Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 216047
Resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius per la qual es modifica l’autorització administrativa i l’aprovació del projecte d’execució, i s’autoritza la posada en servei per a proves de l’ampliació de la instal·lació fotovoltaica per a autoconsum a les pèrgoles de l’aparcament de l’Edifici Central de Son Pacs, promoguda per EMAYA, SA (RE010/17)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 6 d'octubre de 2020, la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius va emetre la resolució de concessió de l'autorització administrativa i aprovació del projecte d'execució de l'ampliació de la instal·lació fotovoltaica per a autoconsum a les pèrgoles de l'aparcament de l'edifici central de Son Pacs situat al camí dels Reis, s/n de Palma, promoguda de EMAYA SA.

2. L'11 de gener de 2022, el titular va sol·licitar l'autorització de posada en servei en proves de la instal·lació. Juntament amb la sol·licitud es va aportar un certificat de final d'obra signat per José Francisco Astorga González el 23 de juliol de 2021, i un certificat de la instal·lació signat el 23 de juny de 2021 per l'empresa instal·ladora núm. 14727 i un certificat d'organisme de control favorable de 2 de desembre de 2021.

3. El 24 de febrer de 2022, es va notificar al titular un ofici pel qual se li requereria la modificació del certificat de direcció d'obra, ja que es varen detectar modificacions en el certificat de l'instal·lador.

4. El 3 de març de 2022, el titular va aportar un nou certificat de direcció d'obra en què es constata que hi ha hagut modificacions respecte de l'autorització administrativa.

5. El 4 d'abril de 2022, els tècnics de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic varen examinar la documentació aportada i varen emetre un informe en el qual s'indica que encara que els canvis no siguin substancials, es considera convenient que en l'autorització de posada en servei per a proves, també es modifiqui l'autorització administrativa i l'autorització del projecte d'execució amb les noves característiques.

Fonaments de dret

1. La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

2. La Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric.

3. El Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d'autorització d'instal·lacions d'energia elèctrica.

4. El Reial decret 413/2014, de 6 de juny, pel qual es regula l'activitat de producció d'energia elèctrica a partir de fonts d'energia renovables, cogeneració i residus.

5. El Decret 96/2005, de 23 de setembre, d'aprovació definitiva de la revisió del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears, modificat pel Decret 33/2015.

6. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. La Resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius de 8 de juliol de 2019 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Modificar l'autorització administrativa i l'aprovació del projecte d'execució de l'ampliació de la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a les pèrgoles de l'aparcament de l'edifici central de Son Pacs situat al camí dels Reis, s/n de Palma promoguda per EMAYA, SA (A 07000029).

2. Autoritzar la posada en servei provisional per a proves de la instal·lació fotovoltaica esmentada, amb les característiques següents:

- Expedient: RE 010/17. ampliació de la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum sobre pèrgoles.

- Situació: edifici central de Son Pacs, camí dels Reis s/n, de Palma.

- Dades tècniques ampliació

  • 180 panells solars de 495 Wp de potència unitària. Potència total de pic de 89,1 kWp i
  • 3 inversors de 25kW cada un. Potència instal·lada de 75 kWn.

- La instal·lació es classifica en el grup b.1.1 «Instal·lacions que únicament utilitzen la radiació solar com a energia primària mitjançant la tecnologia fotovoltaica», d'acord amb l'article 2 del Reial decret 413/2014, de 6 de juny, pel qual es regula l'activitat de producció d'energia elèctrica a partir de fonts d'energia renovables, cogeneració i residus.

3. Indicar que les característiques de la instal·lació abans i després de l'ampliació són les següents:

Instal·lació autoritzada

Núm RAIPEE: RE-112167

Núm. exp.: RE033/14 (Fases 1 i 2): Potència instal·lada: 197 kWn

 

Ampliació: (Fase 3)

Expedient: RE10/17

Potència total de pic ampliació: 89,1 kWp

Potència total instal·lada ampliació: 75 kWn

Potència total instal·lada amb l'ampliació: 272 kWn

4. Aquesta autorització provisional de l'ampliació tendrà una vigència de tres mesos. Una vegada finalitzades les proves pertinents, el titular ha de presentar la sol·licitud d'inscripció prèvia en el Registre Administratiu d'Instal·lacions de Producció d'Energia Elèctrica, a la qual hi ha d'adjuntar la documentació que exigeix la reglamentació vigent.

5. Notificar aquesta Resolució als interessats i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 12 d'abril de 2022

El director general d'Energia i Canvi Climàtic

José Guillermo Malagrava Rigo

Per delegació del conseller de Transició Energètica,

Sectors Productius i Memòria Democràtica

(BOIB núm. 31, de 4/3/2021)