Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 220376
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 28 de març de 2022, relatiu a l’aprovació de les normes de selecció dels participants, de les bases reguladores i de la convocatòria d’ajuts del programa Menorca, Arts, Música i Teatre corresponent a l’any 2022 (Exp. 1507-2022-000002)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 620627

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www. infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/620627):

Primer. Beneficiaris.

Poden beneficiar-se d'aquest programa els ajuntaments de Menorca, les entitats culturals, les associacions de veïns, els clubs de jubilats, les Associacions de pares i mares d'alumnes (APIMA), les fundacions culturals, tant públiques com privades, i les associacions i agrupacions de comerciants d'àmbit municipal i insular.

Segon. Objecte

L'objectiu del programa Menorca, Arts, Música i Teatre és la promoció de l'activitat artística, musical i teatral que desenvolupen els artistes i grups menorquins o residents a l'illa, a fi d'oferir-los un marc per donar a conèixer la seva activitat i creativitat, tot col·laborant a mantenir unes manifestacions culturals arrelades a Menorca.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 28.03.2022.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 110.000 € (cent deu mil euros).

Cinquè. Terminis de presentació de sol·licituds

La data límit per presentar les sol·licituds dels ajuts és el 31 de maig de 2022.

Sisè. Altres dades

1. Poden ser objecte de subvenció d'aquest programa les activitats musicals, les arts escèniques i les arts visuals ofertes pels grups, artistes i solistes participants del programa Menorca, Arts, Música i Teatre que estiguin donats d'alta al catàleg en el moment de la concessió de les ajudes, que promoguin les entitats a què fa referència la base cinquena, que tinguin lloc entre l'1 de gener i el 31 de desembre de l'any de la convocatòria, que presentin interès cultural i artístic, que siguin viables tècnicament i econòmicament i que vagin adreçades a un públic eminentment local.

Les activitats de la categoria d'arts visuals poden ser qualsevol d'aquestes: creació artística en directe (pintura, escultura, dibuix, art corporal, etc.), performance, instal·lació, vídeo (projecció comentada, videoinstal·lació), art urbà (art de carrer, grafit, muralisme) i activitats participatives d'arts aplicades (pedagogia infantil, gent gran, reivindicacions de gènere, temes de debat social, etc.). Aquestes activitats s'han de desenvolupar al carrer o en espais no convencionals de cultura.

Mentre estiguin vigents les restriccions per raons sanitàries, poden ser objecte de subvenció les activitats d'aquest programa que es realitzin per internet en directe, sigui a través de plataformes pròpies o a través de xarxes socials. També pot ser objecte de subvenció una actuació única gravada i emesa en diferit a través de plataformes pròpies o a través de xarxes socials.

 

2. Les activitats subvencionades han de complir els requisits següents:

a) Cada beneficiari només pot sol·licitar dues actuacions per grup i any dels inclosos en el catàleg.

b) El límit d'actuacions anuals per grup dins aquesta convocatòria és de sis.

c) En tots aquests requisits s'ha de preveure l'excepció dels nuclis tradicionals de població de Sant Climent, Llucmaçanes i Fornells, que poden gaudir de la meitat de les actuacions previstes en els apartats anteriors.

3. El nombre màxim de sol·licituds s'estableix en:

a) Per als ajuntaments: vuit

b) Per a les entitats culturals:

  • tres sol·licituds, si es realitzen actuacions d'una mateixa categoria artística
  • quatre sol·licituds, si es realitzen actuacions de dues categories artístiques
  • cinc sol·licituds, si es realitzen actuacions de tres categories artístiques

c) Per a les associacions de veïns: tres

d) Per als clubs de jubilats: dues

e) Per a les APIMA: dues

f) Per les associacions de comerciants i les agrupacions de comerciants d'àmbit municipal i insular: tres

 

Maó, signat electrònicament (19 d'abril de 2022)

El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón