Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 119397
Acord del Consell de Govern de 7 de març de 2022 pel qual es dona per assabentat del nomenament del senyor Antoni Josep Roig Cuart com a gerent de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia (Fundació BIT)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que el nomenament o la contractació i el cessament d'òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

La Fundació BIT és l'instrument encarregat d'executar les estratègies d'R+D+I del Govern de les Illes Balears, mitjançant el foment de les noves tecnologies i de l'esperit emprenedor de base tecnològica.

El Patronat és l'òrgan de govern, administració i representació de la Fundació, i executarà les funcions que li corresponguin amb subjecció a allò que es disposa en l'ordenament jurídic i en els Estatuts de la Fundació Bit.

Segons l'article 24 dels Estatuts de la Fundació, el Patronat, a proposta del president, ha de nomenar un gerent com a òrgan de direcció de la Fundació amb funcions de gestió. El nomenament del gerent de la Fundació s'ha de comunicar al Consell de Govern, d'acord amb el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial d'alta direcció; la Llei 7/2010, la normativa que les substitueixi i altra normativa concordant.

El 24 de novembre de 2021, el Patronat va acordar per unanimitat el nomenament i apoderament com a gerent de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia del senyor Antoni Josep Roig Cuart, que prendrà possessió del càrrec en substitució del senyor Álvaro Medina Ballester, qui va deixar la gerència de l'entitat a principis del mes d'octubre (se'n va donar compte al Consell de Govern en la sessió de 27 de setembre de 2021).

D'acord amb el que disposa l'article 24.1 dels Estatuts de l'entitat, que estableix que la retribució bruta anual del gerent serà aprovada pel Patronat en el moment del seu nomenament, sense que pugui excedir de la retribució anual establerta per als directors generals en les respectives lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, es va aprovar per unanimitat una retribució fixa anual de 50.279,52 € i una retribució variable de 5.586,60 €, la qual estarà en funció del compliment dels objectius inclosos en el Pla d' actuacions de cada any de l'entitat. Tot això sense perjudici d'allò que s'estableixi en ulteriors modificacions normatives que hi puguin ser aplicables.

La contractació del nou gerent compta amb els informes favorables de les direccions generals de Funció Pública i Pressuposts, emesos respectivament l'1 de desembre de 2021 i el 3 de febrer de 2022.

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears determina, a l'annex II, que la Fundació BIT està adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de dia 7 de març de 2022 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer Donar-se per assabentat del nomenament i apoderament del senyor Antoni Josep Roig Cuart com gerent de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, efectiva a partir del 24 de novembre de 2021.

Segon. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 7 de març de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez