Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 306812
Aprovació definitiva de l'ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del servei d'ajuda a domicili (SAD) i del servei de teleassistència domiciliària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Ple de l'Ajuntament, a la sessió de dia 7 d'abril de 2022, es va aprovar de forma provisional l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació del servei d'ajuda a domicili i del servei de teleassistència domiciliària, i aquest acord ha estat exposat al públic durant trenta dies hàbils sense que s'hi hagin presentat reclamacions. En conseqüència, d'acord amb allò establert a l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest acord s'entén definitivament adoptat.

Aleshores se'n publica el text íntegre al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

Article 1. Concepte

Conforme disposa l'article 127, en relació amb l'article 41, ambdós del RD 2/2004, de 5 de març, del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, l'Ajuntament de Capdepera estableix el preu públic pel servei d'ajuda a domicili i del servei de teleassistència domiciliària.

Article 2. Obligats al pagament

Estan obligats al pagament del preu públic regulat a la present ordenança les persones beneficiàries de les prestacions dels serveis o, en tot cas, els seus tutors legals.

Article 3. Quantia

Les quanties dels preus públics dels serveis són les que es recullen a l'annex de l'ordenança.

Article 4. Normes de gestió

Servei d'ajuda a domicili (SAD)

1. La persona beneficiària o que sol·liciti el servei haurà d'aportar la documentació sol·licitada i fer la  petició als Serveis Socials Municipals.

2. Una vegada comprovada la documentació, realitzada l'entrevista amb la treballadora social i feta la visita a domicili, s'informarà i s'elevarà la proposta corresponent.

3. La quota del servei d'ajuda a domicili és de 5,59€ per hora. El cost serà proporcional al temps de servei rebut. Per a les unitats familiars amb ingressos anuals inferiors al salari mínim interprofessional el servei serà gratuït.

4. El fet d'incomplir el pagament de les quotes en els terminis establerts podrà comportar la baixa de la prestació del servei, sense perjudici de l'execució del procediment previst en la legislació aplicable per fer efectius els deutes tributaris.

5. Una vegada iniciat el servei, aquells usuaris que n'interrompin voluntàriament la percepció ho hauran de comunicar a l'Ajuntament amb una antelació mínima d'una setmana.

Article 5. Teleassistència domiciliària

1. La persona interessada a gaudir del servei formularà la petició als Serveis Socials Municipals.

2. Una vegada aportada la documentació sol·licitada es tramitarà l'alta al servei.

3. La quota mensual del servei és de 3,05€

4. El fet d'incomplir el pagament de les quotes en els terminis establerts comportarà la baixa de la prestació del servei, sense perjudici de l'execució del procediment previst en la legislació aplicable per fer efectius els deutes tributaris.

5. Una vegada iniciat el servei, aquells usuaris que n'interrompin voluntàriament la percepció, ho hauran de comunicar a l'Ajuntament amb una antelació mínima d'una setmana.

Contra aquest acord, segons el disposat a l'article 19 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, del 5 de març, els interessats podran interposar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci al BOIB.

 

Capdepera, document signat digitalment (31 de maig de 2022)

El batle Rafel Fernández Mallol