Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 329864
Resolució del director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, a proposta del cap del Departament de Relacions Institucionals, relativa a la transformació de l’Associació ASPROM (Asociación Balear de Personas con Discapacidad Física) en l’entitat Fundación ASPROM en el Registre Únic de Fundacions de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El cap del Departament de Relacions Institucionals ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El 17 de desembre de 2021 va tenir entrada en el registre de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualat la sol·licitud d'inscripció de la transformació de l'Associació ASPROM en l'entitat Fundación ASPROM en el Registre Únic de Fundacions de les Illes Balears.

2. El 19 de gener de 2022 la part interessada va aportar la documentació requerida per tal d'esmenar les deficiències advertides en la sol·licitud.

3. El 16 de maig de 2022 va tenir entrada en el registre de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat l'informe jurídic favorable del protectorat de la fundació (Conselleria d'Afers Socials i Esports), sobre la idoneïtat dels fins i la suficiència de la dotació de l'entitat.

Fonaments de dret

1. L'article 34 de la Constitució espanyola de 1978 reconeix el dret de fundació per a fins d'interès general d'acord amb la llei, i l'article 53.1, reserva a la llei la regulació de l'exercici dels drets i de les llibertats reconeguts en el capítol II del títol I, entre els quals hi ha el dret de fundació.

2. L'article 30.33 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva sobre les fundacions que desenvolupin principalment les seves funcions en el territori de les Illes Balears.

3. La Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions.

4. El Reial decret 1337/2005, d'11 de novembre, pel qual s'aprova el reglament de fundacions de competència estatal.

5. El Decret 61/2007, de 18 de maig, de regulació del Registre Únic de Fundacions de la comunitat autònoma de les Illes Balears i d'organització de l'exercici del protectorat.

6. L'article 2 del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atorga les competències en matèria de fundacions a la Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

Proposta de resolució

Propòs al director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local que dicti una resolució en els termes següents:

1. Ordenar l'obertura del full registral i la inscripció en el Registre Únic de Fundacions de les Illes Balears de la Fundación ASPROM:

Les dades que han de figurar en la inscripció són:

- Denominació: Fundación ASPROM

- Escriptura de transformació atorgada el 30 de novembre de 2021 davant la notària Catalina Nadal Reus, número 2442 del seu protocol

- Número d'identificació fiscal: G07068596

- Protectorat al qual correspon la Fundació: Conselleria d'Afers Socials i Esports

- Domicili: C/ Plataners, 5, local 3, Palma

- D'acord amb l'article 6 dels Estatuts, les finalitats principals de la Fundació són, entre d'altres: la promoció i defensa dels drets de les persones amb discapacitat física, per a facilitar la seva integració social en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la promoció d'accions i activitats que permetin o facilitin la integració social de les persones amb discapacitat

- Dotació inicial: 804.855€ euros, amb càrrec als Fons Propis de l'associació de procedència

- Patronat:

- President: Joaquín Perez Bueno

- Vicepresidenta: Tatiana Fernández Sanchez

- Secretària (no patrona): Nerea Zafra Posada

- Vocals: Hipólito Seguido Pons, Teresa Gayu Garcia i Jacinto Tamayo Servan

2. Notificar el contingut d'aquesta resolució a l'entitat interessada.

3. Disposar la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears a l'efecte únic de publicitat.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació davant la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 6 de juny de 2022)

El director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local Francesc Miralles Mascaró

(Signat electrònicament: 1 de juny de 2022)El cap del Departament de Relacions Institucionals Joan Josep Manila Pou