Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 293560
Acord del Patronat de la Fundació per a l’Esport Balear de 23 de maig de 2022 pel qual s’aprova l’oferta pública d’estabilització corresponent al personal de la Fundació per a l’Esport Balear

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 112, de 29 de juliol de 2010), en l'article 23, disposa que és d'aplicació a tot el personal al servei dels ens del sector públic instrumental la regulació establerta en l'Estatut bàsic de l'empleat públic quant als deures dels empleats públics i el codi de conducta, els principis ètics, els principis de conducta, els principis rectors de l'accés a l'ocupació pública i les normes reguladores de la reserva de quota per a persones amb discapacitat. Així mateix la selecció del personal s'ajustarà als sistemes i procediments que s'estableixen a la Llei de Funció Pública de les Illes Balears.

2. El V Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, al qual la Fundació per a l'Esport Balear està adherida per Acord entre la representació empresarial de la Fundació i la representació legal dels treballadors de la fundació de dia 7 de novembre de 2016, també estableix que és d'aplicació la normativa que estableixen l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears i la Llei de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L'article 70.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, disposa que: «Les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés han de ser objecte de l'oferta d'ocupació pública, o a través d'un altre instrument similar de gestió de la provisió de les necessitats de personal [...]».

4. L'article 18 de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, estableix, entre altres aspectes, el següent:

Article 18

Oferta pública d'ocupació

1. Durant l'any 2022, i sens perjudici del que disposa l'apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en les quals s'han de concentrar, i les places que ha d'incloure l'oferta pública d'ocupació, s'han de fixar de conformitat amb la delimitació que, amb caràcter bàsic, faci l'Estat per a l'any 2022, per mitjà de la norma de rang legal corresponent i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, o, si no n'hi ha, amb la que resulta de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2021, i d'acord també amb l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. [...]

2. En tot cas, les ofertes públiques d'ocupació de personal funcionari, de personal estatutari, de personal funcionari docent i de personal laboral de l'Administració de la comunitat autònoma i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic requereixen els informes previs i favorables de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressuposts, que s'han de pronunciar, respectivament, sobre els aspectes de legalitat aplicables i sobre els aspectes pressupostaris i de sostenibilitat financera, a sol·licitud motivada de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria.

5. L'article 2 de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, estableix que els processos d'estabilització no estan subjectes a reposició, ja que suposen una taxa addicional.

Article 2. Processos d'estabilització d'ocupació temporal.

1. Addicionalment al que estableixen els articles 19.U.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2017, i 19.U.9 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018, s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estiguin o no dins les relacions de llocs de treball, plantilles o una altra forma d'organització de recursos humans que estiguin previstes en les diferents administracions públiques i que estiguin dotades pressupostàriament, hagin estat ocupades de manera temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2020. [...]

2. Les ofertes d'ocupació que articulin els processos d'estabilització que preveu l'apartat 1, així com el nou procés d'estabilització, s'han d'aprovar i publicar en els respectius diaris oficials abans de l'1 de juny de 2022 i han de ser coordinats per les administracions públiques competents. [...]

3. La taxa de cobertura temporal s'ha de situar per sota del vuit per cent de les places estructurals. [...]

La disposició addicional sisena autoritza, amb caràcter excepcional, una convocatòria d'estabilització de l'ocupació temporal de llarga durada pel sistema de concurs per a les places que hagin estat ocupades abans del dia 1 de gener de 2016:

Les administracions públiques han de convocar, amb caràcter excepcional i d'acord amb el que preveu l'article 61.6 i 7 del TREBEP, pel sistema de concurs, les places que, complint els requisits establerts en l'article 2.1, hagin estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016.

Aquests processos, que es duran a terme una sola vegada, poden ser objecte de negociació en cadascun dels àmbits territorials de l'Administració de l'Estat, les comunitats autònomes i les entitats locals, i han de respectar, en tot cas, els terminis establerts en aquesta norma.

La disposició addicional vuitena estableix:

Addicionalment, els processos d'estabilització continguts en la disposició addicional sisena han d'incloure en les convocatòries les places de naturalesa estructural ocupades de manera temporal per personal amb una relació, d'aquesta naturalesa, anterior a l'1 de gener de 2016.

El càlcul de la taxa addicional suposa la inclusió en aquesta oferta de 9 llocs de treball pel torn d'estabilització, dels quals 2 es convocaran pel procediment de concurs oposició i 7 pel de concurs.

6. La disposició addicional setena de la Llei 20/2021 estableix el següent:

Els preceptes continguts en aquesta norma relatius als processos d'estabilització són aplicables a les societats mercantils públiques, les entitats públiques empresarials, les fundacions del sector públic i els consorcis del sector públic, sens perjudici de l'adequació, si escau, a la normativa específica.

7. Aquesta oferta d'ocupació pública es va negociar en la sessió de comitè d'empresa de dia 21 d'abril de 2022.

8. En data 20 de maig de 2022 s'han emès els informes favorables, condicionats a canvis, de la Direcció General de Funció Pública.

9. Segons l'article 20 dels Estatuts de la Fundació per a l'Esport Balear, correspon al Patronat de la Fundació dissenyar la política del personal de la Fundació i autoritzar els contractes; segons l'article 27, correspon al gerent la funció de desenvolupar la política de personal dissenyada pel Patronat i, amb aquesta finalitat, concertar o rescindir relacions laborals, seleccionar el personal laboral, acordar les sancions i executar les actuacions que, en aquesta matèria, li siguin encomanades.

Per tot això, propòs a al Patronat de la Fundació per a l'Esport Balear que adopti el següent:

Acord

Primer. Aprovar l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022 corresponent al personal de la Fundació per a l'esport Balear, que suposa un total de 9 places corresponents a estabilització, la totalitat de les quals al torn lliure, amb la distribució indicada en els annexos que s'adjunten i en els termes establerts en aquest Acord.

Segon. Oferir pel torn corresponent a l'oferta pública d'estabilització les places següents, d'acord amb el desglossament següent:

— 2 places vacants de personal, corresponents a les places de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2020, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

— 1 plaça vacant de personal laboral, corresponents a les places de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, esmentada en el paràgraf anterior.

— 6 places vacants de personal, corresponents a places de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, ocupades per personal laboral temporal, i la persona que l'ocupa en data 30 de desembre de 2021 té una relació laboral de caire temporal amb l'ens en la mateixa categoria/especialitat anterior a l'1 de gener de 2016, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, esmentada anteriorment.

D'acord amb la Instrucció conjunta 2/2022, de la directora general de Funció Pública i del director general de Pressuposts, mitjançant la qual es modifica la Instrucció conjunta 1/2022, sobre la documentació que han d'aportar els ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per tal d'obtenir els informes previs a l'aprovació de les corresponents ofertes públiques d'ocupació ordinàries i de les relatives als processos d'estabilització, a l'empara de l'article 2.1 de la Llei 20/2021, d'acord amb el que estableix la normativa bàsica, reservar un 7% de places per a persones amb discapacitat, sempre condicionat a la compatibilitat amb el desenvolupament de les tasques, i, per tant, pot donar-se el supòsit que no hi hagi aquest torn.

Tercer. Disposar que les convocatòries corresponents als processos selectius de les places de l'oferta pública d'estabilització s'han de publicar abans del 31 de desembre de 2022 i la resolució haurà de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024. Les convocatòries corresponents a l'oferta d'ocupació pública ordinària s'han de publicar en el termini improrrogable de tres anys comptadors des de la data de la publicació d'aquest Acord.

Quart. L'articulació dels corresponents processos selectius haurà de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant de la presidenta de la Fundació per a l'Esport Balear en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de publicació, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sens perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri pertinent en defensa dels seus interessos.

 

Palma, 23 de maig de 2022

El gerent de la Fundació per a l'Esport Balear Pere Joan March Ballester

 

ANNEX 1 Oferta pública d'estabilització

 

 

Categoria/especialitat

 

 

Grup

 

 

Illa

Nombre de llocs de treball

Concurs oposició

(art. 2.1 Llei 20/2021)

Concurs

(DA 6a i DA 8a Llei 20/2021)

 

Total

Facultativa superior/Dret

A

Mallorca

 

1

 

Facultativa tècnica/Enginyeria tècnica

B

Mallorca

 

1

 

Administrativa

C

Mallorca

 

1

 

Tècnic/Serveis tècnics

C

Mallorca

 

1

 

Tècnic/Esdeveniments

C

Mallorca

 

1

 

Personal de manteniment i esdeveniments

D

Mallorca

 

1

 

Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia

B

Mallorca

 

1

 

Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia

B

Mallorca

1

 

 

Tècnic/a esportiu/va superior - bàsquet

C

Mallorca

1

 

 

Total

 

 

2

7

9

Nota: per accedir als llocs de Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia es requereix el títol de Grau en fisioteràpia, per a Tècnic/ esportiu/va superior-bàsquet es requereix el títol de tècnic esportiu superior o tècnica esportiva superior en la corresponent modalitat o la formació federativa d'entrenador o entrenadora de nivell II en la modalitat esportiva corresponent o la màxima formació federativa (corresponent al nivell II) d'entrenador o entrenadora en la modalitat o especialitat esportiva corresponent. Pel que fa al lloc Facultatiu/va superior/Dret, és requisit la llicenciatura o grau en dret; per al lloc Facultativa tècnica/Enginyeria Tècnica es requereix el títol d'enginyeria tècnica en telecomunicacions especialitat telemàtica o grau en enginyeria telemàtica o grau en enginyeria industrial; per al lloc Tècnic/Serveis tècnics es requereix el títol de tècnic superior família electricitat i electrònica.

 

 

ANNEX 3 OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ (OPO) P. ESTABILITZACIÓ 2022 DE LA FUNDACIÓ PER A L'ESPORT BALEAR

PLA ESTABILITZACIÓ:

 

Llocs inclosos a la convocatòria

Dades de l'RLT

 

 

 

 

Numeració

 

Codi del Lloc en el Registre de Personal de l'SPI

Núm. d'expansió * si

hi ha més d'una expansió s'han d'omplir en files individualitzades

 

 

 

 

Denominació del lloc

 

 

 

 

Destinació

 

 

 

 

Grup

 

 

 

 

Categoria

Lloc dotat a

l'RLT

Vacant i sense titular

* SÍ/NO

 

 

Lloc ocupat per personal temporal

* SÍ/NO

 

Tipus d'ocupació

temporal

* Interí/indefinit no fix

etc...

Data d'inici de

l'ocupació temporal de la persona que actualment ocupa el lloc

 

 

Data d'inici de l'ocupació temporal

 

Període d'interrupció en cas de que el lloc s'hagi ocupat per més d'una persona treballadora

 

 

Procés selectiu

* Concurs/Concurs

oposició

 

 

 

 

Altres observacions

 

1

 

L02340001

 

1

 

Assessora jurídica / Responsable de contractació

 

Palma

 

A

 

Facultativa superior/Dret

 

 

 

Pendent classificar / contracte indefinit

 

01.01.2009

 

01.01.2009

 

-

 

Concurs

Denominació i categoria pendent d'incorporar a la RLT, en procés la

formalització de l'acord amb la comissió paritària previ a la tramitació de la proposta d'homologació i integració d'aquests llocs de l'antic consorci velòdrom a la RLT de la Fundació.

 

2

 

L02340002

 

1

Responsable de manteniment i

comunicacions / Responsable d'infraestructures, enginyeria i seguretat

 

Palma

 

B

 

Facultativa

tècnica/Enginyeria tècnica

 

 

 

Pendent classificar / contracte indefinit

 

05.09.2008

 

05.09.2008

 

-

 

Concurs

Denominació i categoria pendent d'incorporar a la RLT, en procés la

formalització de l'acord amb la comissió paritària previ a la tramitació de la proposta d'homologació i integració d'aquests llocs de l'antic consorci velòdrom a la RLT de la Fundació.

 

3

 

L02360001

 

1

 

Encarregat de serveis tècnics

 

Palma

 

C

 

Tècnic/Serveis tècnics

 

 

 

Pendent classificar / contracte indefinit

 

02.08.2010

 

02.08.2010

 

-

 

Concurs

Denominació i categoria pendent d'incorporar a la RLT, en procés la

formalització de l'acord amb la comissió paritària previ a la tramitació de la proposta d'homologació i integració d'aquests llocs de l'antic consorci velòdrom a la RLT de la Fundació.

 

4

 

L02360003

 

1

 

Oficial de manteniment / Encarregat esdeveniments

 

Palma

 

C

 

Tècnic

 

 

 

Pendent classificar / contracte indefinit

 

03.08.2007

 

03.08.2007

 

-

 

Concurs

Denominació i categoria pendent d'incorporar a la RLT, en procés la

formalització de l'acord amb la comissió paritària previ a la tramitació de la proposta d'homologació i integració d'aquests llocs de l'antic consorci velòdrom a la RLT de la Fundació.

 

5

 

L02360002

 

1

 

Administratiu/va

 

Palma

 

C

 

Administrativa

 

 

 

Pendent classificar / contracte indefinit

 

11.02.2009

 

11.02.2009

 

-

 

Concurs

Denominació i categoria pendent d'incorporar a la RLT, en procés la

formalització de l'acord amb la comissió paritària previ a la tramitació de la proposta d'homologació i integració d'aquests llocs de l'antic consorci velòdrom a la RLT de la Fundació.

 

6

 

L02370001

 

1

Auxiliar de manteniment / Assistent d'esdeveniments i manteniment

 

Palma

 

D

 

Personal de manteniment i esdeveniments

 

 

 

Pendent classificar / contracte indefinit

 

01.04.2008

 

01.04.2008

 

-

 

Concurs

Denominació i categoria pendent d'incorporar a la RLT, en procés la

formalització de l'acord amb la comissió paritària previ a la tramitació de la proposta d'homologació i integració d'aquests llocs de l'antic consorci velòdrom a la RLT de la Fundació.

 

 

 

7

 

 

 

L03160006

 

 

 

1

 

 

 

Fisioterapeuta

 

 

 

Palma

 

 

B

 

 

Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia

 

 

 

 

 

 

NO

 

 

 

contracte temporal

 

 

 

29.05.2017

 

 

07/03/2011 (RLT 2013)

 

 

del 31/12/2016 al 29/05/2017

 

 

 

Concurs

plaça vacant per excedència voluntària de la persona que l'ocupava, en procés

de substitució.

Interrupció entre contractes de la mateixa persona entre 13/02/2019 i el 06/05/2019 (per tracatar-se de contractes diferents, el primer vinculat a excedència de la persona que ocupava la plaça anteriorment, el segon contracte temporal durant el procés de convocatòria per cobrir la plaça de manera definitiva)

 

 

8

 

 

L03160007

 

 

1

 

 

Fisioterapeuta

 

 

Palma

 

 

B

 

Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia

 

 

 

 

 

 

contracte temporal

 

 

29.05.2017

 

 

29.05.2017

 

 

 

Concurs oposició

Interrupció entre contractes de la mateixa persona des del 26/07/2018 al

22/10/2018 (per tracatar-se de contractes diferents, el primer vinculat a excedència de la persona que ocupava la plaça anteriorment, el segon contracte temporal durant el procés de convocatòria per cobrir la plaça de manera definitiva)

9

L03170012

1

Tècnic programa de bàsquet

Palma

C

Tècnic/a esportiu/va superior - bàsquet

contracte temporal

01.11.2017

01.11.2017

-

Concurs oposició

 

Pere Joan March Ballester, gerent de la Fundació per a l'Esport Balear,

CERTIFIC

  1. que les places vacants de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de forma temporal i ininterrompuda almanco en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2020, són les següents:

Codi del lloc inscrit a l'RCPSI i expansió si s'escau

Grup

Categoria/especialitat

Data d'inici de l'ocupació temporal del lloc

L03160007

B

Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia

29/05/2017

L03170012

C

Tècnic/a esportiu/va superior - bàsquet

01/11/2017

 

  1. que les places vacants de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de forma temporal i ininterrompuda amb anterioritat a 1 de gener de 2016, són les següents:

Codi del lloc inscrit a l'RCPSI i expansió si s'escau

Grup

Categoria/especialitat

Data d'inici de l'ocupació temporal del lloc

L03160006

B

Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia

07/03/2011

 

  1. que les places vacants de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, ocupades per personal laboral temporal, i la persona que l'ocupa en data 30 de desembre de 2021 té una relació laboral de caire temporal amb l'ens a la mateixa categoria/especialitat anterior a 1 de gener de 2016, són les següents:

Codi del lloc inscrit a l'RCPSI i expansió si s'escau

Grup

Categoria/especialitat

Data d'inici de l'ocupació temporal del lloc

L02340001

A

Facultativa superior/Dret

01/01/2009

L02340002

B

Facultativa tècnica/Enginyeria tècnica

05/09/2008

L02360001

C

Tècnic/Serveis tècnics

02/08/2010

L02360003

C

Tècnic/Esdeveniments

03/08/2007

L02360002

C

Administrativa

11/02/2009

L02370001

D

Personal de manteniment i esdeveniments

01/04/2008

Nota: per accedir als llocs de Facultatiu/va Tècnic/a fisioteràpia es requereix el títol de Grau en fisioteràpia, per a Tècnic/ esportiu/va superior-bàsquet es requereix el títol de tècnic esportiu superior o tècnica esportiva superior en la corresponent modalitat o la formació federativa d'entrenador o entrenadora de nivell II en la modalitat esportiva corresponent o la màxima formació federativa (corresponent al nivell II) d'entrenador o entrenadora en la modalitat o especialitat esportiva corresponent. Pel que fa al lloc Facultatiu/va superior/Dret, és requisit la llicenciatura o grau en dret; per al lloc Facultativa tècnica/Enginyeria Tècnica es requereix el títol d'enginyeria tècnica en telecomunicacions especialitat telemàtica o grau en enginyeria telemàtica o grau en enginyeria industrial; per al lloc Tècnic/Serveis tècnics es requereix el títol de tècnic superior família electricitat i electrònica.

I, perquè consti, expedesc aquest certificat a l'efecte de tramitar l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022 corresponent al personal laboral de la Fundació per a l'Esport Balear.

Palma, 23 de maig de 2022