Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 291941
Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge, a proposta del director general de Mobilitat i Transport Terrestre, per la qual es denega la concessió d’ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19 amb l’objectiu de mantenir la seva activitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El dia 29 de juliol de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge va dictar l'Ordre per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions en matèria de transport públic per carretera de viatgers i mercaderies (BOIB núm. 103 de 3 d'agost de 2021).

2. El dia 22 d'octubre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge va dictar una resolució per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat (BOIB núm. 146 de 26 d'octubre de 2021).

En concret, la convocatòria preveu concedir ajudes econòmiques a les persones físiques o jurídiques que siguin titulars d'autorització de transport públic de viatgers o de mercaderies residenciades a les Illes Balears, per pal·liar l'impacte econòmic ocasionat en el sector a conseqüència de l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat de transport.

3. En data 12 de novembre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge aprovà la primera concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 86.200 euros, dels quals 45.800 euros corresponen a la modalitat VD i VTC i 40.400 euros a la modalitat MDL i MDP (BOIB núm. 158 de 16 de novembre de 2021).

4. En data 25 de novembre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge aprovà la segona concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 196.000 euros, la totalitat dels quals corresponen a la modalitat VD i VTC (BOIB núm. 164 de 27 de novembre de 2021).

5. En data 26 de novembre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge aprovà la tercera concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 62.800 euros, dels quals 53.200 euros corresponen a la modalitat VD i VTC i 9.600 euros a la modalitat MDL i MDP (BOIB núm. 166 de 2 de desembre de 2021).

6. En data 2 de desembre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge aprovà la quarta concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 204.400 euros, dels quals 129.600 euros corresponen a la modalitat VD i VTC i 74.800 euros a la modalitat MDL i MDP (BOIB núm. 167 de 4 de desembre de 2021).

7. En data 16 de desembre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge, aprovà la cinquena concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 131.800 euros, la totalitat dels quals corresponen a la modalitat VD i VTC (BOIB núm. 174 de 21 de desembre de 2021).

8. En data 15 de març de 2022 el conseller de Mobilitat i Habitatge, aprovà la sisena concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 285.800 euros, dels quals 191.800 euros corresponen a la modalitat VD i VTC i 94.000 euros a la modalitat MDL i MDP (BOIB núm. 38 de 17 de març de 2022).

 

9. En data 15 de març de 2022 el conseller de Mobilitat i Habitatge aprovà la setena concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 649.998,32 euros, la totalitat dels quals corresponen a la modalitat VT (BOIB núm. 38 de 17 de març de 2022).

10. En data 13 d'abril de 2022 el conseller de Mobilitat i Habitatge aprovà la vuitena concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de

viatgers i mercaderies per a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 624.400 euros (BOIB núm. 53 de 21 d'abril de 2022).

11. En data 13 de maig de 2022 el conseller de Mobilitat i Habitatge ha aprovat la novena concessió d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de

viatgers i mercaderies per a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, per una despesa global de 3.377,04 euros (BOIB núm. 65 de 19 de maig de 2022).

12. En compliment del punt vuitè de la convocatòria, la cap del Servei d'Ordenació del Transport, en data 19 de maig de 2022, ha emès l'informe previ a la proposta de resolució del director general de Mobilitat i Transport Terrestre en el qual s'analitza la manca de compliment per part dels sol·licitants dels requisits establerts a la convocatòria d'ajudes. Pel que aquí interessa l'informe indica:

«3. En data 3 de gener de 2021 es varen trametre els requeriments als sol·licitants de l'ajut en les modalitats VD i VTC i MDL i MDP les sol·licituds dels quals tenien deficiències, als afectes que aquestes fossin esmenades en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de la recepció de la notificació.

4. En data 13 de gener de 2022 es varen trametre els requeriments als sol·licitants de l'ajut en la modalitat VT les sol·licituds dels quals tenien deficiències, als afectes que aquestes fossin esmenades en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de la recepció de la notificació. Igualment es va publicar el requeriment d'esmena de deficiències al portal web de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre.

5. En data 17 de gener de 2022 es va notificar als sol·licitants d'aquesta subvenció, que alhora ja havien estat beneficiaris de la subvenció atorgada per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, l'informe d'inadmissió de les sol·licituds i l'obertura d'una fase d'audiència als efectes que els interessat hi poguessin presentar al·legacions, atesa la incompatibilitat de les dues subvencions d'acord amb el punt 3.2 d'aquesta convocatòria.

6. En data 26 de gener de 2022, analitzades les autoritzacions de transport, es va notificar l'informe de denegació de les sol·licituds i l'obertura d'una fase d'audiència als sol·licitants que no disposen d'autorització de transport o que les dates de les mateixes no fan possible ser considerat beneficiari de la subvenció, per no complir els requisits establerts en l'apartat 1 del punt Tercer i en l'apartat 2 del punt Novè de la Convocatòria.

7. Transcorreguts els terminis d'esmena de deficiències i d'audiència als interessats, resulta que els sol·licitants que es relacionen en els annexes incompleixen algun o alguns dels requisits prevists en la convocatòria i que es detallen a continuació:

a) El sol·licitant ha presentat la sol·licitud fora del termini establert en l'apartat 1 del punt Setè de la convocatòria.

b) El sol·licitant no indica la reducció de la facturació, com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, en el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2020, en relació amb el mateix període de l'any 2019, ni en la sol·licitud ni en la declaració responsable, tal i com s'estableix en el punt Setè de la convocatòria.

c) El sol·licitant indica que la reducció de la facturació, com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, en el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2020, en relació amb el mateix període de l'any 2019, és inferior a l'establert en l'apartat 1 del punt Tercer de la convocatòria.

d) El sol·licitant no és titular de l'autorització de transport públic de viatgers o mercaderies residenciada a les Illes Balears (inscrita al Registre d'Empreses i Activitats de Transport), la qual cosa impedeix ser beneficiari de l'ajut, tal com estableix l'apartat 1 del punt Tercer de la convocatòria.

e) El sol·licitant és titular d'autorització de transport públic de viatgers o mercaderies residenciada a les Illes Balears (inscrita al Registre d'Empreses i Activitats de Transport) donada d'alta al llarg de l'any 2020, la qual cosa impedeix determinar si s'ha reduït la seva facturació, com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, en el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2020, en relació amb el mateix període de l'any 2019, tal com estableix l'apartat 1 del punt Tercer de la convocatòria.

f) El sol·licitant no estava, ni en el moment de la sol·licitud ni en el moment de la concessió de la subvenció, al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, tal com s'exigeix d'acord amb l'apartat 1 del punt Onzè de la convocatòria.

g) El sol·licitant no estava, ni en el moment de la sol·licitud ni en el moment de la concessió de la subvenció, al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb l'Agència Tributària de les Illes Balears, tal com s'exigeix d'acord amb l'apartat 1 del punt Onzè de la convocatòria.

h) El sol·licitant no estava, ni en el moment de la sol·licitud ni en el moment de la concessió de la subvenció, al corrent en el compliment de les obligacions davant la Seguretat Social, tal com s'exigeix d'acord amb l'apartat 1 del punt Onzè de la convocatòria.

i) El sol·licitant ha estat beneficiari de la subvenció atorgada mitjançant l'Ordre del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 10 de juliol de 2020, per la qual s'aproven les bases i la convocatòria extraordinària d'ajuts per reiniciar o continuar l'activitat per compte propi i consolidar el projecte d'autoocupació, de les persones físiques autònoms afectats directament per la COVID-19 (ajuda autònoms), incompatible amb la present convocatòria d'acord amb l'apartat 2 del punt Tercer de la convocatòria.

Conclusió

S'informa que procedeix denegar les ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, als sol·licitants que es relacionen en els annexes i pels motius allà indicats.»

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

2. Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 8, de 15 de gener de 2015).

3. Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022 (BOIB núm. 180 de 30 de desembre de 2021).

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

5. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

6. L'Ordre del conseller de Mobilitat i Habitatge de 29 de juliol de 2021, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions en matèria de transport públic per carretera de viatgers i mercaderies (BOIB núm. 103, de 3 de d'agost de 2021).

7. La Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge, de 22 d'octubre de 2021, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat (BOIB núm. 146, de 26 d'octubre de 2021)

Proposta de resolució

Propòs al conseller de Mobilitat i Habitatge que dicti una resolució en els termes següents:

1. Denegar les ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat, als sol·licitants que es relacionen en els annexes i pels motius allà indicats.

2. Publicar aquesta resolució en la pàgina web de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Mobilitat i Habitatge en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 20 de maig de 2022)

El secretari general

Per delegació de competències del conseller

Resolució de 15/02/2021 (BOIB núm. 24, de 18/02/2021)

Francesc Ramis Oliver

El director general proposant

Jaume Mateu Lladó

 

ANNEX 1

denegacions modalitat VT

 

Sol·licitant

NIF

Exp.

Motiu denegació   (punt 7 de l'Informe)

***

18235513D

22

i)

***

18237428S

600

g)

***

26464893N

278

i)

***

29743608P

20

b)

***

34066206D

207

c)

***

35564299C

213

e)

***

37341108X

23

b) e)

***

38445298Q

46

i)

***

41432199E

329

f)

***

41437619Z

243

c) e)

***

41441756B

294

i)

***

41442212F

363

e)

***

41442833F

371

i)

***

41444676X

253

i)

***

41448929P

272

e)

***

41457383K

277

i)

***

41461170J

339

i)

***

41461917R

370

i)

***

41516237H

230

e)

***

41516527D

465

f)

***

41517002R

220

i)

***

42946307V

766

a)

***

42957918J

216

e)

***

43005013G

553

i)

***

43005666J

250

i)

***

43008981Q

15

i)

***

43014874K

630

e)

***

43015719S

106

i)

***

43025110E

612

e)

***

43038191Q

384

c)

***

43042180A

286

i)

***

43048198H

464

d)

***

43072596J

588

i)

***

43082799G

528

e)

***

43083193F

55

i)

***

43088860Q

76

f) h)

***

43113604N

586

e)

***

43121936H

742

d)

***

43132148H

662

e) f)

***

43137920V

738

f)

***

43155628S

71

i)

***

43158072K

41

i)

***

43159784P

732

e)

***

43174359R

593

i)

***

43177495D

382

e)

***

43225153B

621

e)

***

43235737S

237

e)

***

47250996A

324

i)

***

52360953G

361

e)

***

55234751K

487

d)

***

74633020K

101

e)

***

74867671A

42

b) e)

***

75523489E

485

f)

***

78207989P

121

i)

***

78210586Y

345

f)

***

X4021257Y

462

h)

 

ANNEX 2

Denegacions modalitat VD-VTC i MDL-MDP

 

Sol·licitant

NIF

Exp.

Motiu denegació   (punt 7 de l'Informe)

***

B57545303

368

c)

***

42990234Z

754

a)

***

43008466F

767

a)