Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 117869
PalmaActiva.- Anunci de l’extracte de les bases reguladores de la convocatòria de la X edició del concurs Millors projectes empresarials d’estudiants. (Publicat extracte a la Base de Dades Nacional de Subvencions ID 613055)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per resolució de gerència número PAC 202200100, de dia 24 de febrer de 2022, s'aprovà la convocatòria i les bases reguladores de la X edició del concurs Millors projectes empresarials d'estudiants.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index), i a la web www.palmaactiva.com

Primer.- Destinataris

El concurs s'articula sobre una doble participació, la dels centres educatius i la de l'alumnat matriculat a aquests centres.

a.- Centres educatius: Poden participar centres educatius públics, concertats i privats de Palma que imparteixin estudis de qualsevol dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior del curs lectiu 2021-2022. La participació d'un centre educatiu és requisit per a la participació del seu alumnat.

b.- Alumnat: L'Alumnat de centres educatius públic, concertats o privats de Palma, matriculats en estudis de qualsevol Cicle Formatiu de Grau Mitjà o Grau Superior del curs lectiu 2021-2022. L'alumnat dels centres sostinguts amb fons públics no podrà estar inscrit en el Programa Joves Emprenedors Professional (JEP) de ICAPE en el curs lectiu 2021-2022.

La participació d'alumnat serà en grups d'un mínim de 2 i un màxim de 5 membres del mateix centre educatiu, si bé poden pertànyer a diferents especialitats. No hi ha  límit en el nombre de grups participants per centre educatiu, però un mateix alumne no pot participar a més d'un projecte.

Segon. Objecte

Els X Premis PalmaActiva als “Millors projectes empresarials d'estudiants” se lliuren per concurrència competitiva i tenen com a objectius:

- Estimular l' interès del jovent envers l'autoocupació, la cultura emprenedora i la creació d'empreses al municipi de Palma.

- Millorar la capacitació del jovent emprenedor local reforçant els seus coneixements quant a la creació, gestió i administració d'empreses.

Tercer. Bases Reguladores

Per a tot el no previst anteriorment, és d'aplicació l'ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de data, 26 de febrer de 2015,  BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015, la llei 38/2003 general de subvencions, el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol que aprova el reglament de la llei 38/2003 i la llei 39/2015 d'1 d'octubre, procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Quart.- Premis i quantia

Els premis als quals poden optar els projectes se divideixen en dues categories que sumen un import total de 4.800€. En ambdues categories els premis no s'abonaran en efectiu sinó en forma de vals que es poden intercanviar per productes a un establiment adherit al concurs. L'organisme autònom cercarà la participació d'entitats interessades a acceptar aquests vals regal com a forma d'adquisició  de productes. Les dues categories incloses són:

 

Premis per als grups d'alumnes:

- Primer premi: Vals per valor total de 2.300€

- Segon premi: Vals per valor total de 1.000€

- Tercer premi: Vals per valor total de 500€

Premi per als centres educatius:

- Un únic premi especial per al centre educatiu al que pertanyin l'alumnat guanyador del primer premi: Vals per valor de 1.000€

Cinquè.- Termini de presentació de sol·licituds

a. Centres educatius: Els centres educatius interessats en què el seu alumnat participi a aquesta convocatòria presentaran la instància model i annex I en el termini de 10 dies hàbils (exclosos els dissabtes) des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al BOIB i en la qual faran constar les dades del/s professor/s participant/s, que s'han de comprometre a desenvolupar les funcions descrites al punt 6.1 de la present convocatòria.

b. Alumnat: Els grups interessats a participar presentaran la instància model i annex II, on consten els compromisos de participació. La instància serà signada juntament amb el professor o tutor del centre educatiu del grup. Es podran presentar sol·licituds durant els 10 dies hàbils (exclosos els dissabtes) des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al BOIB i fins les 14.00 hores del darrer dia.

Les sol·licituds de participació dels Centres Educatius, veure annex I “Sol·licitud participació X Concurs Millors projectes empresarials Centres Educatius i Professors“ únicament es poden presentar en format electrònic i es lliuraran al registre de PalmaActiva mitjançant el presentació al Registre Electrònic General, amb assumpte “participació al X concurs de premis PalmaActiva als millors projectes empresarials d'estudiants”, Organisme destinatari: “Agencia de Desenvolupament Local (PALMAACTIVA)”

Les sol·licituds de participació de l'alumnat, veure annex II “Sol·licitud participació X Concurs Millors projectes empresarials Alumnes” en format imprès o electrònic, es lliuraran al registre de PalmaActiva del Carrer Socors 22, de Palma, de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres. A més, es poden enviar al correu electrònic info@palmaactiva.com o lliurar-les al registre de PalmaActiva mitjançant el presentació al Registre Electrònic General, amb assumpte “participació al X concurs de premis PalmaActiva als millors projectes empresarials d'estudiants”, Organisme destinatari: “Agencia de Desenvolupament Local (PALMAACTIVA)”.

Sisè.- Altres dades

El concurs conté una fase formativa. En aquesta fase s'acordarà amb cada centre educatiu la realització de 5 tallers formatius d'una durada de entre 90 i 120  minuts cada un, que combinaran formació presencial o telemàtica, segons acord entre les parts, i activitats pràctiques i versaran sobre les temàtiques següents:

- Generació d'idees de negoci

- Disseny de models de negoci amb l'eina Canvas

- Pla d'Empresa pràctic

- Pla econòmic i financer

- Sessió final d'assessorament

De les cinc sessions formatives, els centres que participin en el concurs han de seguir de manera obligatòria quatre d'aquestes, essent la restant voluntària.

A més, els tallers inclouran continguts transversals relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats per les Nacions Unides a l'agenda 2030 sobre el desenvolupament sostenible. També es podran acordar, a proposta dels centres i/o PalmaActiva, altres activitats opcionals en les quals participin varis centres simultàniament.

  

Palma, 25 de febrer de 2022

La gerent

Susana Rincón Otero