Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 159010
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 17 de març de 2022 per la qual s’estableix el calendari del procés d’admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments artístics professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de música i dansa dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2022-2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 14 d'abril de 2009 (BOIB núm. 57 ext. de 20 d'abril), modificada per l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 20 de maig de 2010 (BOIB núm. 89, de 12 de juny), regula el procés d'admissió i de matriculació dels alumnes als ensenyaments de règim especial i als ensenyaments de persones adultes als centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'apartat segon de l'article 1 de l'Ordre esmentada, els calendaris dels diferents centres s'han de publicar en una resolució anual de la direcció general amb competències en ensenyaments de règim especial.

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB Núm. 21 de 15 de febrer) estableix que la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres és competent en els ensenyaments de règim especial.

El 17 de març de 2022, la cap del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial va emetre un informe en què proposava els calendaris del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments artístics professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de música i dansa per al curs 2022-2023.

Per tot això, i a l'empara de l'article 16 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Aprovar el calendari del procés d'admissió i de matriculació dels alumnes dels diferents centres d'ensenyaments artístics professionals de música i dansa i dels alumnes dels diferents centres d'ensenyaments elementals de música i dansa sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per al curs 2022-2023. Aquest calendari figura en l'annex d'aquesta Resolució.

Segon

1. Els processos d'inscripció a les diferents proves i la matriculació als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa, es realitzaran preferentment de forma telemàtica a través de la pàgina web de cada centre. També es podran realitzar de forma presencial davant els serveis administratius dels centres.

2. El lliurament de la documentació que acompanyi la inscripció o la matrícula es realitzarà preferentment de forma telemàtica als formularis habilitats o als correus electrònics que indiqui cada centre. També es podrà lliurar de forma presencial davant els serveis administratius dels centres.

3. La presentació de possibles reclamacions o al·legacions incloses en el calendari d'admissió i matriculació que s'aprova en aquesta Resolució es realitzaran preferentment de forma telemàtica tot i que també es podran realitzar de forma presencial davant els serveis administratius dels centres.

4. Els centres han de donar publicitat a les corresponents instruccions per dur a terme els processos telemàtics i les publicaran a la seva pàgina web.

Tercer

1. La realització de les proves d'accés als diferents ensenyaments, si les circumstàncies sanitàries derivades de la pandèmia de la COVID-19 del moment ho permeten, es durà a terme del 7 al 17 de juny segons el calendari que figura en l'annex d'aquesta Resolució.

2. Donat que el calendari lectiu acaba dia 23 de juny, entre el 7 i el 23 de juny, cada centre organitzarà les dates de les proves d'accés segons les seves necessitats. Els dies que no es dediquin a la realització de les proves d'accés es continuarà realitzant l'activitat lectiva.

3. En cas que les condicions sanitàries no permetessin la realització de les proves d'accés en les dates anteriors, la Conselleria d'Educació i Formació Professional dictarà instruccions específiques que es publicaran en la pàgina web de la Direcció General de Panificació, Ordenació i Centres i en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

Quart

Les places vacants dels ensenyaments elementals i professionals de música i de dansa han de ser adjudicades d'acord amb l'ordre decreixent establert a la llista que faci públics els resultats de la nota obtinguda a la prova d'accés i ha de començar pels ensenyaments professionals tal com determina l'article 8 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, de 14 d'abril de 2009, per la qual es regula el procés d'admissió i de matriculació dels alumnes als ensenyaments de règim especial i als ensenyaments de persones adultes als centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB Núm 57 de 20 d' abril).

Cinquè

L'ordre que s'ha de seguir per a l'admissió del nou alumnat als ensenyaments professionals i elementals de música és l'establert al punt 6 de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 2 d'agost de 2021, per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització i el funcionament dels conservatoris professionals de música i dansa de les Illes Balears per al curs 2021-2022:

1. Alumnes de nova admissió que hagin superat la prova d'accés.

2. Alumnes que sol·licitin el reingrés al centre (màxim 2 cursos acadèmics).

3. Alumnes que hagin sol·licitat trasllat d'expedient amb un màxim de 2 anys des que abandonaren els ensenyaments.

Sisè

Notificar aquesta resolució als directors dels centres perquè apliquin el seu contingut en el seu centre i perquè el donin a conèixer a tota la comunitat educativa. Aquesta Resolució s'ha de publicar a la pàgina web de cada centre.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En el cas que s'interposi un recurs de reposició, una vegada desestimat aquest, expressament o per silenci, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998.

 

Palma, 17 de març de 2022

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

 

 

ANNEX

Calendari del procés d'admissió i matriculació als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa per al curs 2022-23

 

MARÇ - ABRIL

 

Del 28 de març al 13 d'abril

- Inscripció a les proves d'accés i entrega de la documentació als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa.

- La reserva de plaça per als alumnes oficials dels conservatoris matriculats en el curs 21-22 es realitza d'ofici.

- Sol·licituds de reingrés i trasllats d'expedients.

Del 28 de març a l'1 d'abril

- Inscripció i entrega de la documentació per a la valoració de la maduresa i les aptituds excepcionals per a casos d'accés d'alumnat de menor o major edat de l'establerta a la normativa.

ABRIL

 

4 d'abril

- Reunió del tribunal per valorar la maduresa i les aptituds excepcionals per als casos d'accés d'alumnat de menor o major edat de l'establerta a la normativa.

- Publicació de la resolució del tribunal sobre la valoració de la maduresa i les aptituds excepcionals per a casos d'accés d'alumnat de menor o major edat de l'establerta a la normativa.

Del 5 al 13 d'abril

- Inscripció a les proves d'accés als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa dels aspirants aptes en la valoració de la maduresa i les aptituds excepcionals.

Del 26 d'abril a l'1 de maig

- Inscripció per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

MAIG

 

2 de maig

- Publicació provisional de les llistes d'aspirants admesos i exclosos a les diferents proves d'accés.

Del 3 al 5 de maig

- Presentació de reclamacions a la publicació provisional de la llista d'aspirants admesos i exclosos a les diferents proves d'accés i de certificat elemental de música i dansa.

6 de maig

- Publicació definitiva de la llista d'aspirants admesos i exclosos a les diferents proves d'accés i de certificat elemental de música i dansa.

JUNY

 

Del 7 al 23

- Proves d'accés als ensenyaments elementals de música i dansa.

- Proves per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

Del 10 al 23

- Proves d'accés als ensenyaments professionals de música i de dansa.

Del 15 al 30

- Inscripció de l'alumnat oficial del centre que sol·liciti ampliació de matrícula. Matrícula oficial

 

Del 15 al 30

- Matrícula als ensenyaments elementals dels alumnes oficials.

- Matrícula als ensenyaments professionals dels alumnes oficials amb tot el curs aprovat.

Del 23 al 27

- Publicació provisional dels resultats dels exàmens de les proves d'accés als ensenyaments elementals, professionals i de les proves per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

Del 23 al 27 fins a les 14 h

- Presentació de sol·licituds de revisió d'exàmens de les proves d'accés i de les proves per l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals.

27 a partir de les 16 h

- Revisió d'exàmens de les proves d'accés i de les proves per a l'obtenció del certificat ensenyaments elementals.

28

- Publicació definitiva dels resultats dels exàmens de les proves d'accés als ensenyaments elementals, professionals i de les proves per a l'obtenció del certificat d'ensenyaments elementals de música i de dansa.

Del 28 al 30

- Presentació, si escau, d'al·legacions als resultats de les proves d'accés als ensenyaments elementals i professionals de música, i de les proves d'obtenció del certificats d'ensenyaments elementals de música i de dansa

30

- Data límit per a la publicació del calendari dels exàmens oficials de la convocatòria extraordinària dels ensenyaments professionals de música i dansa i de les proves d'ampliació de matrícula, així com la data de revisió d'exàmens.

JULIOL

 

1

- Resolució d'al·legacions.

4

- Publicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa i dels ensenyaments elementals de dansa.

- Publicació provisional de l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa.

- Publicació provisional de l'adjudicació de vacants als ensenyaments elementals de dansa.

Del 5 al 7 fins a les 14 h

- Reclamacions a l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de dansa dels alumnes de nova admissió, reingrés i trasllats d'expedients.

7 a partir de les 14 h

- Resolució de reclamacions.

- Publicació definitiva de l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals de música i dansa i als ensenyaments elementals de dansa.

Del 8 al 12

- Matrícula dels alumnes admesos als ensenyaments professionals de música i dansa, als ensenyaments elementals de dansa, reingrés i trasllats d'expedients.

SETEMBRE

 

1, 2 i 5

- Proves de la convocatòria extraordinària oficial dels ensenyaments professionals de música i dansa.

- Proves d'ampliació de matrícula.

- Publicació dels resultats dels exàmens de la convocatòria extraordinària i d'ampliació de matrícula.

Del 5 al 7 fins les 14 h.

- Sol·licitud de revisió d'exàmens de la convocatòria extraordinària

7 a partir de les 16 h

- Revisió d'exàmens de la convocatòria extraordinària.

Del 8 a l'11

- Matrícula als ensenyaments professionals dels alumnes oficials.

- Matrícula de l'alumnat que ha superat les proves d'ampliació de matrícula.

12

- Publicació de vacants d'ensenyaments elementals i professionals.

- Publicació provisional de l'adjudicació de vacants als ensenyaments professionals que no han obtingut plaça al juliol.

Publicació provisional de l'adjudicació de vacants als ensenyaments elementals de música.

De 12 al 14 fins a les 14 h

- Reclamacions de l'adjudicació de vacants (ensenyaments professionals i ensenyaments elementals).

14 a partir de les 14 h

- Resolució de les reclamacions presentades a l'adjudicació de vacants.

- Publicació definitiva de l'adjudicació de vacants (ensenyaments professionals i ensenyaments elementals).

Del 15 al 18

- Matrícula als ensenyaments professionals i ensenyaments elementals (alumnat de nova admissió, reingrés i trasllats d'expedient)

Del 26 al 29

- Assignació als alumnes dels d'horaris del curs 2022-23.

30

- Inici de curs