Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 352099
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 6 de juny de 2022, relatiu a la resolució de la convocatòria d’ajuts de suport a situacions de vulnerabilitat social i econòmica sobrevingudes del Consell Insular de Menorca (exp. 1856-2021-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Insular de Menorca té la voluntat de donar suport als col·lectius en risc d'exclusió social i, específicament, donar cobertura a les situacions de vulnerabilitat econòmica esdevingudes amb motiu de quedar fora del sistema de protecció arran de la derogació de la renda mínima d'inserció i la implementació de noves prestacions instaurades pel Decret llei 10/2020, de 12 de juny, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears, i pel Reial decret llei 20/2020, de 29 de maig, pel qual es va establir per primera vegada l'ingrés mínim vital (actualment derogat i regulat per la Llei 19/2021, de 20 de desembre, per la qual s'estableix l'ingrés mínim vital).

El 29 de novembre de 2021, el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca va aprovar les bases i la convocatòria que havien de regular la concessió dels ajuts de suport a situacions de vulnerabilitat social i econòmica sobrevingudes amb càrrec a la partida corresponent de l'exercici pressupostari de l'any 2022 (BOIB núm. 14 de 27 de gener de 2022).

De les quatre sol·licituds d'ajut econòmic de suport a situacions de vulnerabilitat social i econòmica sobrevingudes presentades, tres ho foren dins el termini de presentació de sol·licituds i una resultà inadmesa per presentar-se fora de termini.

Vist l'informe preceptiu que ha emès la Comissió Avaluadora, d'acord amb l'acta de la sessió del passat dia 24 de maig de 2022, i un cop revisat l'expedient;

Atesos l'informe tècnic, facultatiu i no vinculant emès per la instrucció i l'informe emès per la Comissió Avaluadora, que ha de servir de base per a l'elaboració de la proposta d'acord de concessió dels ajuts, com estableixen les bases 13 i 14 de la convocatòria pel que fa a la comprovació del compliment dels requisits i la valoració segons els criteris objectius de les sol·licituds d'ajuts tinguts en compte per la Comissió Avaluadora;

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Benestar Social,

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyor Juaneda Mercadal, senyora Gomis Luís i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Inadmetre a tràmit la sol·licitud de dia 2 de maig de 2022 corresponent a l'expedient 1856-2022-000004 (FQG), per haver estat presentada fora del termini establert en la convocatòria (acord sisè).

Segon. Donar per desistida la sol·licitud corresponent a l'expedient 1856-2022-000003 (CCS), d'acord amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, atès que no s'han esmenat els requeriments amb la documentació preceptiva.

Tercer. Denegar les sol·licituds d'ajut per suport a situacions de vulnerabilitat social i econòmica sobrevingudes que han presentat els titulars dels expedients que s'indiquen tot seguit, pels motius que es mencionen en cada cas:

Sol·licitant

Motiu de denegació

Exp. 1856-2022-000001 (LEBR)

No acredita el requisit de la base 4.7 (disposar de la resolució denegatòria ferma de les prestacions d'ingrés mínim vital i de renda social garantida i no tenir dret a percebre altres prestacions públiques l'import de les quals superi el barem de límit d'ingressos establerts en les bases) d'acord amb el procediment d'accés establert en la base 6 i atenent la base 16 de la convocatòria. Igualment, no compleix el requisit establert en la base 4.5 (no disposar, el nucli familiar, dels mitjans econòmics necessaris per atendre les necessitats bàsiques segons el barem de límit d'ingressos establert a les bases).

Exp. 1856-2022-000002 (PCGS)

No acredita els requisits de les bases 4.6 (haver sol·licitat les prestacions públiques a les quals poguessin tenir dret o que, percebent-les, l'import d'aquestes no superi el barem de límit d'ingressos establerts en les bases) i 4.7 (disposar de la resolució denegatòria ferma de les prestacions d'ingrés mínim vital i de renda social garantida i no tenir dret a percebre altres prestacions públiques l'import de les quals superi el barem de límit d'ingressos establerts a les bases), d'acord amb el procediment d'accés establert en la base 6 i atenent la base 16 de la convocatòria.

Quart. Comunicar aquests acords al Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions prèviament a la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 20 de juny de 2022

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)