Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 331194
Extracte de l’aprovació, per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de data 3 de juny de 2022, de la convocatòria per a la concessió d’ajudes destinades a finançar actuacions d’informació i promoció turística desenvolupades pels Ajuntaments de l’illa d’Eivissa entre 1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Núm. d'identificació de la convocatòria (BDNS). Referència IGAE: 632535

De conformitat amb allò establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte convocatòria per a la concessió d'ajudes destinades a finançar actuacions d'informació i promoció turística desenvolupades pels Ajuntaments de l'illa d'Eivissa entre 1 de novembre de 2021 i el 31 d'octubre de 2022.

El Departament de Promoció Turística del Consell Insular d'Eivissa mitjançant l'atorgament de les presents subvencions vol fomentar l'organització d'esdeveniments i la realització d'actuacions de promoció turística per part dels diferents Ajuntaments de l'illa d'Eivissa i tot amb l'objectiu de millorar el producte turístic de l'illa d'Eivissa, diversificar-ne l'oferta turística i millorar la informació oferida als visitants.

1. Objecte i finalitat.

1.1. Les presents bases tenen per objecte regular la concessió d'ajudes per part del Consell Insular d'Eivissa, en règim de concurrència competitiva, destinades a tots els ajuntaments de l'illa d'Eivissa que desenvolupin o hagin desenvolupat, dins del període comprès entre l'1 de novembre de 2021 i el 31 d'octubre de 2022, actuacions d'informació i/o promoció en matèria turística.

1.2. Podran ser objecte de subvenció totes les actuacions relacionades amb la informació, promoció i difusió de l'oferta del sector turístic de l'illa d'Eivissa. A títol merament indicatiu i no exhaustiu, es podran subvencionar despeses derivades del disseny i edició de material turístic promocional de distribució gratuïta (guies, fullets, díptics, tríptics, cartells o altres formats que serveixin de suport per a la difusió dels recursos i productes turístics); despeses derivades de l'organització i desenvolupament d'activitats o esdeveniments de caràcter turístic; la promoció, difusió i publicitat d'activitats i esdeveniments turístics; la promoció i l'impuls dels recursos disponibles (recursos turístics naturals, culturals, gastronòmics, oci, etc.); realització de fires, certàmens i festes tradicionals i populars de caràcter turístic; la promoció i/o realització de jornades i seminaris sobre temes relacionats amb el turisme; el disseny i/o la millora de pàgines web i xarxes socials relacionades amb la informació i/o promoció turística (micro pàgines i pàgines web específiques de turisme); producció i realització d'arxius i suports d'àudio i vídeo —DVDs, CDs o un altre tipus de suport informàtic— que contingui informació turística i que tingui caràcter gratuït; aplicacions per a dispositius mòbils de telefonia, smartphones o tabletes; l'edició de fullets o plànols-guia turístics (tant en format paper com en format electrònic o digital); despeses derivades de la gestió de punts d'informació turística relacionades amb les actuacions anteriors; la creació de productes turístics de tot tipus, així com les accions i programes d'activitats de caràcter turístic dutes a terme per part dels ajuntaments de l'illa d'Eivissa amb motiu del «Dia del Turista 2022», etc.

No obstant l'anterior, en cap cas podran ser objecte de subvenció les despeses derivades de la promoció i/o organització de l'esdeveniment «Ibiza Pride 2022», en estar aquest, co-organitzat pel Consell Insular d'Eivissa.

1.3. Cada ajuntament podrà presentar a la convocatòria, un màxim de cinc projectes, accions o programes d'activitats.

1.4. La convocatòria de subvencions es porta a terme sobre la base dels principis de publicitat, transparència, concurrència, igualtat de gènere, objectivitat i eficiència en el compliment de l'objecte de les accions subvencionades per part del Consell Insular d'Eivissa.

2. Dotació econòmica.

2.1. Per al finançament de la present línia d'ajudes es destinarà la quantitat màxima de cent setanta-cinc mil euros (175.000,00 €), que es faran efectius amb càrrec a l'aplicació 4321-46200 de l'exercici pressupostari corresponent a l'any 2022, i que figura així mateix prevista en el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular d'Eivissa pels exercicis 2020 – 2022, modificat en aquest sentit en data 30 de març de 2022 (BOIB núm. 45, 2-04-2022), amb una distribució de 25.000,00 € com a màxim en el primer repartiment, per a cada ajuntament de l'illa d'Eivissa.

2.2. La quantia de cadascuna de les ajudes a atorgar no podrà excedir, en cap cas, del cost total de l'activitat subvencionable, ni podrà ser superior a quantitat la sol·licitada.

2.3. A l'efecte del que es disposa en l'article 32 del RLGS, es fa constar expressament que les presents ajudes ho són com a import cert i sense referència a cap percentatge o fracció del cost total de les accions presentades o realitzades pels ajuntaments, per la qual cosa es pot finançar total o parcialment l'activitat a la qual es destina. En cas que l'ajuda a atorgar conforme a les presents bases fos parcial, aquesta ha de ser compatible amb les subvencions o ajudes que els ajuntaments puguin obtenir de la mateixa administració o d'una altra entitat pública o privada, respectant en tot cas els límits establerts en l'article 20 del TRLS.

