Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ARTÀ

Núm. 290444
Aprovació definitiva del Reglament d’ús de les aules d’estudi col·lectiu del Centre Jove d’Artà

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Finalitzat el termini d'exposició pública per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament, a la sessió plenària ordinària de dia 28 de març de 2022, el Reglament d'ús de les aules d'estudi col·lectiu del Centre Jove d'Artà, publicat en el BOIB núm. 45 de dia 2 d'abril de 2022, sense que s'hagin presentat reclamacions, queda aprovat definitivament el reglament següent, de conformitat amb el que preveu l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

El text íntegre del Reglament és el següent:

<<REGLAMENT D'ÚS DE LES AULES D'ESTUDI COL·LECTIU DEL CENTRE JOVE D'ARTÀ

Article 1. Sales d'estudi del Centre Jove d'Artà

El Centre Jove d'Artà disposa de dos espais convertits en aules disponibles per a estudi:

a) A la sala núm. 1, hi ha taules, cadires, endolls, accés a internet i tres ordinadors. Està dotada perquè la puguin ocupar, de forma individual, joves matriculats a algun curs del programa Aula Mentor o per a estudi col·lectiu o en equip.

b) A la sala núm. 2, hi ha taules, cadires, endolls i accés a internet. Està disponible per a estudi col·lectiu d'un grup, com a mínim, de dues persones i, com a màxim, de vuit. En el cas que el número de persones excedeixi de 8, els motius s'han de justificar en la sol·licitud.

Article 2. Persones usuàries

1. Poden utilitzar aquestes sales joves d'entre 12 i 30 anys. Les persones majors de 30 anys poden accedir a la sala del programa Aula Mentor sempre que hi estiguin matriculades.

2. Les sales d'estudi col·lectiu estan disponibles i a disposició de les persones usuàries durant l'horari d'obertura del Centre Jove d'Artà.

Article 3. Accés

1. Els llocs d'estudi són limitats i, d'acord amb la normativa vigent, l'aforament màxim és de vuit (8) persones per sala.

2. La forma d'accedir-hi és la següent:

a) Cal fer la reserva al Centre Jove per WhatsApp (tel. 680563965) o per correu electrònic (centrejove@arta.cat). Llavors, el Centre Jove ha de contactar amb la persona que reserva la sala per tal de confirmar-la.

b) El dia i a l'hora reservats, totes les persones usuàries s'han de dirigir a la persona responsable del Centre Jove i han d'aportar el nom, els llinatges i el telèfon de contacte.

3. Si no s'assoleix el nombre mínim de persones usuàries o si s'excedeix el màxim autoritzat, el personal responsable del Centre Jove pot decidir si autoritza o no la reserva.

Article 4. Condicions de la reserva

1. Les condicions de la reserva són les següents:

a) La reserva té una durada d'una hora i mitja.

b) Per poder emprar les sales durant més temps, s'han de fer reserves consecutives.

c) Si la persona que ha fet la reserva no es presenta, aquesta es cancel·la transcorreguts vint (20) minuts des de l'hora d'inici.

d) La reserva s'ha de fer amb una antelació mínima de vint-i-quatre (24) hores.

2. En el cas que no sigui possible prestar el servei per algun motiu no previst anteriorment o en el cas que no es pugui autoritzar la reserva perquè no s'ha sol·licitat amb l'antelació establerta, el personal encarregat de la gestió dels espais queda facultat per anul·lar la reserva de la sala.

Article 5. Normes d'ús

1. Totes les persones usuàries tenen l'obligació de respectar la resta d'usuaris i usuàries i el personal assignat per gestionar els espais, així com els equipaments i les instal·lacions que es posen a la seva disposició.

2. Tot i que les sales estan pensades per treballar de forma col·lectiva i per poder-hi parlar en un to moderat, cal no provocar molèsties a la resta de persones usuàries. Així mateix, amb la finalitat d'oferir un bon ambient de treball que faciliti l'aprenentatge, l'estudi i la recerca, s'han de silenciar els telèfons mòbils.

3. El Centre Jove no es fa responsable dels objectes de valor de tercers que hi hagi dins les sales.

Article 6. Incompliments de les condicions d'ús de les sales d'estudi

1. Són incompliments lleus:

a) Provocar renous molestos, amb un to superior al permès, de manera reiterada o que molestin la resta de persones usuàries.

b) Fumar dins les sales.

c) Menjar o beure dins les sales.

d) Modificar la disposició del mobiliari.

e) Ocupar els espais i absentar-se'n més de trenta (30) minuts.

f) Fer un ús inadequat dels recursos, accessos i mobiliari.

g) No tenir el telèfon mòbil en silenci.

2. Són incompliments greus:

a) Sostreure qualsevol material de la sala o de les altres persones usuàries.

b) Causar danys en els equipaments de forma intencionada.

c) Acumulació de quatre incompliments lleus.

d) Qualsevol altra falta de respecte cap a les persones que vetlen pel bon funcionament dels espais.

Article 7. Sancions per incompliment de les condicions d'ús

1. Els incompliments lleus comporten l'expulsió immediata per un període màxim d'un (1) mes.

2. Els incompliments greus comporten l'adopció d'alguna de les mesures següents:

a) La suspensió de la condició de persona usuària per un període de fins a un (1) any.

b) La suspensió definitiva de la condició de persona usuària.

3. A més, en el cas que es provoquin danys en les instal·lacions o a tercers, es pot demanar una indemnització econòmica a la persona causant.

Article 8. Altres usos permesos

1. Les persones que estiguin matriculades en algun dels cursos que ofereix la plataforma Aula Mentor poden fer ús de la sala núm. 1, que disposa d'ordinadors de taula, sense la necessitat de reservar-la prèviament.

2. Tot i que les sales estan dissenyades per ser utilitzades durant l'horari d'obertura del Centre Jove i per a joves de 12 a 30 anys, de forma excepcional i fora d'aquests horaris se'n pot autoritzar l'ocupació a associacions o col·lectius joves. Per poder-hi accedir, s'han de posar en coneixement del personal tècnic de joventut, mitjançant una sol·licitud, els motius pels quals es demana la sala i les dades de les persones usuàries. Una vegada acceptada la sol·licitud, s'ha de recollir i tornar la clau en l'horari i el lloc indicats. En relació als incompliments i les sancions, s'ha d'aplicar allò que disposen els articles 6 i 7.

3. Així mateix, l'Àrea de Joventut, quan ho consideri oportú, pot utilitzar les sales per fer formacions, cursos, conferències i altres activitats.>>

(Signat electrònicament, 23 de maig de 2022)

El batle,

Manuel Galán Massanet