Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESTELLENCS

Núm. 117741
Ordenança reguladora del preu públic per la prestació del servei d’escola infantil muncipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent-se aprovat definitivament l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació del servei d'escola municipal, es publica aquest per al seu general coneixement i en compliment dels articles 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local i 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D'ESCOLA INFANTIL MUNCIPAL

ARTICLE. 1 Fonament i Objecte

Aquesta Entitat Local, en ús de les facultats contingudes en els articles 41 a 47 i 127 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat per Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, estableix el present preu públic del servei d'escola infantil pública.

ARTICLE 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable del preu públic la prestació del servei d'escolarització, atenció, cura i vigilància dels infants, i altres de complementaris, propis de les escoles infantils, quan aquests siguin realitzats pels serveis municipals.

ARTICLE 3. Obligacions al Pagament

Són subjectes passius del preu públic, en concepte de contribuents, les persones físiques que solꞏlicitin o es beneficiïn de la prestació de serveis o realització de les activitats d'ensenyament.

2. Estaran obligats al pagament del preu públic:

a) Els progenitors o qui ostenti la tutoria dels infants que es beneficiïn dels serveis prestats per les escoles infantils públiques o altres serveis educatius de 0 a 3 anys.

b) O, si escau, qui pugui estar obligat al pagament dels aliments d'aquests, conforme al que preveu el Codi Civil.

ARTICLE 4. Responsables

1. Són responsables tributàries les persones físiques i jurídiques determinades com a tals a la Llei general tributària i a l'Ordenança general.

2. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de la persona interessada, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei general tributària.

3. Les obligacions tributàries pendents s'exigiran a les persones successores de les persones físiques, jurídiques i entitats sense personalitat, en els termes previstos a la Llei general tributària.

ARTICLE 5. Quantia

Els preus públics seran els següents

SERVEI

QUOTA

Matrícula

60€/anuals

Quota mensual (9 a 14h)

190€/mensuals

Quota mensual (9 a 16h)

255€/mensuals

ARTICLE 6. Exempcions  i bonificacions

Previ informe favorable del serveis municipals socials es pot atorgar l'exempció de tot o part del pagament, fins a un màxim de tres quotes, quan les circumstancies socioeconòmiques de la persona sol·licitant manifestin una situació no adequada i que manquin en cada moment amb un nivell mínim de subsistència.

ARTICLE 7. Meritació

El preu públic es reportarà al moment de la formalització de l'alta del servei de menjador amb independència de la seva real prestació, i per als alumnes ocasionals des de la sol·licitud de prestació del servei.

ARTICLE8. Normes de Gestió

Les persones interessades en la prestació del servei a què es refereix aquest Acord regulador, hauran de presentar a l'escola infantil municipal o a l'Ajuntament la sol·licitud d'inscripció en els models que es facilitin.

Les baixes del servei escolar hauran de comunicar-se quinze deu abans i faran efecte al mes següent de la seva comunicació.

En els casos de falta de pagament de les reiterades es seguirà el següent procediment

  1.  

a. Per falta de pagament durant un mes l'adjudicadora del servei o l'òrgan que ho gestioni per encomana, es posarà en contacte amb la família de l'Infant per la situació detectada

b. Per un retard en el pagament de mes de dues mensualitats significarà la baixa del centre.

En casos excepcionals, degudament acreditats per part dels obligats del pagament, com puguin ser malaltia greu, canvi de domicili, o altres motius de força major, es procedirà a la devolució de la quota mensual de l'import corresponent.

Per mantenir la reserva de la plaça malgrat l'Infant no utilitzi el servei durant 1 mes complet, s'abonarà el 10% de l'import de l'escolarització, excepte en el cas de quan la no utilització del servei sigui per causes alienes a la voluntat dels usuaris, justificades amb l'informe o documentació pertinent. La quota de reserva de plaça serà compensada amb la primera mensualitat del mes següent una vegada es realitzi la inscripció. S'exceptua el mes d'agost.

Quan per causa no imputable a l'obligat al pagament del preu públic no es presti el servei procedirà la devolució de l'import corresponent.

Els deutes pels preus públics aquí regulats podran exigir-se pel procediment administratiu de constrenyiment, de conformitat amb l'article 46.3 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març i la norma de recaptació que sigui d'aplicació.

ARTICLE 9. Modificació

La modificació dels preus públics fixats en el present Acord correspondrà al Ple de la Corporació, en virtut l'article 47.1 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

ARTICLE 10. Legislació aplicable

El referent a infraccions i sancions tributaries, serà d'aplicació a la Llei 58/2003 de 17 de desembre, general Tributaria en concret als articles 181 i segons així com les seves disposicions de desenvolupament, segons el que disposa el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial decret 2/2004, de 5 de març.

Tot el no previst en el present acord estarà el que disposa , la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics.

Diposició Final

El present Acordo regulador, entrarà en vigor el dia seguen de la publicació al Bolletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Contra el present Acord es podrà interposar recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

Estellencs, 7 de març del 2022

El batle Bartomeu Jover Sánchez