Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 342399
Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es rectifiquen les errades detectades en la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es modifica la convocatòria d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d’empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d’empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU», aprovada per la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'11 de juny de 2022 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 76 la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es modifica la convocatòria d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU», aprovada per la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022).

2. S'han detectat diverses errades en la Resolució esmentada que motiven aquesta rectificació.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que aquestes poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició, i que la rectificació d'errors s'ha de notificar o publicar preceptivament quan faci referencia a actes que hagin estat notificats o publicats.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Rectificar les errades materials detectades en els apartats 2 i següents del punt vuitè de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es modifica la convocatòria d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU», aprovada per la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022), i indicar que la resta del contingut de la Resolució es mantén inalterat:

On hi diu:

2. La distribució de l'import anterior s'ha de repartir entre les actuacions subvencionables definides en el punt 4.1 de la manera següent:

a) Activitat 1 (desballestament): 1.629.461,25 €.

b) Activitat 2 (adquisició de vehicles d'energies alternatives baixes en carboni): 1.448.410 €.

c) Activitat 3 (retrofit o modificació de la forma de propulsió dels vehicles): 90.525,64 €.

d) Activitat 4 (implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics): 362.102,47 €

e) Activitat 5 (adquisició de semiremolcs per a autopistes ferroviàries): 90.525,64 €.

3. A partir de la data en què faltin tres mesos per finalitzar la vigència d'aquesta convocatòria es podrà modificar la distribució establerta en els apartats a) i b) del punt anterior, sempre que es donin les dues condicions següents:

a) Que en alguna de les activitats s'hagi exhaurit l'import assignat i hi hagi llista d'espera.

b) Que en alguna altra activitat no s'hagi exhaurit l'import destinat a aquesta.

4. Es faculta el director general de Mobilitat i Transport Terrestre per tal que pugui modificar la distribució establerta en els apartats c), d) i e) del punt 2.

5. Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin es pot incrementar l'import d'aquesta convocatòria.

Ha de dir:

2. La distribució de l'import anterior s'ha de repartir entre les actuacions subvencionables definides en el punt 4.1 de la manera següent:

a) Activitat 1 (desballestament), sotmesa als requisits i als límits del Marc nacional temporal aprovat per la Comissió Europea en la Decisió SA.56851(2020/N), de 2 d'abril, i les seves modificacions: 1.200.000 €.

b) Activitat 1 (desballestament), sotmesa al Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis, sens perjudici de la resta de disposicions tant del dret nacional com de la Unió Europea que puguin resultar d'aplicació, particularment les que s'aprovin en l'àmbit de l'execució i gestió tant del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència com del PRTR.: 429.461,25 €.

c) Activitat 2 (adquisició de vehicles d'energies alternatives baixes en carboni): 1.448.410 €.

d) Activitat 3 (retrofit o modificació de la forma de propulsió dels vehicles): 90.525,64 €.

e) Activitat 4 (implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics): 362.102,47 €.

f) Activitat 5 (adquisició de semiremolcs per a autopistes ferroviàries): 90.525,64 €.

3. A partir de la data en què faltin tres mesos per finalitzar la vigència d'aquesta convocatòria es podrà modificar la distribució establerta en els apartats corresponents a les activitats 1 (desballestament) i 2 (adquisició de vehicles d'energies alternatives baixes en carboni) del punt anterior, sempre que es donin les dues condicions següents:

a) Que en alguna de les activitats s'hagi exhaurit l'import assignat i hi hagi llista d'espera.

b) Que en alguna altra activitat no s'hagi exhaurit l'import destinat a aquesta.

4. Es faculta el director general de Mobilitat i Transport Terrestre per tal que pugui modificar la distribució establerta en els apartats a) i b) del punt 2.

5. Es faculta el director general de Mobilitat i Transport Terrestre per tal que pugui modificar la distribució establerta en els apartats c), d), e) i f) del punt 2.

6. Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin es pot incrementar l'import d'aquesta convocatòria.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 16 de juny de 2022)

El conseller de Mobilitat i Habitatge Josep Marí i Ribas