Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 351884
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors per la qual es modifica la Resolució de 6 d’agost de 2019 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, d’altres conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l’Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 110, de 10 d'agost, es varen delegar determinades competències, i també la signatura d'alguns documents, en determinats òrgans de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i es va fixar el règim de suplències dels òrgans directius de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors.

2. Aquesta Resolució ha estat objecte de diferents modificacions, per mitjà de les resolucions de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 23 d'octubre de 2019 (BOIB núm. 146, de 26 d'octubre), de 2 de gener de 2020 (BOIB núm. 2, de 4 de gener), de 15 de març de 2021 (BOIB núm. 37, 18 de març) i de 27 d'abril de 2022 (BOIB núm. 58, de 3 de maig). Així mateix, la Resolució esmentada ha estat objecte de les correccions d'errades que resulten de les resolucions de 19 d'agost de 2019 (BOIB núm. 116, de 24 d'agost), de 2 de setembre de 2019 (BOIB núm. 123, de 7 de setembre) i de 18 de maig de 2022 (BOIB núm. 67, de 24 de maig).

3. Com a conseqüència de les modificacions i les rectificacions esmentades, s'ha advertit que el contingut de l'apartat 3 de la Resolució, relatiu a la delegació de competències en l'antic director general de Cooperació Local i Patrimoni de determinades funcions en matèria de patrimoni, no té cap objecte; no tan sols perquè la Direcció General esmentada ha estat substituïda per la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, sinó també perquè les funcions esmentades ja formen part de la delegació de competències a favor de l'actual directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni a què es refereixen les lletres e), f), g) i h) de l'apartat 2 de la Resolució, en virtut de la modificació produïda per la Resolució de 18 de març de 2021.

4. Així mateix, per raons d'agilitat administrativa, es considera adient ampliar l'abast de les competències delegades en la secretària general en matèria de contractació administrativa i en matèria d'hisenda pública. D'una banda, amb la finalitat que també inclogui les actuacions pròpies de l'òrgan de contractació (originàries, doncs, de la consellera) en l'àmbit dels acords marc, dels sistemes dinàmics d'adquisició i dels contractes centralitzats, reservant en tot cas a la consellera les resolucions d'inici dels expedients, en la mesura que són procediments absolutament reglats. I, de l'altra, per tal d'incloure-hi la resolució dels procediments de compensació de deute d'import superior a 500.000 euros només en els supòsits en què es tracti d'ens del sector públic autonòmic, en atenció a l'escassa rellevància per a la hisenda pública, considerada de manera conjunta, atès que es tracta de crèdits i deutes entre l'Administració de la Comunitat Autònoma i les seves pròpies entitats instrumentals.

5. A més d'això, i també per raons d'agilitat administrativa, es considera adient delegar en el Servei de Salut de les Illes Balears la funció originària de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors corresponent a l'emissió dels informes jurídics relatius als contractes de facturatge o anàlegs a què fa referència l'article 17 de l'Ordre del conseller d'Hisenda i Pressuposts de 18 de juny de 2001 de regulació del procediment per al pagament d'obligacions de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sempre que es tracti de cessions globals de crèdit que únicament afectin deutes del Servei de Salut de les Illes Balears d'acord amb l'abast de les notificacions d'aquest tipus de cessions que facin els creditors interessats, en el marc de l'article 17 de l'Ordre esmentada i de l'article 200 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. Els articles 25, 26 i 42 c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en què es nomena la senyora Rosario Sánchez Grau consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

5. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears.

6. El Decret 63/2019, de 2 d'agost, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la lletra a) i el punt primer de la lletra d) de l'apartat 1 de la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019 de delegació de competències i de la delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, que passa a tenir la redacció següent:

a) En matèria de contractació, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació de contractes del sector públic, com ara, en particular, i entre d'altres, la designació dels membres de les meses de contractació, l'adjudicació i la formalització dels contractes —inclosos els contractes centralitzats i els acords marc—, i també la implantació de sistemes dinàmics d'adquisició i l'adjudicació i la formalització dels contractes basats en aquests acords marc i en els sistemes dinàmics d'adquisició; tot això amb l'excepció únicament de les resolucions d'inici dels expedients corresponents.

[...]

d) [...]

1r. La resolució dels procediments relatius a compensació de deutes a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a què es refereix l'article 17 de la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, llevat dels expedients d'una quantia superior a 500.000 euros, sempre que, en aquest darrer cas, la compensació no es limiti únicament a deutes d'entitats instrumentals de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

2. Deixar sense contingut l'apartat 3 de la Resolució esmentada.

3. Afegir un segon paràgraf a l'apartat 8 de la Resolució esmentada, amb el contingut següent:

Així mateix, es delega en la directora de l'Àrea de Coordinació Administrativa dels Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears la funció d'emetre els informes jurídics relatius a contractes de facturatge o anàlegs a què fa referència l'article 17 de l'Ordre del conseller d'Hisenda i Pressuposts de 18 de juny de 2001 de regulació del procediment per al pagament d'obligacions de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quan es tracti de cessions globals de crèdit que únicament afectin deutes del Servei de Salut de les Illes Balears d'acord amb l'abast de les notificacions d'aquest tipus de cessions que facin els creditors interessats, en el marc de l'article 17 de l'Ordre esmentada i de l'article 200 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.

4. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura (22 de juny de 2022)

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau