Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 157390
Resolució de la consellera de Salut i Consum de les Illes Balears d’execució de la sentència núm.49/2022 ,de 26 de gener, del Jutjat Contenciós Administratiu núm.2 de Palma per la qual s’anul·la la Resolució de la consellera de Salut de 30 de novembre de 2018, per la qual s’adjudica, pel procediment de lliure designació, el lloc de feina de director de Gestió i Serveis Generals de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears, amb contracte d’alta direcció

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 17 de novembre de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera de Salut per la qual es va convocar la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de feina de director/directora de Gestió i Serveis Generals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears, amb contracte d'alta direcció regulat pel Reial decret 1382/1985, de 1r d'agost.

2. El 30 de novembre de 2018 es va reunir la Comissió de Valoració a fi d'examinar les sol·licituds presentades i avaluar els aspirants. Segons es desprèn de l'Acta de la reunió, per cobrir aquest lloc de feina es varen presentar quatre candidats, amb les inicials ITP, HMB, IGO i AJSI, dos dels quals complien tots els requisits per ser-ne designats adjudicataris. Per això, vista la documentació aportada, es va considerar convenient adjudicar-lo al senyor Héctor Martín Bergua, atès que acreditava una formació i una experiència adequades i es considerà el candidat més idoni.

3. La consellera de Salut, el 30 de novembre de 2018, va dictar Resolució d'adjudicació del lloc de feina de director de Gestió i Serveis Generals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears a favor del senyor Héctor Martín Bergua, la qual es va publicar en el BOIB núm.151, de 1r de desembre de 2018.

4. En data 10 de desembre de 2018, es va formalitzar el contracte de treball regulat pel Reial decret 1382/1985, de 27 de setembre, entre el Servei de Salut de les Illes Balears i el senyor Héctor Martín Bergua per al lloc de feina de director de Gestió i Serveis Generals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears, data en què va iniciar la seva relació laboral.

5. En data 19 de desembre de 2018, el senyor Luis Enrique Apolinar Pozuelo, en nom i representació de la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSI-F), va presentar un recurs de reposició per impugnar la resolució esmentada en el punt anterior i va argumentar que hi havia manca absoluta de valoració dels requisits de mèrit i capacitat, que la persona designada no tenia experiència en l'àmbit sanitari ni experiència directiva, mentre que altres candidats sí en tenien i havien estat exclosos.

6. En data 30 de gener de 2019 la consellera de Salut va dictar resolució desestimatòria del recurs de reposició interposat per la CSI-F contra la Resolució de la Consellera de Salut de 30 de novembre de 2018 per la qual s'adjudica, pel procediment de lliure designació, el lloc de treball de director de Gestió i Serveis Generals de l'Àrea de la Salut d'Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 151, de 1r de desembre de 2018).

7. Aquesta darrera Resolució va ser impugnada per mitjà d'un recurs contenciós-administratiu davant l'ordre jurisdiccional.

8. En data 26 de gener de 2022 es va dictar la Sentència núm.49/2022 del Jutjat Contenciós Administratiu núm.2 de Palma per la qual s'estima el recurs contenciós administratiu presentat per la CSI-F contra la Resolució de la Consellera de Salut de data 30 de novembre de 2018 d'adjudicació del lloc de feina de director de Gestió i Serveis Generals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears a favor del senyor Héctor Martín Bergua, i la declara nul·la per manca de motivació i acorda la retroacció d'actuacions al moment immediatament anterior a l'acte de nomenament perquè es dicti una nova resolució, amb llibertat de criteri i amb subjecció a l'ordenament jurídic.

9. Aquesta sentència és ferma.

Per tot això dict la següent

 

Resolució

1. Executar la Sentència núm. 49/2022 del Jutjat Contenciós Administratiu núm.2 de Palma per la qual s'anul·la Resolució de la Consellera de Salut de data 30 de novembre de 2018 d'adjudicació per manca de motivació, cessant el senyor Héctor Martín Bergua com a director de Gestió i Serveis Generals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera amb efectes de 1r de desembre de 2018.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant de l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de publicació de la resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1r d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la resolució, de conformitat amb els articles 8.1.a) i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar-hi.

 

Palma, 16 de març de 2022

La consellera de Salut i Consum El director general  Julio Miguel Fuster Culebras Per delegació de signatura del conseller de Salut, Família i Benestar Social (Resolució de 12 de setembre de 2012)