Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 219428
Extracte de l’aprovació, per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de dia 8 d’abril de 2022, de la convocatòria d’ajudes per a estudiants de l’illa d’Eivissa per al curs 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.: 620923)

De conformitat amb el que estableixen els articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 7 del Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regulen la Base de Dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i la resta d'ajuts públics, es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes per a estudiants de l'illa d'Eivissa per al curs 2020-2021:

Primer. Objecte

És objecte d'aquestes bases reguladores concedir ajudes, per al curs acadèmic 2021-2022, a estudiants residents a l'illa d'Eivissa per compensar part del cost que suposa realitzar els seus estudis.

La finalitat d'interès públic d'aquesta convocatòria és ajudar les famílies i els estudiants eivissencs que estudien tant a l'illa d'Eivissa com fora d'aquesta, per tal de fomentar la igualtat d'oportunitats i facilitar el desenvolupament cultural de les persones mitjançant l'accés als ensenyaments universitaris de grau i de màster, de formació professional de grau mitjà o superior i als ensenyaments artístics superiors (com estudis de música, de dansa i art dramàtic, de conservació i restauració de béns culturals i d'arts plàstiques i disseny).

S'estableixen dues línies d'ajudes:

A) Línia 1: Ajudes a estudiants de l'illa d'Eivissa, curs 2021-2022.

En aquesta línia 1 s'estableixen les modalitats següents:

a) Modalitat A: Ajudes a estudiants que cursen els següents estudis oficials, presencials o semipresencials, fora de l'illa d'Eivissa:

- Grau en qualsevol universitat de la UE-27.

- Ensenyaments artístics superiors (com estudis de música, de dansa i art dramàtic, de conservació i restauració de béns culturals i d'arts plàstiques i disseny) en qualsevol país de la UE-27.

- Cicles formatius de grau mitjà o superior, en centres de tot Espanya, sempre que no puguin cursar-se a l'illa d'Eivissa, o quan també s'imparteixin a l'illa, en el cas excepcional que la persona sol·licitant no hagi pogut obtenir-hi plaça, fet que s'haurà d'acreditar documentalment i de manera fefaent al Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa

b) Modalitat B: Ajudes a estudiants que cursen estudis oficials, presencials o semipresencials, de màster en qualsevol universitat de la UE-27 fora de l'illa d'Eivissa.

c) Modalitat C: Ajudes a estudiants que cursen estudis oficials, presencials, semipresencials o a distància, de grau i de màster en qualsevol universitat de la UE-27 a l'illa d'Eivissa.

B) Línia 2: Ajudes de desplaçament per als estudiants de l'illa d'Eivissa, curs 2021-2022 (aportació CAIB).

Són objecte de la línia 2 d'ajudes els estudis universitaris de grau o màster cursats en qualsevol universitat de la Unió Europea (UE-27) durant l'any acadèmic 2021-2022.

Els estudis objecte d'aquestes dues línies d'ajudes hauran de ser títols oficials i amb validesa a tot l'Estat espanyol.

S'exclouran les sol·licituds que no es presentin dins el termini establert en aquesta convocatòria.

Es desestimaran o denegaran les següents sol·licituds:

a) Les sol·licituds per estudis corresponents a títols propis de les universitats (aquells que no tenen caràcter oficial ni validesa en tot el territori nacional).

b) Les sol·licituds per estudis corresponents a un doctorat o a un postgrau.

c) Les sol·licituds per estudis específics i obligatoris de preparació o especialització per a l'exercici professional que no siguin màsters universitaris oficials (excepte les mencions que siguin requisit per obtenir la titulació de grau).

d) Cursos de preparació d'accés a la universitat per a persones majors de 25 anys.

e) Les sol·licituds per estudis que no estiguin compresos a la base quarta.

f) Les sol·licituds que no reuneixin els requisits establerts en aquestes bases (per exemple, de residència o acadèmics) o per la normativa vigent en matèria de subvencions.

g) Les sol·licituds en què no s'acrediti, amb tota la documentació aportada, el compliment dels requisits establerts en aquestes bases.

Segon. Persones beneficiàries

Estudiants residents a l'illa d'Eivissa que compleixin, en el moment en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds, els requisits establerts a les bases.

Tercer. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds d'ajuda i tota la documentació que es requereixi es dirigiran a la Presidència del Consell Insular d'Eivissa i es presentaran, dins del termini establert a aquest efecte, en el Registre General d'Entrada en el Consell Insular d'Eivissa o en els altres llocs previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sol·licitud presencial

Les sol·licituds es presentaran en el Registre General d'Entrada en el Consell Insular d'Eivissa (avinguda d'Espanya, 49, tel. 971 195900), on es digitalitzarà la documentació aportada per la persona interessada. En aquest cas, s'ha de demanar cita prèvia al telèfon 971195906.

Si la sol·licitud es remet per correu postal certificat, la documentació corresponent ha de presentar-se en un sobre obert a fi que l'exemplar destinat al Consell Insular d'Eivissa i l'exemplar per a l'interessat es datin i se segellin abans de certificar-se (“correu administratiu”); en cas contrari, s'entendrà com a data vàlida la d'arribada en el Registre General d'Entrada de la dita Corporació.

