Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 117470
Extracte de les bases i la convocatòria que regeixen la concessió d’ajudes econòmiques i individuals de l’Ajuntament de Maó per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 613311  (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index)

Per acord de la Junta de Govern Local del dia 28/02/2022, s'han aprovat les bases i la convocatòria, en règim de concurrència no competitiva, que regeixen la concessió d'ajudes econòmiques i individuals de l'Ajuntament de Maó per a l'any 2022.

El termini de presentació de sol·licituds abastarà l'exercici 2021. Es poden presentar sol·licituds a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria, per part de la Base de Dades nacional de Subvencions, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Els models normalitzats de sol·licitud i d'alta de persona beneficiària/proveïdora, procediment de pagament i modificació de dades bancàries, es troben a la web de l'Ajuntament http://www.ajmao.org/Contingut.aspx?IdPub=14695

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria, d'acord amb les bases reguladores, és la concessió d'ajudes econòmiques de caràcter subsidiari i complementari d'altres tipus de recursos econòmics previstos en la legislació vigent, que forma part del conjunt d'intervencions i actuacions específiques necessàries per a la prevenció, l'assistència i la promoció social.

Finalitat

Aquestes ajudes econòmiques individuals estan destinades a atendre situacions peremptòries de necessitat social de caràcter individual o familiar, i es troben emmarcades en les següents modalitats:

  • Ajudes per a l'habitatge
  • Ajudes per a la manutenció i lactància
  • Ajudes per a activitats educatives
  • Ajudes per motius sociosanitaris
  • Ajudes per a la inserció social i laboral

Persones beneficiàries

Persones físiques en les quals concorrin les circumstàncies previstes en l'ordenança i aquelles altres que es designin en aquesta convocatòria i reuneixin els requisits establerts a l'art. 4 i 5.1 de les bases reguladores.

Criteris objectius d'atorgament de l'ajuda econòmica

Les ajudes s'atorgaran a aquelles persones sol·licitants d'acord amb el que estableix l'art. 9 de les bases reguladores.

Quantia de l'ajuda

L'import de les ajudes s'atorgarà en funció de la tipologia de les ajudes, que no podran superar l'import màxim per cada tipologia d'ajuda estipulades a l'art. 5 de les bases reguladores.

Pressupost

L'import de la convocatòria s'estableix inicialment en 100.000,00 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària G01 2310 4830111.

No obstant això, aquesta quantia es podrà incrementar en una quantia addicional de fins a un màxim de 200.000,00 €, amb càrrec a la mateixa aplicació del pressupost, corresponent a l'aportació del Consell Insular de Menorca, a través del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Maó per a la tramitació i la concessió dels ajuts econòmics individuals, temporals i d'emergència social finançats pel Consell Insular de Menorca, una vegada que aquest s'hagi aprovat.

D'acord amb l'article 58 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el reglament de la Llei general de subvencions, aquesta quantia addicional no requerirà una nova convocatòria, i serà suficient l'aprovació, en el seu moment, de la disponibilitat efectiva de la quantia addicional.

D'aquesta forma, l'import global màxim de la convocatòria podrà ser de 300.000,00 €.

Despeses subvencionables

Despeses d'habitatge, de manutenció i lactància, d'activitats educatives, de motius sociosanitaris i d'inserció social i laboral, especificades a l'art. 5 de les bases reguladores.

Obligacions i compromisos

Les persones beneficiàries d'ajudes econòmiques estan obligades a justificar la despesa mitjançat la presentació de les factures justificatives de la despesa i l'acreditació del seu pagament, i també a complir les obligacions establertes a l'art. 13 de les bases reguladores.

Termini i forma de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds abastarà l'exercici 2022. Es poden presentar sol·licituds a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria, per part de la Base de Dades Nacional de Subvencions, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

S'han de presentar les sol·licituds mitjançant els models normalitzats que facilita l'Ajuntament.

Les sol·licituds, juntament amb els documents que estableix l'art. 7 de les bases reguladores, s'han de presentar per qualsevol de les formes següents:

  • De forma presencial, en horari d'atenció al públic, amb cita prèvia, a l'oficina de Serveis Socials.
  • De forma telemàtica, a l'enllaç www.carpeta ciutadana.org/mao.
  • A qualsevol de les oficines assenyalades a l'art. 16.4 i l'art. 66 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Publicitat bases reguladores

Les bases es publicaran en el següent  enllaç: http://www.ajmao.org/Contingut.aspx?IdPub=14695

Procediment

El procediment de concessió de les ajudes serà en concurrència no competitiva.

Òrgans competents

L'òrgan competent per resoldre la concessió de les ajudes serà l'alcalde o l'òrgan corresponent.

Pagament

S'abonarà el pagament d'acord amb el que estableix l'art. 10.3.

Termini d'execució

El termini d'execució serà de l'1 de gener al 31 de desembre de l'any de la convocatòria.

Termini i forma de justificació

Amb caràcter general, s'estableix un termini d'un mes, a partir de la finalització de l'activitat subvencionada, per presentar la documentació justificativa.

Les persones beneficiàries de la subvenció estan obligades a justificar la despesa mitjançant la presentació de les factures justificatives de la despesa i l'acreditació del seu pagament.

Els honoraris professionals es justificaran amb les minutes corresponents.

Altres dades d'obligat compliment

S'ha de complir tot el que disposen les bases que regulen aquesta convocatòria d'ajudes econòmiques, d'acord amb l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó, aprovada definitivament pel Ple d'aquesta corporació el 31.03.2016 i publicada al BOIB el 25.01.2018.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica del document (4 de març de 2022)

L'alcalde Héctor Pons Riudavets