Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 318577
Acord del Consell de Govern de 6 de juny de 2022 pel qual es modifica l’annex cartogràfic de l’acord d’inici del procediment d’elaboració del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals de la Península de Llevant i de l’ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell de Govern va acordar, el 12 d'abril de 2019, iniciar el procediment d'elaboració del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la Península de Llevant i d'ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant (BOIB núm. 48, 13 d'abril de 2019). Aquest procediment es va prorrogar per un termini de dos anys, mitjançant un acord del Consell de Govern de 29 de març de 2021 (BOIB núm. 43, de 30 març de 2021), de conformitat amb l'article 8.4 de la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), modificat per l'article 27 de la Llei 6/2009, de 17 de novembre, de mesures ambientals per impulsar inversions i l'activitat econòmica a les Illes Balears.

L'àmbit espacial del Pla s'establí mitjançant l'annex 1 de l'acord de Consell de Govern d'inici del procediment, en base a l'estudi de valors d'ambientals d'abril de 2019 que s'hi cita, que serví de base per a la delimitació del seu àmbit. Respecte la part marina, la proposta inicial continguda en l'estudi de valors feia menció a que la part de gestió autonòmica de la Reserva marina de Llevant inclou part de la zona marina del LIC i ZEPA ES0000227 “Muntanyes d'Artà”, part del LIC ES5310005 “Badies de Pollença i Alcúdia”, i també parts del LIC “Canal de Menorca” i de la ZEPA “Aigües del nord de Mallorca”.

Això no obstant, tot i fer referència a la part marina del LIC Muntanyes d'Artà (ES0000227), no s'hi inclogué la totalitat d'aquesta, la qual precisament té reconeguda la continuïtat ecològica mitjançant l'informe de l'Institut Espanyol d'Oceanografia de 27 de febrer de 2019 d'acord amb l'article 6.4 de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat. Per tant, amb la finalitat de donar una major coherència en la gestió futura d'ambdues figures -com a Xarxa Natura 2000 i com a espai natural protegit-, és recomanable fer coincidir totalment la part marina de la proposta d'ampliació del Parc Natural de Llevant amb l'existent part marina del LIC Muntanyes d'Artà. Per altra banda, si bé la proposta de l'any 2019 també incloïa una zona marina de la Xarxa Natura 2000 estatal pel fet que «és probablement un dels espais marins més ben conservats de tota la Mediterrània», el cert és que actualment no compta amb el reconeixement de la continuïtat ecològica a què es refereix l'article 6.4 de la Llei 42/2007, per la qual cosa s'opta per fer coincidir la part marina de la proposta d'ampliació amb la zona marina del lloc de la Xarxa Natura 2000 autonòmica preexistent. Finalment, també s'exclouen la zona urbana de Cala Mesquida, de Cala Agulla i el tram de carretera Ma-12 de Can Picafort-Artà, els quals apareixien en l'annex cartogràfic de l'Acord d'inici.

Per tot això, a proposta del conseller de Medi Ambient i Territori, en la sessió de dia 6 de juny de 2022, el Consell de Govern adopta, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Modificar l'annex 1 de l'Acord del Consell de Govern de 12 d'abril de 2019 pel qual s'inicia el procediment d'elaboració del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Península de Llevant i de l'ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant, el qual se substitueix per l'annex cartogràfic adjunt a aquest Acord.

Segon. Notificar aquest Acord a les administracions territorials afectades i, amb la finalitat de comunicar-lo als interessats, publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, juntament amb l'annex cartogràfic, i en els dos diaris de més tirada de l'illa de Mallorca.

 

Palma, 6 de juny de 2022

El secretari del Consell de Govern Iago Negueruela i Vázquez (secretari del Consell de Govern per suplència, d'acord amb l'article 5.2 del Decret 8/2021 i l'article 2 del Decret 10/2021, ambdós de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears)

Documents adjunts