Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 305574
Bases reguladores per a la convocatòria d’ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa digitalització pel curs 2021/2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió ordinària celebrada el 13 de maig de 2022, i en exercici de les seues competències, sobre la base d'allò proposat (conforme a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques), i l'article 10.3 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, i en virtut del Decret de Presidència de data 15 d'octubre de 2021, aprovat per BOIB número 146, de 26 d'octubre de 2021, mitjançant el qual es deleguen competències en la Comissió de Govern, i de la resta d'atribucions que li atorga la legislació vigent, adoptà, per unanimitat, el següent acord:

(...)

-PRIMER.- APROVAR les bases reguladores per a la convocatòria d'ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa digitalització pel curs 2021/2022, la subvenció en règim de concurrència pública està destinat a centres educatius de primària i secundària, de l'illa de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el Programa de digitalització, alumnat que sigui membre de família nombrosa i/o monoparental que cursi estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text i material didàctic, o de secundària i que formin part del programa de digitalització, a l'illa de Formentera, les quals figuren a l'annex.

-SEGON.- APROVAR la convocatòria pública per a la concessió de les subvencions a la què fa referència el punt anterior.

-TERCER.- APROVAR una despesa per un import de 45.000€ (quaranta-cinc mil euros), amb càrrec a la partida 334.48000 dels pressuposts generals del Consell Insular de Formentera, per l'any 2022.

-QUART.- PUBLICAR les mateixes en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el Tauler d'anuncis, a la pàgina web de la corporació i a la Base de Dades Nacional de Subvencions, als efectes legals oportuns.

(...)

“ANNEX Bases reguladores per a la convocatòria d'ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa digitalització pel curs 2021/2022

1. Objecte de la convocatòria

Aquesta convocatòria té l'objectiu de regular la convocatòria pública i concedir:

  • Ajuts econòmics als centres educatius de primària i secundaria de Formentera que desenvolupin  el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa de digitalització pel curs 2021/2022.
  • Ajuts individuals als estudiants que cursin estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text i material didàctic, o de secundària i que formin part del programa de digitalització, que siguin membre de família nombrosa i/o monoparental i que siguin residents a l'illa de Formentera.

Dins d'aquesta línia de subvenció s'admet l'adquisició de material en qualsevol format incloent els formats digitals i que estigui recollit dins del Programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o del Programa de digitalització dels centres educatius pel curs 2021/2022.

Les subvencions es concediran en règim de concurrència competitiva i l'objectiu és promoure l'ús solidari i cooperatiu dels llibres de text i material didàctic dels cursos i nivells corresponents a l'ensenyament obligatori, que fomentin  la reutilització i tinguin en compte les metodologies innovadores i digitals.

2. Quantia de l'ajut pressupostat

a) La quantia destinada a l'ajut té un crèdit màxim de 45.000 € (quaranta-cinc mil euros) habilitat amb càrrec a la partida pressupostària  2022/1/334/48000 /01 del pressupost anual del Consell Insular de Formentera, per a l'any 2022.

b) Es podrà subvencionar fins al 100 % de la despesa justificada.

c) En el cas que l' import de les ajudes aprovades excedeixi el crèdit del punt a), aquest es podrà ampliar segons les disponibilitats pressupostàries.

3. Import de les subvencions

a) Centres educatius de primària i secundària que estiguin en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el Programa de digitalització:

  • 50 € per a alumnat adscrit de primària
  • 70 € per a alumnat adscrit de secundària

b) Pels alumnes de primària, el 100 % de l'aportació al fons de reutilització de llibres de text per als ajuts individuals d'alumnes, en cas de famílies nombroses i monoparentals.

c) Pels alumnes de secundària del programa de digitalització, 200 € del cost de l'equip informàtic adquirit pel programa de digitalització per al ajuts individuals, en cas de famílies nombroses i monoparentals.

Es considera despesa subvencionable aquella que respongui a la naturalesa de l'activitat subvencionada i es realitzi en el període lectiu del curs escolar 2021-2022.

4. Persones beneficiàries

a) Centres educatius de primària i secundària, de l'illa de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el Programa de digitalització.

b) Alumnat que sigui membre de família nombrosa que cursi estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text i material didàctic, o de secundària i que formin part del programa de digitalització, a l'illa de Formentera.

c) Alumnat que sigui membre de família monoparental que cursi estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text i material didàctic, o de secundària i que formin part del programa de digitalització, a l'illa de Formentera.

5. Termini de presentació de les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds serà de trenta dies hàbils a partir de l'endemà de la data de publicació d'aquestes bases en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en qualsevol de les formes establertes en l'art. 30 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, a partir d'ara (Llei 39/2015 d'1 d'octubre del PACAP).

