Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 307531
Departament de Mobilitat.- Secció de Transports.- Aprovació inicial del procediment de modificació dels articles 24, 37, i 53 del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Palma, amb data 26 de maig de 2022 ha aprovat el següent:

ACORD

1r.- DESESTIMAR, de conformitat amb el dictamen desfavorable de la Comissió d'Urbanisme i Medi Ambient de 20 de maig de 2022, les següents esmenes:

1.1- Pel grup municipal de Ciutadans, la relativa a la supressió a tot l'articulat de les referències al nivell groc, mantenint els nivells taronja i vermell i la relativa a la modificació de l'art. 24.

1.2- Pel grup municipal de Vox-Actua Palma, la relativa a delimitar l'exercici de l'activitat a partir del nivell taronja o vermell, prestant-se el servei amb el nivell verd i groc.

1.3- Pel grup municipal del Partit Popular, la relativa a la redacció de l'art. 24 e) i la relativa a la no modificació de l'art. 37.

2n.- ESTIMAR, de conformitat amb el dictamen favorable de la Comissió d'Urbanisme i Medi Ambient de 20 de maig de 2022, les següents esmenes:

2.1.- Pel grup municipal del PSIB-PSOE, la relativa a la inserció de l'article 24 d) amb el següent tenor literal: “Col·locar capells, cintes, cascavells, picarols, elements publicitaris o altres additaments a l'animal”.

2.2.- Pel grup municipal del PSIB-PSOE, la relativa a la modificació de l'art. 25, segon paràgraf, queda fixada amb el següent tenor literal: “Les guarnicions han de ser de tipus mallorquí o anglès i estar proveïdes de cabeçades, mos o fre d'acer inoxidable, collera o pitral, llomera, sofra i ventrera, retranca o reculera, reculants, cuera, tiranys i regnes”.

3r.- APROVAR inicialment la modificació del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres), de conformitat amb el que disposa l'article 49 de la Llei 7/1985 (LRBRL) i els articles 98 i següents del Reglament orgànic del Ple de l'Ajuntament de Palma (ROGA), d'acord amb el que s'exposa seguidament:

3.1.- Introduir l'apartat lletra e) a l'article 24 de l'Ordenança amb el següent tenor literal:

“e) Fer treballar animals quan es declari oficialment per part de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerta meteorològica per avís groc, taronja o vermell de risc greu o molt sever de temperatures”.

3.2.- Modificar la redacció de l'article 24 d) amb el següent tenor literal:

“d) Col·locar capells, cintes, cascavells, picarols, elements publicitaris o altres additaments a l'animal”.

3.3.- Modificar la redacció de l'article 25, segon paràgraf, amb el següent tenor literal:

“Les guarnicions han de ser de tipus mallorquí o anglès i estar proveïdes de cabeçades, mos o fre d'acer inoxidable, collera o pitral, llomera, sofra i ventrera, retranca o reculera, reculants, cuera, tiranys i regnes”.

3.4-. Introduir la modificació del primer paràgraf de l'article 37 de l'Ordenança amb el següent tenor literal:

“El conductor ha de suspendre el servei quan apreciï que el vehicle o la cavalleria no compleixen les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic, i segons allò previst a l'article 24, mentre no s'adoptin les mesures correctores pertinents”.

3.5.- Introduir l'apartat lletra r) a l'article 53 de l'Ordenança amb el següent tenor literal:

“r) Incomplir les prohibicions a què es refereix l'article 24”.

4t.- SOTMETRE A INFORMACIÓ PÚBLICA la modificació del Reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor (galeres), per un termini de 30 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci en el BOIB, per tal de que es puguin presentar les al·legacions que s'estimin oportunes dins l'esmentat termini i determinar com a lloc d'exposició d'aquesta norma la Regidoria de Mobilitat (Departament de Mobilitat, av. de sant Ferran, s/n, 2n pis, edifici de la Policia Local de Palma).

 

Palma, en la data de la signatura, (30 de maig de 2022)

El regidor de l'Àrea de Mobilitat Sostenible

p.d. Decret de Batlia 201913026 de 28/06/2019

BOIB 94 de 11/07/2019

Francesc Josep Dalmau Fortuny

p.d. Decret de Batlia 201912198 de 17/06/2019

BOIB 85 de 27/06/2019