Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 339491
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es convoquen ajudes per donar suport a centres de creació artística establerts en el territori de les Illes Balears durant l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 631380

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

1.1. Són beneficiaris de les subvencions:

a) Les persones físiques donades d'alta en el règim d'autònoms i les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, la música i les arts audiovisuals, digitals i interactives, que puguin dur a terme els projectes o les activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

Els beneficiaris han d'estar donats d'alta en el cens tributari i/o l'impost d'activitats empresarials (IAE) en epígrafs vinculats al sector cultural, o bé han de tenir com a objecte social el desenvolupament d'activitats de caràcter professional en el sector cultural.

b) Les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, la música i les arts audiovisuals, digitals i interactives que puguin dur a terme els projectes o les activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

Els beneficiaris de les subvencions han de dedicar-se professionalment a la gestió d'un espai que fomenti la creació, la formació d'artistes, la investigació o producció artístiques dins els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals, les arts audiovisuals, la literatura i els projectes multidisciplinaris.

1.2. Els centres de creació han de reunir les característiques següents:

— Les activitats que es desenvolupin als centres de creació han d'estar relacionades amb la recerca, l'experimentació, la formació, la creació, la producció, la difusió o l'exhibició artístiques.

— Els centres han de disposar d'un espai físic a les Illes Balears adequat pel correcte desenvolupament de projectes.

— Els centres han de procurar un espai adequat per a l'hostatge dels artistes durant les residències de creació.

— El centre ha d'oferir acompanyament i assessorament professional als artistes durant l'estada.

— Les activitats del centre han de ser íntegrament de caràcter professional.

1.3. No poden ser beneficiàries d'ajudes les persones físiques o jurídiques següents:

a) Les que incorrin en qualsevol de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, entre les quals hi ha haver sol·licitat la declaració de concurs, haver estat declarades insolvents en qualsevol procediment, estar declarades en concurs, estar subjectes a intervenció judicial o haver estat inhabilitades d'acord amb la Llei concursal sense que hagi conclòs el període d'inhabilitació fixat a la sentència de qualificació del concurs.

b) Les que hagin estat sancionades o condemnades per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, d'acord amb l'article 11 de la Llei 11/2016.

c) Les que hagin estat sancionades mitjançant una resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció, d'acord amb la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia, o qualsevol altra d'aplicable.

Segon. Objecte i finalitat

2.1. Aquesta convocatòria té per objecte aprovar la convocatòria de subvencions per donar suport a centres de creació artística establerts en el territori de les Illes Balears durant l'any 2022.

2.2. Els centres de creació tenen per objecte acompanyar els artistes en la recerca, creació i producció artística dins els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals, les arts audiovisuals i la literatura.

Els centres han de disposar d'un espai físic en condicions situat a les Illes Balears apte per a residències artístiques, que ofereixi els recursos materials i tècnics necessaris per a la creació, i que compti amb un programa d'activitats per fomentar la creació i la producció en les diverses etapes del procés, així com programes d'intercanvi i de projecció exterior.

Els centres de creació han de tenir les línies de treball següents:

‒ Recerca i creació

‒ Producció artística

‒ Formació de professionals, col·loquis

‒ Difusió i exhibició d'obres

‒ Suport als projectes d'internacionalització

‒ Activitats a les Illes Balears

2.3. No són objecte d'aquesta convocatòria i, per tant, en queden exclosos:

‒ Els centres de creació que comencin la seva activitat l'any 2022.

‒ Les galeries d'art.

2.4. No es poden subvencionar projectes que vulnerin els drets dels col·lectius LGTBI+, els drets de les dones o els drets humans.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

Quart. Import i imputació pressupostària

4.1. El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 100.000 € (cent mil euros), amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 2022.

4.2. La concessió de les ajudes previstes en aquesta convocatòria queda condicionada a la disponibilitat pressupostària que estableix el punt anterior.

4.3. Sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es pot incrementar l'import d'aquesta convocatòria. L'import consignat inicialment es pot ampliar mitjançant una resolució d'ampliació del crèdit assignat. Aquesta ampliació, tret que s'estableixi una altra cosa, no implica que el termini per presentar sol·licituds s'ampliï, i no afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes de manera expressa.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, adreçades a l'IEB, comença l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB i romandrà obert durant 20 dies hàbils.

 

(Signat electrònicament: 13 de juny de 2022)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Miquel Company Pons