No s'acceptarà cap sol·licitud fora d'aquest termini.

Aquesta convocatòria també es farà pública al tauler d'anuncis i a la web del consell: www.consellinsulardeformentera.cat.

6. Presentació de les sol·licituds

a) Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat que s'adjunta com a annex I, annex II, annex III i annex IV d'aquestes bases.

b) Es podran presentar els documents originals en la forma establerta segons l'art. 16 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del PACAP.

  • De forma presencial mitjançant registre general electrònic de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), al c. de Ramon Llull, 6, CP 07860 Sant Francesc Xavier, Formentera, del Consell Insular de Formentera, i en els restants registres electrònics de qualsevol òrgan administratiu públic. Els documents presentats de manera presencial davant les Administracions Públiques seran digitalitzats d'acord amb l'art. 27 i la resta de normativa aplicable de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del PACAP.
  • De forma telemàtica a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera.

c) Els aspirants han de presentar correctament emplenat l'annex que correspongui, i la documentació original adient objecte de la subvenció.

d) Si la instància o documentació original presentades fossin incorrectes o incompletes, es requerirà  l'interessat perquè en un termini de deu dies, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva petició, d'acord amb l'art. 68 i altres exigits per la legislació específica aplicable de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del PACAP.

7. Requisits i documentació a presentar

a) Centres educatius de primària i secundària de l'illa de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa de digitalització.

S'ha de presentar la següent documentació original:

  • Emplenar correctament el model de sol·licitud annex I, on també consta la declaració de responsabilitat, degudament signada pel/per la director/a del centre.
  • En el cas de subvencions de quantia superior a 3.000 €, haurà de presentar-se certificat d'estar al corrent de les Obligacions Tributàries i amb la Seguretat Social.
  • Certificació de l'adscripció al programa de reutilització dels llibres de text pels alumnes de primaria i secundària i al programa Chromebook pels alumnes de secundària, on es faci constar: la identificació del curs 2021-2022, l'alumne/a, signatura del director/a i segell de l'escola.
  • Emplenar correctament l'annex IV, que correspon al model de transferència bancària.

b) Alumnat que sigui membre de família nombrosa que cursi estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text o de secundària i que formin part del programa de digitalització, a l'illa de Formentera.

S'ha de presentar la següent documentació original:

  • Emplenar correctament el model de sol·licitud annex II, on també consta la declaració de responsabilitat, i signada per la persona que exerceixi la pàtria potestat o la tutoria sobre el menor.
  • DNI, NIE o Permís de residència de la persona que exercici la pàtria potestat o el/la tutor/a del menor que sol·licita l'ajut individual.
  • DNI o NIE o Permís de residència del menor.
  • Document del títol de família nombrosa.
  • Emplenar correctament l'annex IV, que correspon al model de transferència bancària.

c) Alumnat que sigui membre de família monoparental que cursi estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text o de secundària i que formin part del programa de digitalització, a l'illa de Formentera.

S'ha de presentar la següent documentació original:

  • Emplenar correctament el model de sol·licitud annex III, on també consta la declaració de responsabilitat, i signada per la persona que exerceixi la pàtria potestat o la tutoria sobre el menor.
  • Per acreditar monoparentalitat, el llibre de família en què figuri un sol progenitor, o sentència que atorgui pàtria potestat/tutoria a un dels cònjuges.
  • DNI, NIE o Permís de residència de la persona que exercici la pàtria potestat o el/la tutor/a del menor que sol·licita l'ajut individual.
  • DNI o NIE o Permís de residència del menor.
  • Emplenar correctament l'annex IV, que correspon al model de transferència bancària.

8. Instrucció, resolució i publicitat

L'òrgan instructor del procediment és l'àrea d'Educació del Consell Insular de Formentera, que ha de dur a terme les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de dictar resolució, en el marc de l'article 16 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

Una vegada realitzats els actes d'instrucció que resultin escaients, per part de la Conselleria d'Educació i Cultura, com a àrea competent, amb fonament en l'informe del tècnic/a a qui correspongui el procediment d'Ajuts econòmiques per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic o en el programa digitalització pel curs 2021/2022, es redactaran les corresponents propostes de concessió de les ajudes que s'elevaran a la Comissió de Govern, com a òrgan competent per a la concessió. A les propostes s'expressarà la identificació de les persones beneficiàries i la quantia, així com les sol·licituds excloses, amb indicació de la causa d'exclusió.

Les ajudes es faran públiques en el tauler d'anuncis d'aquesta corporació, i a la pàgina web del consell.

9. Casos especials

Les sol·licituds de casos especials o excepcionals no previstos en aquestes bases, seran objecte de resolució puntual per la Comissió de Govern, amb informe previ dels Serveis Tècnics/Jurídics d'aquest Consell Insular de Formentera.

Entre aquests casos especials es consideraran els alumnes d'incorporació tardana i que cursin estudis de primària o de secundària i que s'incorporin a l'arribar al programa de reutilització dels llibres de text o al programa de digitalització, sempre que siguin membre de família nombrosa i/o monoparental i que siguin residents a l'illa de Formentera.

10. Recursos

L'acord de la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera de concessió de les citades ajudes, exhaureix la via administrativa i davant d'aquesta es pot interposar, o bé, recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, és a dir, davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en el termini d'un mes des de la notificació, o bé, recurs contenciós administratiu davant els jutjats del contenciós administratiu de Palma (Mallorca), en el termini de dos mesos des de la notificació.

11. Pagament

Les ajudes que atorgui el Consell Insular de Formentera es faran efectives mitjançant transferència bancària al compte indicat per l' adjudicat a l'annex IV.

12. Compatibilitat

Aquestes ajudes seran compatibles amb altres que es puguin rebre les persones beneficiàries, d'altres administracions o entitats, públiques o privades.

13. Verificació i control

Les persones beneficiàries de les ajudes quedaran sotmeses al règim d'obligacions, intervencions i sancions que estableixen el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, i altra normativa que hi sigui d'aplicació.

Són obligacions, entre d'altres, de les persones beneficiàries:

a) Sotmetre's a les actuacions de comprovació de l'entitat que concedeix l'ajut i les de control financer.

b) Acreditar la realització de l'activitat al Consell Insular així com el compliment dels requisits i les condicions que determinin la concessió de l'ajuda.

Qualsevol alteració de les condicions tingudes en compte per concedir l'ajuda podrà donar lloc a la modificació de la resolució de la concessió.

L' incompliment d'aquestes obligacions per part de les persones beneficiàries, o l'alteració substancial de les condicions determinants de l'atorgament de l'ajuda o la concurrència de les causes de reintegrament previstes a l'article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i en l'article 37 de la Llei 38/2003, podrà donar lloc al reintegrament de la subvenció.

14. Causes de reintegrament

Es revocarà l'ajuda i s'haurà de reintegrar totalment o parcialment l' import rebut per les persones beneficiàries i, si escau, l' interès de demora, en els casos següents:

a) L' incompliment de la finalitat per a la qual es concedeixi l'ajuda.

b) L'obtenció de l'ajuda sense que es compleixin les condicions requerides o quan s'alterin les condicions tingudes en compte per concedir-la, sempre que sigui per causes imputables a l'entitat beneficiària.

c) La negativa a sotmetre's a les actuacions de control previstes o l'obstrucció injustificada d'aquestes actuacions.

Per al reintegrament s'han d'aplicar els procediments previstos a aquest efecte en la legislació de finances, en els quals s'ha de garantir l'audiència a les entitats interessades. Les quantitats reintegrables tenen la consideració d'ingressos de dret públic i poden ser exigides per la via de constrenyiment.

L' incompliment de l'obligació de justificar la finalitat d'ajuda econòmica rebuda en la forma i els terminis establerts suposarà, a més del reintegrament esmentat, la impossibilitat de participar en pròximes convocatòries d'ajudes mentre no es faci la devolució de l' import reclamat.

15. Règim jurídic

Aquesta convocatòria es regeix per aquestes bases i, en allò que no hi estigui previst, pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, per la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i tota la normativa vigent que sigui d'aplicació.

16.Llei orgànica 3/2018, de 5 desembre, de protecció de dades de caràcter personal i de garantia dels drets digitals

D'acord amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 desembre, de protecció de dades de caràcter personal i de garantia dels drets digitals, es posa de manifest que la informació facilitada pels peticionaris d'aquestes beques serà tractada en un fitxer degudament protegit per a la gestió d'aquest programa. Les persones interessades podran sol·licitar a l'administració l'exercici dels seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Amb la presentació de la sol·licitud i la resta de la documentació requerida per participar en aquest programa, la persona interessada autoritza el Consell Insular de Formentera a facilitar les dades aportades a qualsevol altra administració o organisme sempre que així ho requereixi expressament per al compliment de les seves obligacions específiques i garanteixi, igualment, la confidencialitat de la informació.

17. Publicació i vigència de les bases

Aquestes bases es publicaran al BOIB i entraran en vigor l'endemà de la seva publicació.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera amb data de signatura electrònica (26 de maig de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres

Documents adjunts