Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 306739
Extracte de la Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen programes d’interès general amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7 % de l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre societats, corresponent als anys 2022 i 2023, per a projectes a executar durant els anys 2023 i 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 629251

De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3.-b i 20.8.-a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

Primer. Entitats beneficiàries

Poden resultar beneficiàries dels ajuts que estableix aquesta convocatòria les entitats que compleixin els requisits que s'indiquen tot seguit:

  1.  Estar constituïdes legalment com a entitats privades sense ànim de lucre des de dia 1 de gener de 2019.
  2.  En la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, estar inscrites com a entitats prestadores de serveis socials en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, regulat en el capítol II del Decret 10/2013, de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i l'acreditació de serveis socials, i es regulen la secció suprainsular del Registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular.
  3.  Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears i desenvolupar les activitats de manera real i efectiva en l'àmbit de la comunitat autònoma.
  4.  Disposar de l'organització, estructura tècnica i capacitat suficient i necessàries per a garantir el compliment de l'activitat objecte de subvenció.
  5.  Haver desenvolupat algun programa o projecte en matèria de serveis socials al territori de les Illes Balears entre els dies 1 de gener de 2019 i la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
  6.  Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.
  7.  Acreditar una experiència mínima de dos anys i especialització en l'atenció al col·lectiu o als col·lectius als quals s'adrecen els programes.
  8.  No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que estableixen l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Subvencions i l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.
  9.  Complir l'obligació que estableix l'article 57 de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència front a la violència.
  10.  En el cas de comptar amb personal contractat, l'entitat sol·licitant ha de disposar d'un sistema de gestió preventiu en algunes de les modalitats previstes i d'un pla de prevenció de riscs laborals en els temes prevists en la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals.

S'exclouen d'aquesta convocatòria les entitats següents:

  1.  Entitats que no responguin al concepte d'organitzacions del tercer sector social de les Illes Balears d'acord amb la definició que en fan l'article 2 de la Llei 43/2015, de 9 d'octubre, del tercer sector d'acció social, o l'article 3 de la Llei 3/2018, de 29 de maig, del tercer sector d'acció social de les Illes Balears.
  2.  Organismes o entitats de dret públic adscrits o vinculats a una administració pública; les universitats; els partits polítics i les fundacions que en depenen; els col·legis professionals; les cambres oficials de comerç, indústria i navegació; les societats civils; les organitzacions empresarials i els sindicats, i altres entitats amb fins específics i naturalesa anàlegs que s'han esmentat.
 

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és establir subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre per finançar les despeses derivades del funcionament de serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social, així com de serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques que es duguin a terme a les Illes Balears. El finançament es farà amb càrrec a l'assignació del 0,7 % de l'impost sobre la renda de les persones físiques i l'impost sobre societats, corresponent als anys 2022 i 2023, per a finançar actuacions executades en els exercicis 2023 i 2024.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i joventut (BOIB núm. 34, de 11 de març de 2021).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de vuit milions d'euros (8.000.000,00 €), d'acord amb la imputació temporal i el desglossament següents:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2022

4.000.000,00 €

17401.313E01.48000.00. FF 22073

2023

4.000.000,00 €

17401.313E01.48000.00. FF 23073 (o l'alternativa corresponent)

 

 

 

​​​​​​L'import total consignat inicialment a les diferents partides es pot ampliar mitjançant una resolució de modificació de la convocatòria, amb els efectes, si escau, que preveu l'article 39.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de dotze dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Les persones interessades han de presentar la sol·licitud específica del procediment i la documentació adjunta, per mitjans electrònics, a través del tràmit telemàtic disponible a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Les entitats interessades poden presentar sol·licituds de subvenció per finançar despeses de projectes relacionats amb les actuacions assenyalades a tals efectes.

Sisè. Altres dades

Són subvencionables els projectes que es duguin a terme dins el període comprès entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2024, tenint en compte que els projectes per als quals se sol·liciti subvenció per finançar despeses de funcionament han d'incloure necessàriament actuacions en ambdós exercicis.

 

Palma, document signat electrònicament (31 de maig de 2022)

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez