Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

CONSORCI BORSA D'ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

Núm. 331187
Acord d’aprovació de la delegació de determinades funcions de la Junta Rectora en la presidència del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta Rectora del del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, en sessió de dia 6 de juny de 2022, ha adoptat el següent acord:

“Antecedents

1. En data 13 de desembre de 2021, el Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va aprovar el Decret 50/2021 de 13 de desembre de traspàs al Consell Insular de Mallorca de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies d'aquest Consell Insular que actualment exerceix l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria d'ordenació turística (BOIB núm. 171, de 14 de desembre de 2021). En el l'apartat C de l'Annex del Decret  es disposà que, amb efectes a partir de l'1 d'abril de 2022, es traspassaven al Consell de Mallorca les funcions i els serveis propis del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics com a nova administració d'adscripció.

2. En data 14 de febrer de 2022, la Junta Rectora del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics va adoptar l'acord d'aprovar la modificació dels Estatuts del Consorci, prèvia autorització del Consell de Govern, acord que  va ratificar el Ple del Consell de Mallorca en sessió celebrada el dia 25 de febrer de 2022 i que ha esdevingut definitiu després d'haver passat el termini d'exposició pública exigit per la normativa (BOIB núm.45, de 2 d'abril de 2022).

3. L'article 11.1 dels Estatuts del CBAT, recull les funcions de la Junta Rectora i, el punt 2 del mateix article preveu que la Junta Rectora pot delegar les seves funcions en la presidència, llevat de les corresponents als apartats f) h) i) j) o)  i s)

4. L'article 10 dels Estatuts del CBAT, disposa que la persona que ocupa la presidència és la persona consellera executiva del Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell Insular de Mallorca

5. El Sr. Andreu Serra Martínez, va ser nomenat conseller executiu de Turisme i Esports per Decret de la presidenta de data 8 de juliol de 2019.

6. Per motius d'eficiència, agilitat i eficàcia administrativa es considera convenient delegar en la presidència, totes les funcions que corresponen a la Junta Rectora, i que són susceptibles de ser delegades, és a dir, les recollides a les lletres a), b), c), d), e), g), k), l), m), n), p), q) i r)

Per tot això, es proposa a la Junta Rectora l'aprovació del següent:

Acord

1. Delegar de manera indefinida en el president del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, Sr. Andreu Serra Martínez, les funcions contemplades en les lletres a), b), c), d), e), g), k), l), m), n), p), q) i r) de l'article 11.1 dels estatuts:

a) Aprovar el pla anual d'actuació.

b) Aprovar l'avantprojecte de pressupost anual.

c) Aprovar la memòria anual d'activitats.

d) Aprovar la liquidació de comptes i el compte general.

e) Aprovar la censura de comptes.

g) Desenvolupar la gestió econòmica i administrativa del Consorci.

k) Acordar les mesures pertinents per a l'administració dels béns i els drets del Consorci, així com l'adquisició, la venda, la permuta, l'arrendament, la cessió, gratuïta o onerosa, i el gravamen d'aquests i, en general, tots aquells negocis jurídics que siguin convenients per a la realització dels seus objectius i sempre que es refereixin a actes de disposició del patrimoni del Consorci, en els termes que preveu la normativa que sigui aplicable.

l) Exercitar les accions judicials o administratives que corresponguin al Consorci.

m) Aprovar la plantilla del personal del Consorci, com també els criteris de selecció, admissió i retribució d'aquest, de conformitat amb la legislació aplicable en la matèria.

n) Acordar la formalització d'operacions de crèdit i endeutament, tant en títols com en operacions de crèdit, i altres operacions financeres per al finançament adequat de les seves activitats, prèvia autorització del Consell de Mallorca.

p) Aprovar la convocatòria de selecció de projectes a finançar amb càrrec als fons del consorci i seleccionar els projectes.

q) Resoldre els recursos potestatius de reposició contra els seus propis actes i els recursos d'alçada contra els actes del vicepresident.

r) Modificar el domicili del Consorci.

2. Notificar el present acord a la persona interessada.”

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (10 de juny de 2022)

El president del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics i conseller executiu de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca,
Andreu Serra Martínez