Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

PALAU DE CONGRESSOS DE PALMA, SA

Núm. 283923
Acord del Consell d'Administració de Palau de Congressos de Palma, S.A., de 18 de maig de 2022, pel qual s'aprova l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022, corresponent al personal laboral de Palau de Congressos de Palma, S.A.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 2 de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, estableix que els processos d'estabilització no estan subjectes a reposició, ja que suposen una taxa addicional: 

Article 2. Processos d'estabilització d'ocupació temporal.

1. Addicionalment al que estableixen els articles 19.1.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2017, i 19.1.9 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018, s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estiguin o no dins les relacions de llocs de treball, plantilles o una altra forma d'organització de recursos humans que estiguin previstes en les diferents administracions públiques i que estiguin dotades pressupostàriament, hagin estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2020.[...]

2. Les ofertes d'ocupació que articulin els processos d'estabilització que preveu l'apartat 1, així com el nou procés d'estabilització, s'han d'aprovar i publicar en els respectius diaris oficials abans de l'1 de juny de 2022 i han de ser coordinats per les administracions públiques competents. [...]

3. La taxa de cobertura temporal s'ha de situar per sota del vuit per cent de les places estructurals. [...]

2. La disposició addicional setena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública,  estableix el següent: 

Els preceptes continguts en aquesta norma relatius als processos d'estabilització són aplicables a les societats mercantils públiques, les entitats públiques empresarials, les fundacions del sector públic i els consorcis del sector públic, sense perjudici de l'adequació, si escau, a la normativa específica.

3. El càlcul de la taxa addicional suposa la inclusió en aquesta oferta d'un (1) lloc de treball pel torn d'estabilització, el qual es convocarà pel procediment de concurs-oposició. 

4. D'acord amb el que disposa l'article 2.2 de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, és preceptiva l'aprovació i publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb anterioritat a l'1 de juny de 2022, de les ofertes d'ocupació que articulin els processos d'estabilització de l'esmentada Llei. 

5. L'article 59 del TREBEP  regula la reserva de persones amb discapacitat en les ofertes d'ocupació pública, article d'aplicació als ens del sector públic instrumental, d'acord amb el que preveu la disposició addicional primera. Aquest article disposa que en les ofertes d'ocupació pública s'ha de reservar una quota no inferior al set per cent de les vacants per ser cobertes entre persones amb discapacitat, que es considerin com les definides en l'apartat 2 de l'article 4 del Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat en Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre.

6. En data 13 de maig de 2022, els serveis jurídics de Palau de Congressos de Palma, S.A. han emès informe sobre la naturalesa de la plaça de tècnic d'assessoria jurídica de la societat, als efectes de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. 

7. D'acord amb el que disposen els articles 18.1 i 20 dels Estatuts socials, el Consell d'Administració de Palau de Congressos de Palma, S.A. és l'òrgan competent per aprovar l'oferta d'ocupació pública, així com les bases que regiran la convocatòria i els criteris de selecció del seu personal. 

Per tot això, propòs al Consell d'Administració de Palau de Congressos de Palma, S.A., que adopti el següent 

ACORD

Primer.- Aprovar l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022, corresponent al personal laboral de Palau de Congressos de Palma, S.A., que suposa un total d'una (1) plaça corresponent a estabilització, d'acord amb l'annex que s'adjunta i en els termes establerts en aquest acord. 

Segon.- Oferir pel torn corresponent a l'oferta pública d'estabilització 1 plaça vacant de personal laboral, corresponent a la plaça de naturalesa estructural, dotada pressupostàriament, que ha estat ocupada de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2020, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. 

Tercer.- Disposar que la convocatòria corresponent al procés selectiu de la plaça de l'oferta pública d'estabilització s'ha de publicar abans del 31 de desembre de 2022 i la resolució haurà de finalitzar abans del 31 desembre de 2024. 

Quart.- L'articulació del corresponent procès selectiu haurà de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. 

Cinquè.- Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè.- Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell d'Administració de Palau de Congressos de Palma, S.A., en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 

També es pot interposar un recurs contenciós-administratiu davant la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2,10.1 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que la persona interessada en pugui interposar qualsevol altre que consideri procedent. 

 

Palma, 18 de maig de 2018 

La presidenta del Consell d'Administració Elena Navarro Duch

 

ANNEX 1 Oferta pública d'estabilització per a 2022 del personal laboral de Palau de Congressos de Palma, S.A.

Grup

Categoria/especialitat

Illa

Nombre de llocs de treball

Concurs oposició (art. 2.1 Llei 20/2021)

Concurs (DA 6a i DA 8a Llei 20/2021)

Total

A

Tècnic d'assessoria jurídica

Mallorca

1

0

1

 

 

 

 

 

 

Total

 

 

1

0

1