Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 214271
Extracte de l’aprovació, per part del president del Consell Insular d’Eivissa en data 5 d’abril de 2022, de la convocatòria de dos beques per a la formació i el perfeccionament a les oficines d’informació turística del Consell Insular d’Eivissa per a l’any 2022. Núm. d’identificació de la convocatòria (BDNS). Referència IGAE: 620494

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria de dos beques per a la formació i el perfeccionament a les oficines d'informació turística del Consell Insular d'Eivissa per a l'any 2022.

El Departament de Promoció Turística del Consell Insular d'Eivissa convoca dues beques de formació i perfeccionament a les oficines d'informació turística del Consell Insular d'Eivissa, com a ajuda complementària a la formació acadèmica en Turisme.

Primera. Objecte

Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de dues beques de formació i perfeccionament en matèria d'informació turística adreçades als estudiants matriculats a l'Escola Universitària de Turisme del Consell Insular d'Eivissa (EUTCIE) durant el curs 2021/2022.

Segona. Activitats a realitzar

Els becaris/àries realitzaran les pràctiques acadèmiques externes d'informació turística i atenció al públic en general en matèria turística, esportiva, cultural i social, així com sobre la resta dels aspectes relacionats amb la informació sobre la nostra illa. Aquestes tasques es realitzaran d'acord amb les indicacions i sota la supervisió d'un/a tutor/a, que serà un funcionari/ària del Departament de Promoció Turística.

Així mateix, els becaris/àries realitzaran les pràctiques sota la tutela, durant el període de duració de la corresponent pràctica, d'un professor de l'EUTCIE (tutor acadèmic).

Les pràctiques es duran a terme a les oficines d'informació turística de què disposa el Consell Insular d'Eivissa. També podrà desenvolupar-se part del període de les pràctiques a la seu del Consell Insular d'Eivissa.

Horari: Trenta cinc hores setmanals, que es distribuiran en torns diaris de matí o tarda, inclosos els dissabtes, diumenges i festius.

Dies lliures: dos dies lliures a la setmana.

Durada: Una vegada concedida la beca, serà per un període màxim de sis mesos.

Tercera. Dotació de les beques i consignació pressupostària

Cada beca tendrà una dotació màxima total de 6.600 € bruts, quantitat que es pagarà a la persona beneficiària de la beca en 6 mensualitats de 1.100 € bruts/mes. A aquesta retribució se li aplicarà la retenció d'IRPF corresponent i les deduccions que en concepte de Seguretat Social que, en el seu cas, corresponguin.

Per al pagament d'aquestes beques es consignarà la quantitat de 13.200€ a l'aplicació pressupostària 4321.48100 del Departament de Promoció Turística, corresponent als Pressupostos generals de l'any 2022 del Consell Insular d'Eivissa.

Quarta. Requisits generals

Els/les participants en aquesta convocatòria hauran de reunir els següents requisits:

a) Ser major d'edat.

b) Tenir la nacionalitat espanyola, o en el cas de sol·licitants estrangers, residència legal a Espanya (NIE).

c) Ser resident a Eivissa.

d) Cursar durant l'any acadèmic 2021-2022 estudis universitaris de turisme a la EUTCIE.

e) Tenir coneixements com a mínim de les següents llengües: castellà (nivell alt), català (nivell B1) i anglès (nivell B1).

Els coneixements de la llengua catalana s'hauran d'acreditar mitjançant el certificat oficial corresponent o mitjançant una prova de català. Pel que fa a la resta de llengües estrangeres, els coneixements hauran de ser acreditats mitjançant el certificat oficial corresponent.

f) Es valorarà el coneixement d'una tercera o quarta llengua estrangera.

g) Estar al corrent de pagament de les obligacions amb la Hisenda Estatal, amb la Hisenda Autonòmica, amb la Seguretat Social i amb el Consell Insular d'Eivissa.

Cinquena. Sol·licituds

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant la instància normalitzada de l'annex, dirigida al Departament de Promoció Turística del Consell Insular d'Eivissa i es presentaran en el Registre General d'Entrada o a la Seu Electrònica del Consell Insular d'Eivissa (seu.conselldeivissa.es).

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Aquesta sol·licitud s'haurà de presentar juntament amb els documents que acreditin el compliment dels requisits exigits en les presents bases i els que, si escau, es determinin en la corresponent convocatòria.

Aquestes bases i la corresponent convocatòria es publicaran, també, en la Seu Electrònica del Consell Insular d'Eivissa i en el tauler d'anuncis de l'EUTCIE.

Documentació. La sol·licitud s'ha de presentar per mitjà del model normalitzat de l'annex. El model de sol·licitud és obligatori i no s'admeten altres models de presentació.

Junt amb el model normalitzat de l'annex, s'hi haurà d'adjuntar la documentació següent:

a) Fotocòpia del document nacional d'identitat o, en el cas de no ser espanyol, del document acreditatiu de la identitat, del qual es pugui deduir clarament la nacionalitat i la majoria d'edat.

b) Document acreditatiu de tenir la residència a Eivissa.

c) Comprovant d'estar matriculat a estudis universitaris de turisme a la EUTCIE durant el curs 2021/2022 o en el seu defecte, certificació emesa per la secretaria de la universitat.

d) Acreditació de les notes obtingudes per l'alumne/a l'anterior any acadèmic (si cursen primer, aportaran les notes obtingudes el darrer curs dels estudis realitzats prèviament).

e) Currículum acadèmic i laboral.

f) Acreditar el requisit de coneixements de llengua catalana i anglesa, nivell B1 (nivell llindar).

Els coneixements de llengua catalana s'han d'acreditar mitjançant l'aportació d'un certificat corresponent a un nivell igual o superior al que exigeix el Decret 11/2017 de 24 de març, expedit o reconegut com equivalent o que estigui homologat per la Direcció General de Política Lingüística, o bé expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública. En cas de no acreditar-se, s'haurà de realitzar una prova oral i escrita.

g) En el cas de disposar de qualsevol títol d'idiomes addicional, s'haurà d'aportar juntament amb la sol·licitud.

h) Justificació documental de la resta de requisits esmentats a la base sisena.

i) Certificats acreditatius d'estar al corrent de pagament de les obligacions amb la Hisenda Estatal, amb la Hisenda Autonòmica, amb la Seguretat Social i amb el Consell Insular d'Eivissa, o autorització al Consell per a obtenir-los.

j) A més de tot l'indicat anteriorment, hauran de complir amb tots els requisits establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

En el cas que la sol·licitud o la documentació fos incorrecta o incompleta, el Consell Insular d'Eivissa exposarà aquesta circumstància a la persona interessada i se li requerirà perquè dins del termini de deu dies hàbils, procedeixi a esmenar la deficiència mitjançant la correcció que pertoqui o l'aportació de la documentació que es tracti, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, serà considerada com desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Aquests requeriments es realitzaran mitjançant la publicació corresponent a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.

Sisena. Proves

1. Prova de català (eliminatòria).

Prèviament a l'inici de les proves, les persones aspirants que no acreditin estar en possessió dels certificats o títols acreditatius del coneixement de la llengua catalana exposats a la base sisena i setena, hauran de realitzar una prova per acreditar-ho.

Aquesta prova tindrà caràcter obligatori i el seu resultat serà Apte o No Apte. La qualificació de No Apte o la no compareixença dels/de les aspirants donarà lloc a l'exclusió del procés selectiu.

Els resultats obtinguts únicament seran vàlids en l'àmbit de la present convocatòria i no generen cap dret respecte a altres processos selectius de qualsevol tipus.

Per a la realització i avaluació de les proves de llengua catalana es comptarà amb els serveis d'una persona tècnica assessora que realitzarà les proves necessàries per determinar l'aptitud de les persones candidates.

2. Prova pràctica

Les persones aspirants hauran de superar una prova que acrediti els coneixements de l'illa d'Eivissa. En aquest sentit, es realitzarà un exercici d'expressió oral i escrita, que podrà estar redactat en català, castellà o anglès (idiomes establerts com a requisits de la convocatòria).

En aquest exercici es tendran en compte l'adequació, la coherència, la cohesió i la correcció gramatical i la fluïdesa a l'hora de parlar en el cas de l'oral.

(El text íntegre i els seus annexes es poden consultar a les bases que regulen la convocatòria).

  

Eivissa, 12 d'abril de 2022

La cap de secció d'Indústria del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal

Olga Torres Ribas