Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 157366
Decret de 21/03/2022, pel qual s'estima recurs de reposició interposat i es rectifiquen les bases de la convocatòria per proveir el lloc de treball de tècnic/a d'obres i projectes de transició ecològica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Decret de Batlia

Fets

1. En el BOIB núm. 19 de 05/02/2022 es varen publicar les bases de la convocatòria per proveir el lloc de treball de tècnic/a d'obres i projectes de Transició ecològica, adscrit al Servei de Medi Ambient I Transició Ecològica.

2. En el BOIB núm. 23 de 12/02/2022 la Tinença de Batlia de Serveis Generals i Infraestructures va decretar rectificar les bases de la convocatòria quant les titulacions requerides.

3. En data 24/02/2022 el Colegio de Ingenieros Técnicos de Obras Públicas va interposar recurs de reposició contra les bases, al·legant, entre d'altres, que la nova redacció exclou la titulació de Graduat/ada en Enginyeria Civil de participar en el procés selectiu encara que és idònia per desenvolupar el lloc de treball convocat.

4. Fet trasllat del recurs al Servei de Medi Ambient I Transició Ecològica, es considera ajustat a Dret estimar les al·legacions i consideracions que hi figuren, perquè l'ocupació d'aquest nou lloc de treball no suposa l'exercici per se de cap professió en particular, com ara enginyer/a industrial, arquitecte/a o enginyer/a de Camins, Canals i Ports, per la qual cosa tampoc s'ha de requerir el Màster habilitant en el cas de les persones aspirants que acreditin les titulacions de Grau adients, que són les dels àmbits d'edificació, enginyeria civil, enginyeria industrial o enginyeria de l'energia.

A més, s'ha de tenir en compte el que preveu l'apartat C) Mèrits acadèmics. Consideracions generals, de l'Annex II del Reglament del procediment de selecció del personal funcionari interí al servei de l'Ajuntament de Calvià (BOIB núm. 16 de 06/02/2021):

(…) A causa de les modificacions introduïdes pel Pla Bolonya i respecte a la titulació requerida per a accedir a les borses de treball, s'ha de tenir en compte el següent:

Places del subgrup A1 (requisit titulació: llicenciatura o grau): si la persona aspirant ha presentat títol de llicenciatura, es valorarà com un postgrau l'últim any cursat.

S'ha de significar que aquesta previsió no hi figura en les bases publicades, error que s'ha de corregir.

Atès això i d'acord amb el que disposa l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, aquesta Tinença de Batlia delegada, en virtut de les competències que li atorga l'article. 21.1.g) de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, d'acord amb la redacció de la Llei 11/1999 de 21 d'abril, disposa la següent

Resolució

1. Estimar el recurs de reposició que va interposar en data 24/02/2022 el Colegio de Ingenieros Técnicos de Obras Públicas, contra la modificació de les bases de la convocatòria per proveir el lloc de treball de tècnic/a d'obres i projectes de Transició ecològica, adscrit al Servei de Medi Ambient I Transició Ecològica (BOIB núm. 23 de 12/02/2022).

2. Rectificar les bases de la convocatòria per proveir el lloc de treball de tècnic/a d'obres i projectes de Transició ecològica, adscrit al Servei de Medi Ambient I Transició Ecològica en el sentit següent:

On diu:

“Característiques de la convocatòria:

(…)

- Nivell de titulació acadèmica: Enginyer/a industrial, Arquitecte/a, Enginyer/a Camins, Canals i ports (o titulacions de grau actuals equivalents per haver obtingut el Màster habilitant corresponent). En tot cas, l'equivalència haurà de ser acreditada per la persona aspirant.”

Ha de dir:

“Característiques de la convocatòria:

(…)

- Nivell de titulació acadèmica: Enginyeria industrial, Arquitectura, Enginyeria de Camins, Canals i Ports (pre-Bolonya). O bé, Grau en Enginyeria Civil o d'altres titulacions de Grau dels àmbits següents: edificació, enginyeria civil, enginyeria industrial o enginyeria de l'energia.”

On diu:

“3. Requisits de les persones aspirants

(...)

f) Títol d'Enginyeria industrial, Arquitectura, Enginyeria de Camins, Canals i Ports (o titulacions de grau actuals equivalents per haver obtingut el Màster habilitant corresponent). En tot cas, l'equivalència haurà de ser acreditada per la persona aspirant.”

Ha de dir:

“3. Requisits de les persones aspirants

(...)

f) Títol (pre-Bolonya) d'Enginyeria industrial, Arquitectura, Enginyeria de Camins, Canals i Ports. O bé, Grau en Enginyeria Civil o d'altres titulacions de Grau dels àmbits següents: edificació, enginyeria civil, enginyeria industrial o enginyeria de l'energia.”

On diu:

“ (…)

C.1) Estudis de postgrau:

- Títol de doctor/a: 2 punts.

- Altres estudis de postgrau (màster, especialista universitari o expert universitari): s'han de puntuar segons el nombre de crèdits que constin, a raó de 0,0025 punts per hora.

En cas que en el diploma no s'especifiqui el valor dels crèdits, els crèdits anteriors al Pla Bolonya es valoraran a 10 hores per crèdit i els crèdits ECTS a 25 hores per crèdit.

Aquest apartat es valora amb un màxim de 4 punts.”

Ha de dir:

“ (…)

C.1) Estudis de postgrau:

- Títol de doctor/a: 2 punts.

- Altres estudis de postgrau (màster, especialista universitari o expert universitari): s'han de puntuar segons el nombre de crèdits que constin, a raó de 0,0025 punts per hora.

En cas que en el diploma no s'especifiqui el valor dels crèdits, els crèdits anteriors al Pla Bolonya es valoraran a 10 hores per crèdit i els crèdits ECTS a 25 hores per crèdit.

Si la persona aspirant ha presentat títol (pre-Bolonya) d'Enginyeria industrial, d'Arquitectura o d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports (en acreditació del requisit f), es valorarà com un postgrau l'últim any cursat.

Aquest apartat es valora amb un màxim de 4 punts.”

3. Ampliar en cinc dies el termini per presentar sol·licituds de participació.

4. Notificar aquesta resolució al Colegio de Ingenieros Técnicos de Obras Públicas.

5. Publicar aquesta resolució en el BOIB.

 

Calvià, document signat electrònicamnt (21 de març de 2022)

El tinent de batle delegat de Serveis Generals i Infraestructures Juan Recasens Oliver (Delegació per Resolució de Batlia de 17/06/2019)