Sol·licitud telemàtica

Les persones sol·licitants que disposin de certificat digital podran registrar les sol·licituds via telemàtica a la Seu Electrònica d'aquesta Corporació habilitada a tal fi (https:// seu.conselldeivissa.es), de conformitat amb el previst a l'article 14 de l'esmentada Llei 39/2015, d'1 d'octubre, en què podran obtenir-se el model de sol·licitud i els annexos corresponents.

No s'admetrà cap documentació que es presenti únicament a través de correu electrònic, en cap moment de la tramitació de l'expedient.

Quart. Dotació econòmica i quantia de les ajudes

A) Línia 1: Ajudes a estudiants de l'illa d'Eivissa, curs 2021-2022

La quantia total màxima de la línia 1 d'ajudes per a estudiants de l'illa d'Eivissa per al curs 2021-2022 és de 700.000 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3230 48100 dels pressupostos de l'exercici 2022, distribuïts de la manera següent entre les tres modalitats:

a) Modalitat A. Estudis de grau o ensenyaments artístics superiors cursats en qualsevol universitat de la UE-27 fora de l'illa d'Eivissa, o cicles formatius de grau mitjà o superior cursats en centres de tot Espanya, sempre que no puguin cursar-se a l'illa d'Eivissa, o quan també s'imparteixin a l'illa, en el cas excepcional que la persona sol·licitant no hagi pogut obtenir-hi plaça: 641.000 €

La quantia individual màxima d'aquesta ajuda és de 1.800 €.

b) Modalitat B. Estudis de màster en qualsevol universitat de la UE-27 fora de l'illa d'Eivissa: 35.000 €

La quantia individual màxima d'aquesta ajuda és de 1.000 €.

c) Modalitat C. Estudis de grau i de màster en qualsevol universitat de la UE-27 a l'illa d'Eivissa: 23.500 €

La quantia individual màxima d'aquesta ajuda és de 350 €.

En el cas que la concessió de les ajudes d'una modalitat no exhaureixi la quantitat que hi està destinada, el sobrant de l'import podrà incorporar-se a la quantitat de l'altra modalitat d'aquesta línia.

 

B) Línia 2: Ajudes de desplaçament per als estudiants de l'illa d'Eivissa, curs 2021-2022 (aportació CAIB)

En el moment d'aprovació d'aquestes bases el Govern de les Illes Balears (CAIB) està tramitant un conveni de col·laboració amb el Consell Insular d'Eivissa en relació amb una aportació de la CAIB al Consell per a ajudes de desplaçament a estudiants de l'illa d'Eivissa que cursin estudis de grau i màster a la Unió Europea (UE-27) durant el curs 2021-2022, motiu pel qual el Consell Insular d'Eivissa encara no ha rebut a dia d'avui cap dotació econòmica del Govern de les Illes Balears per aplicar a aquesta línia 2 d'ajudes de desplaçament per als estudiants de l'illa d'Eivissa per al curs 2021-2022.

En el cas que s'aprovi i se signi l'esmentat conveni de col·laboració entre la CAIB i el Consell i sempre que la CAIB aporti al Consell l'import que s'hi preveu, la quantia total màxima d'aquesta línia 2 serà de 83.034,00 €. Per contra, si no arribàs a signar-se el conveni de col·laboració entre ambdues corporacions i el Consell no rebés l'aportació econòmica de la CAIB, la quantia total màxima d'aquesta línia 2 serà de 0 €.

A partir de la dotació efectiva d'aquesta línia 2 amb l'aportació provinent de la CAIB, l'òrgan instructor d'aquestes ajudes portarà a terme els tràmits oportuns per concedir, si escau, les ajudes corresponents.

La quantia individual màxima d'aquesta ajuda és de 500 €.

Per a ambdues línies es preveu que en el cas que la quantia total màxima de cada modalitat de la línia 1 o la quantia total que s'estableixi per a la línia 2 d'aquestes ajudes no sigui suficient per cobrir el nombre de sol·licituds amb dret a obtenir-ne la condició de beneficiari, se'n prorratejaran els imports entre totes les sol·licituds amb dret a obtenir-ne la condició de beneficiari.

Així mateix, la quantitat total màxima establerta per a aquestes dues línies d'ajudes o per a cada modalitat podrà ampliar-se sense requerir una nova convocatòria sempre que existeixi crèdit disponible i segons s'estableix a l'article 58 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

En el cas que s'hagi de prorratejar alguna línia o modalitat, s'aplicarà la fórmula següent:

A = Q / S

en què A és la quantia individual de l'ajuda concedida, Q és la quantitat total de la modalitat que es prorrateja i S és el total de sol·licituds amb dret a ajuda.

En el marc d'aquesta convocatòria no es pot atorgar més d'una ajuda de la mateixa línia a la mateixa persona. Tanmateix, les persones sol·licitants d'ajuda per estudis de grau o màster fora de l'illa d'Eivissa (modalitats A i B de la línia 1) que reuneixin els requisits tant de la línia 1 com de la línia 2 sí podran rebre una ajuda per a cada una de les línies.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

S'estableix un termini de presentació de les sol·licituds de vint dies hàbils que s'inicia l'endemà de la publicació de l'Extracte de la convocatòria d'ajudes per a estudiants de l'illa d'Eivissa per al curs 2021-2022 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Eivissa, 13 d'abril de 2022

El cap de Secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa José Vicente Garibo Redolat