Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 305871
Acord de 25 de maig de 2022, pel que es modifica l’Ordenança per a l’ordenació i regulació de l’estacionament tarifat amb horari limitat (ORA), en els ports d’Andratx, Pollença, Porto Cristo, Sant Antoni de Portmany i Sóller

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears en sessió ordinària de 25 de maig de 2022 ha aprovat la següent proposta d'Acord:

“1. Aprovar la modificació dels articles 8.2.1 i 10.1 de l'Ordenança per a l'ordenació i regulació de l'estacionament tarifat amb horari limitat (ORA), als ports d'Andratx, Pollença, Porto Cristo i Sant Antoni de Portmany (BOIB núm. 20 de 13/02/18 modificada mitjançant BOIB 63 de 09/05/19), i l' Ordenança per a l'ordenació i regulació de l'estacionament tarifat amb horari limitat (ORA), el port de Sóller (BOIB núm. 06/06/19 modificada mitjançant BOIB núm. 30 de 10/03/20), que quedarà redactada tal i com s'adjunta en l'annex 1, previs el tràmits corresponents.

2. Publicar la present modificació assenyalada en l'ordinal primer en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Contra aquest acord que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears en el termini d'un mes, d' acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. També es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat del contenciós administratiu Palma, en el termini de dos mesos comptadors des del dia següent d'haver-se publicat, d'acord amb el que preveu l' article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.”

 

Palma, 30 de maig de 2022

El vicepresident executiiu

Xavier Ramis Otazua

 

ANNEX

Modificació de l'Ordenança per a l'ordenació i regulació de l'estacionament tarifat amb horari limitat (ORA), als ports d'Andratx, Pollença, Porto Cristo i Sant Antoni de Portmany (publicada en el BOIB núm. 20 de 13/02/18 modificada mitjançant BOIB 63 de 09/05/19), i l'Ordenança per a l'ordenació i regulació de l'estacionament tarifat amb horari limitat (ORA), el port de Sóller (BOIB núm. 06/06/19 modificada mitjançant BOIB núm. 30 de 10/03/20)

1. Es modifica l'article 8.1.2, d'aquestes Ordenances que queda redactat de la manera següent:

“Les màquines d'ORA podran expedir tiquets horaris gratuïtament per als vehicles propietat d'un usuari amb autorització temporal per a l'amarrament en base i pels usuaris  d'amarraments d'embarcacions d'esbarjo en trànsit de temporada que disposin de la targeta d'usuari expedida per Ports de les Illes Balears, previ acord a aquest efecte per la direcció d'aquest ens públic. Aquest tiquet no eximirà als usuaris del compliment de les regulacions de durada de l'estacionament, sense perjudici de l'establert en l'article relatiu a la targeta d'usuari.”

2. Es modifica l'article 10.1, que queda redactat de la manera següent:

“Els usuaris (persona física o jurídica) amb autorització vigent per embarcacions d'esbarjo en base o en trànsit de temporada que estiguin al corrent de pagament amb l'ens públic, podran sol·licitar una targeta acreditativa d'usuari, si així ho acorda la direcció de Ports de les Illes Balears a aquest efecte, previ informe tècnic, mitjançant resolució motivada del vicepresident executiu de Ports de les Illes Balears per un (1) únic vehicle definit com a turisme, vehicle mixt o vehicle industrial tipus furgoneta, per estacionar a la zona habilitada a aquest efecte durant una jornada completa sense que li resulti d'aplicació l'horari dels estacionaments en zones amb horari limitat.

S'entendrà per jornada completa fins a les 00:00h del mateix dia.

En cap cas, pot romandre el vehicle amb targeta acreditativa d'usuari més de 24h en el mateix lloc d'estacionament.

La targeta s'ha de sol·licitar per escrit i s'ha d'abonar la taxa per formació d'expedient, obertura i tramitació. Aquesta targeta té un termini de vigència màxim que coincidirà amb el de la corresponent autorització d'amarratge. Si es sol·licita la renovació de l'amarratge, s'ha de sol·licitar una nova targeta acreditativa i s'ha d'abonar una altra vegada la taxa. En cas de no sol·licitar-se, malgrat complir els requisits anteriors, l'usuari haurà de subjectar-se al règim general establert.”