Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 331310
Resolució del secretari general de la Conselleria d'Afers Socials i Esports per s’amplia la Unitat de Supervisió de Projectes d’Obres de la Conselleria d'Afers Socials i Esports i dels ens adscrits

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, en l'article 235, relatiu a la supervisió de projectes, estableix que, abans de l'aprovació del projecte, quan la quantia del contracte d'obres sigui igual o superior a 500.000 euros, els òrgans de contractació han de sol·licitar un informe de les corresponents oficines o unitats de supervisió dels projectes encarregades de verificar que s'han tingut en compte les disposicions generals de caràcter legal o reglamentari i la normativa tècnica que resultin aplicables per a cada tipus de projecte. En els projectes d'una quantia inferior, el precepte estableix que l'informe té caràcter facultatiu, tret que es tracti d'obres que afectin l'estabilitat, la seguretat o l'estanquitat de l'obra, cas en què aquest informe també és preceptiu.

2. D'altra banda, els articles 135 a 137 del Reglament general de la Llei de contractes de les administracions públiques, aprovat pel Reial decret 1098/2001, de 12 d'octubre, regulen les oficines o unitats de supervisió de projectes.

3. En data 6 de febrer de 2018 mitjançant resolució de la secretària general de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació es va crear la Unitat de Supervisió de Projectes d'Obra de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i dels ens adscrits (BOIB núm. 19 de 18 de febrer de 2018). En aquesta resolució es disposa que aquestes funcions les ha d'exercir la persona que ocupi el lloc de treball al qual s'atribueixin aquestes funcions en l'ordre corresponent. Excepcionalment, en cas que aquesta norma no les prevegi, aquestes funcions correspondran al lloc de feina Arquitecte (0140000E) adscrit a la Secretaria General de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

4. Per Acord del Consell de Govern de data 4 d'octubre de 2021 es va aprovar el Pla Estratègic autonòmic- Estratègia d'Inversions Illes Balears 2030, previst a l'apartat 1 de l'article 5 del Decret llei 3/2021, de 12 d'abril, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en el que es preveu la construcció de diferents centres residencialsper part del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, ens adscrit a la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

Atesa la necessitat de supervisar projectes d'obra inclosos en el Pla estratègic autonòmic-Estratègia d'Inversions Illes Balears 2030, que el lloc de feina (F0140000E) Arquitecte està vacant des del dia 13/01/2022, i que existeix el lloc de feina Arquitecte (F016702D4) adscrit a la Direcció General de Planificació, Equipaments i Formació, es fa necessari que aquestes funcions es puguin desenvolupar amb caràcter indefinit per aquest lloc de feina.

Fonaments jurídics

1. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

2. El Reglament general de la Llei de contractes de les administracions públiques, aprovat pel Reial decret 1098/2011, de 12 d'octubre.

3. El Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructua l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidencia de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat de les Illes Balears.

5. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports, de 18 d'octubre de 2021, per la qual s'aproven les funcions dels llocs de treball de la conselleria d'Afers Socials i Esports (BOIB núm. 146, de 26 d'octubre de 2021).

6. Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de juliol de 2019 per la qual es deleguen diferents competències i la signatura en determinats òrgans directius de la Conselleria, i se n'estableix el règim de suplència, publicada en el BOIB NÚM. 91, de 6 de juliol de 2019.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Establir que les funcions de supervisió, previstes per la normativa, dels projectes d'obres la contractació dels quals correspongui a la Conselleria de d'Afers Socials i Esports i als seus ens adscrits també puguin ser desenvolupades pel lloc de feina Arquitecte (F016702D4) adscrit a la Direcció General de Planificació, Equipaments i Formació de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (7 de juny de 2022)

El secretari general Xavier Lluís Bacigalupe Blanco Per delegació de la consellera d'Afers Socials i Esports (BOIB 91/2019)