3. Entitats beneficiàries.

Podran obtenir la condició de beneficiaris de les presents ajudes tots els ajuntaments de l'illa d'Eivissa que reuneixin els requisits establerts, amb caràcter general, en l'article 13 de la LGS, en l'article 10 del TRLS, així com en la base quarta de les presents bases, sempre que l'activitat per la qual se sol·licita la subvenció trobi encaix en la informació i/o la promoció turística dels respectius municipis d'acord amb les presents bases.

4. Requisits de les entitats beneficiàries.

4.1. Per obtenir la condició de beneficiaris, els ajuntaments no podran trobar-se en cap de les causes de prohibició previstes en la normativa aplicable en matèria de subvencions i que siguin aplicables als subjectes definits com a beneficiaris. Aquest requisit s'acreditarà per l'entitat interessada mitjançant la presentació d'una declaració responsable en la que es posi de manifest que l'entitat sol·licitant no està sotmesa a les prohibicions previstes en l'article 13 de la LGS, que determina la prohibició per obtenir la condició de beneficiari de subvencions, ressaltant especialment la de no ser deutor per reintegrament de subvencions.

4.2. Així mateix, els ajuntaments interessats hauran d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb la Hisenda de l'Estat, amb l'Agència Tributària de les Illes Balears, així com no tenir deutes amb la tresoreria del Consell Insular d'Eivissa ni amb la Seguretat Social. Aquest requisit s'acreditarà mitjançant la presentació dels certificats a què es refereix l'article 22 del RLGS, tenint en compte que aquests certificats han d'estar expedits en una data posterior a la de la publicació de les presents bases o bé, mitjançant autorització expressa perquè el Consell Insular d'Eivissa pugui recaptar aquestes dades (annex III).

En aquest sentit l'article 11 f) del TRLS preveu que el beneficiari haurà d'acreditar, en la forma que reglamentàriament s'estableixi i abans de dictar la proposta de resolució de concessió, que es troba al corrent de les seves obligacions tributàries i de la Seguretat Social, davant l'Administració Estatal i de les seves obligacions tributàries davant la Hisenda autonòmica.

4.3. En cas que l'entitat tingui alguna exempció tributària s'haurà d'acreditar la concessió efectiva de l'exempció.

5. Convocatòria i publicitat.

De conformitat amb allò previst en els articles 14 i 15 del TRLS, el procediment per a la concessió de les ajudes regulades per aquestes bases s'iniciarà d'ofici, mitjançant convocatòria aprovada pel Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa. Les bases de la present convocatòria s'enviaran a publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i, una vegada publicades, en compliment del que disposen els articles 17.3, 18 i 20.8 de la LGS, s'enviarà la convocatòria i un extracte d'aquesta a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), que donarà trasllat de l'extracte al BOIB. Així mateix, es publicaran a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es).

6. Presentació de les sol·licituds.

6.1. Les sol·licituds s'han de dirigir al president del Consell Insular d'Eivissa, conforme al model que s'estableix en l'annex I de les presents bases, que podrà ser objecte de descàrrega per al seu emplenament a través de la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es). El model de sol·licitud pot sol·licitar-se per correu electrònic al Departament de Promoció Turística del Consell Insular d'Eivissa (turisme.promocio@conselldeivissa.es).

El fet de presentar la sol·licitud corresponent, implica l'acceptació d'aquestes bases.

6.2. Les sol·licituds es presentaran mitjançant registre electrònic dins del termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, juntament amb els documents que acreditin el compliment dels requisits exigits en les presents bases de la convocatòria.

6.3. Les sol·licituds d'ajuda s'acompanyaran de la següent documentació:

a) Memòria descriptiva de les actuacions per les quals se sol·licita la subvenció així com el termini efectiu d'execució de les actuacions. Aquesta memòria haurà de tenir en compte i fer referència als criteris de valoració establerts en les presents bases i no podrà tenir una extensió de més de deu pàgines per projecte presentat.

b) Pressupost detallat de les actuacions que inclogui una relació dels ingressos i despeses totals realitzades o a realitzar.

c) Declaració responsable de no estar sotmès a cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari assenyalades als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la LGS i a l'article 10 TRLS.

d) Declaració responsable de subvencions rebudes o en tràmit de concessió per qualsevol altra administració o entitat pública o privada, relatives a les mateixes actuacions indicant la quantia i procedència.

e) Certificat emès per la Secretaria municipal de la corporació comprensiu de l'àmbit d'actuació i relació administrativa que pertoqui, de conformitat amb allò establert a la base 11.3.1.

(El text íntegre i els seus annexos es poden consultar a les bases que regulen la convocatòria).

 

Eivissa, 10 de juny de 2022

La cap de Servei de Presidència Concepción Rebollo Laserna