Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 342973
Aprovació definitiva de l’Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari per a la prestació dels serveis públics esportius a la piscina pública des Mercadal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord d'aprovació inicial, pel Ple que es va celebrar el passat 27 d'abril de 2022, de l'Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari per a la prestació dels serveis públics esportius a la piscina pública des Mercadal, contra la qual no s'ha presentat cap al·legació, queda elevat a definitiu l'acord plenari inicial d'aprovació el qual texte de l'ordenança es transcriu íntegrament pel general coneixement i en compliment del disposat en l'article 70,2 de la Llei 7/1985 RBRL.

Contra aquesta aprovació definitiva es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, o qualsevol altre recurs que es consideri pertinent.

ORDENANÇA REGULADORA DE LA PRESTACIÓ PATRIMONIAL DE CARÀCTER PÚBLIC NO TRIBUTARI PER A LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS ESPORTIUS A LA PISCINA PÚBLICA MUNICIPAL,

Article 1. Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució, i a l'empara de l'apartat 6 de l'article 20 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, (en endavant TRLHL), en la redacció aprovada per la Disposició Final Dotzena de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic (LCSP), aquest Ajuntament estableix la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari (en endavant PPCPNT) per a la prestació dels serveis públics esportius a la piscina pública municipal, la qual es regirà per la present Ordenança Reguladora.

Article 2. Pressupost de Fet de la Prestació Patrimonial

Constitueix el pressupost de fet d'aquesta prestació Patrimonial:

a) La prestació dels serveis públics prestats en les instal·lacions de la piscina municipal des Mercadal, que es refereixin, afectin o beneficiïn de forma particular al subjecte passiu, en els casos previstos a l'article 6.

Article 3. Obligats al Pagament

1. Són obligats al pagament les persones físiques i jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària que resultin beneficiades o afectades pels serveis objecte d'aquesta ordenança per ser les persones usuàries de les instal·lacions de la piscina municipal des Mercadal, en els casos previstos a l'article 6.

Article 4. Responsables

1. Seran responsables dels deutes tributaris, juntament amb els deutors principals, les persones o entitats a què es refereix l'article 41 de la LGT, en els supòsits i amb l'abast que allà s'assenyala.

2. Respondran solidàriament de les obligacions de l'obligat al pagament les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els articles 42 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general Tributària.

3. Seran responsables subsidiaris les persones físiques i jurídiques a què es refereix l'article 43 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària.

4. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de la persona interessada, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei General Tributària.

5. La responsabilitat s'exigirà en tot cas en els termes i d'acord amb el procediment previst a la Llei General Tributària.

 

Article 5. Quota.

1. Les quotes d'aquest PPCPNT s'exigiran d'acord amb el següent quadre de tarifes:

Concepte

Base imposable

Quota

Matricula general

 

24,53 €

1. Activitats lliures:

 

 

a) Tiquet diari

 

 

Entrada puntual major 16 anys i menor de 65 anys

dia

7,01 €

Entrada puntual de 7 a 16 anys ambdós inclosos

dia

4,82 €

Entrada puntual majors de 65 anys i discapacitats

dia

3,51 €

Entrada puntual infantil de 3 a 6 anys ambdós inclosos

dia

3,51 €

 

 

 

b) Abonaments temporals

 

 

Abonament individual general

mes

45,55 €

Abonament individual majors de 65 anys i discapacitats

mes

22,78 €

Abonament familiar amb fills menors 18 anys

mes

66,58 €

Lloguer carril

hora

21,90 €

Quota anual individual general

any

268,94 €

Quota anual individual majors de 65 anys o discapacitats

any

134,47 €

Quota anual familiar amb fills menors 18 anys

any

441,52 €

 

 

 

c) Abonaments per 10 entrades:

 

 

10 entrades majors de 16 anys i menors de 65 anys

10 entrades

47,31 €

10 entrades de 7 a 16 anys ambdós inclosos

10 entrades

32,00 €

10 entrades majors de 65 anys i discapacitats

10 entrades

23,65 €

10 entrades infantil de 3 a 6 anys ambdós inclosos

10 entrades

23,65 €

 

 

 

2. Activitats dirigides:

 

 

- Curset mensual de 2 sessions/setmana

curset

40,30 €

- Curset mensual de 1 sessions/setmana

curset

21,90 €

2. Els menors de 3 anys no pagaran entrada en les activitats lliures (1).

Als efectes d'aquesta ordenança, es consderen com a discapacitats els que determina l'article 4 del Real Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, que aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

Article 6. Bonificacions

No existeixen bonificacions en aquesta PPCPNT.

Article 7. Periodicitat de la facturació i meritació de l'obligació de pagament

1. Es merita la PPCPNT i neix l'obligació de contribuir des del moment en el qual s'iniciï la prestació dels serveis subjectes a gravamen, i s'entén, a aquest efectes, que la susdita iniciació es produeix amb la sol·licitud d'aquells o a l'entrada a les instal·lacions.

Article 8. Declaració i Ingrés

  1. Aquesta PPCPNT s'exigirà en règim d'autoliquidació. Les persones usuàries podran autoritzar a l'entitat gestora al cobrament de les quotes mitjançant domiciliació bancària, mitjançant un full de domiciliació bancària.
  2. El període impositiu serà l'especificat a l'article 5 per cada cas.
  3. Les tarifes s'abonaran dins de la primera setmana del mes, mitjançant domiciliació bancària, llevat de les altes i les entrades puntuals que s'abonaran en metàl·lic en el moment de fer el primer ús de la instal·lació. La matrícula s'abonarà el primer mes de realitzar l'activitat.
  4. L'import de les despeses derivades de la devolució bancària dels rebuts haurà de ser assumit pels usuaris.
  5. Transcorreguts el període voluntari, s'iniciarà el període executiu per via de constrenyiment, la qual comporta l'acreditament dels recàrrecs corresponents i dels interessos de demora.

Article 9. Infraccions i Sancions

1. En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions, així com les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al que disposa la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General tributària.

2. Per les infraccions que es produeixin en la utilització del servei la batlia o, per delegació d'aquesta, la Junta de Govern Local, podrà imposar les sancions governatives que estimi adequades, d'acord amb la legalitat vigent.

Disposició addicional primera

Atès que el règim jurídic substantiu bàsic aplicable a la figura de les prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari actualment establert amb caràcter general en la disposició addicional primera de la Llei 50/2003, de 17 de desembre, general tributària, i amb caràcter específic per a les entitats locals, en l'apartat 6 de l'article 20 del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, no ha estat encara desenvolupat normativament pel legislador estatal, mentre no sigui dut a terme aquesta regulació normativa de desenvolupament, i en el no disposat expressament per la present Ordenança Reguladora, seran d'aplicació supletòria a la PPCPNT regulada en la mateixa, les determinacions sobre implantació, gestió, inspecció, recaptació i revisió en via administrativa establertes per a les taxes pels esmentats textos legals.

Disposició Final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma, i s'aplicarà a partir del primer trimestral natural posterior a la seva entrada en vigor. Romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Es Mercadal, en la data de la signatura electrònica (17 de juny de 2022)

El batle Francesc Ametller Pons