenta (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019) Octavi Pons Castejón