Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 101723
Resolució del president de l’ AETIB per la qual es dona publicitat a la convocatòria “Programa ordinario de Planes de Sostenibilidad Turística en Destinos 2022” convocades per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Reial Decret-Llei 25/2020, de 3 de juliol, de mesures urgents per recolzar la reactivació de l' economia i el treball, regula al seu article 10 , els “Planes de Sostenibilidad Turística en Destinos”, com a instruments per a la prestació, per part de la Secretaria d'Estat de Turisme de recolzament a la inversió en actuacions d' impuls, adequació i millora dels destins turístics amb el fi d'augmentar la sostenibilitat.

El “Programa Ordinario de Planes de Sostenibilitat Turística en Destinos”, ratificat a la Conferencia Sectorial de Turisme de data 13 de juliol de 2020 ,i ratificada la seva primera actualització a la Conferencia Sectorial de Turismo de 30 de març de 2021, i la seva segona actualització el 17 de febrer de 2022, s'ha elaborat des de la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR), amb la participació de les comunitats autònomes i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) mitjançant el Grup de Treball de Turisme Sostenible de la Comissió Sectorial de Turisme.

La SETUR exerceix la funció de disseny e implantació de plans i programes que promoguin la innovació, la qualitat, la sostenibilitat i la competitivitat de productes turístics d'alt valor afegit pel client, tot allò basat en la col·laboració públic-públic i públic-privada, essent les comunitats autònomes responsables de la política i estratègia turística en els seus territoris.

L'AETIB, d' acord con el Decret 18/2018, de 23 de juny, pel que es reorganitzar, reestructura i regula l' AETIB, estableix que, entre les seves finalitats es troba l' elaboració de l' estratègia turística per a la millora del posicionament internacional de les Illes Balears així com l' elaboració de l' estratègia de sostenibilitat com a element de disminució dels impactes de l' activitat turística.

RESOLC

Únic.- Ordenar la publicació de la Convocatòria Programa Ordinario de Planes de Sostenibilidad Turística en Destinos 2022 de la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR) , per donar-li publicitat i general coneixement.

 

Palma, 24 de febrer de 2022

El president de l' AETIB Jaume Colom Adrover (Per delegació del president de l'AETIB de 28 de setembre de 2021)

 

ANNEX

1. Objecte i beneficiaris

Es convoca l'edició ordinària 2022 dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destins, amb objecte d'impulsar la transformació dels destins turístics espanyols cap a la  sostenibilitat.

Sense perjudici del que en particular s'estableix a la convocatòria, aquesta es regira pel Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins, ratificat a Conferencia Sectorial de Turisme de data 13 de juliol de 2020, i ratificada la seva primera actualització a la Conferencia Sectorial de Turisme de 30 de març de 2021, i la seva segona actualització el 17 de febrer de 2022.

L'objectiu del programa es avançar cap a la transformació dels destins turístics cap un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial. Aquesta edició ordinària de Plans de 2022 es dirigeix a sis subcategories de destí: sol i platja molt internacionalitzat, sol i platja mixt/residencial, espai natural, destí rural amb una identitat turística, destí rural coster, gran destí urbà (Madrid y Barcelona), destí urbà i ciutat amb identitat turística.

L'entitat beneficiaria i responsable de l'execució del pla en totes les seves fases haurà de ser una entitat local de les previstes a l'article 3 de la Llei 7/1985, de 2 d' abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

2. Termini de presentació de propostes

El termini de presentació de propostes començà el 18 de febrer de 2022 fins al 31 de març de 2022 ambos inclosos.

Les entintats interessades hauran de complimentar la documentació d'aquesta convocatòria que es troba a la seu Electrónica de la AETIB

http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=5109564&coduo=475&lang=ca

http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=5109564&coduo=475&lang=es

La presentació de sol·licituds es realitzarà a través del Registro Electrònic de la AETIB (AETIB-oficina principal)

3. Formalització de la presentació de las propostes de plans

La proposta estarà integrada per quatre elements:

- Dades bàsiques del sol·licitant

- Memòria econòmica relativa al cost i finançament

- Memòria Técnica del pla

- Annexes

La proposta haurà de enviar-se amb el compliment del formularia de la convocatòria que figura a la web

4. Anàlisis i valoració de les propostes de PSTD

La Comunitat autònoma remetrà a la Secretaria d'Estat de Turisme totes les propostes de PSTD rebudes en el termini de 72 hores des de la finalització del termini de presentació, per tal que l'anàlisi i valoració d'aquestes es realitzi de forma simultània per ambdues administracions.

Correspondrà a la SETUR l' elaboració de la proposta de selecció final, que recourà la relació de PSTD que hagin obtingut major valoració, així com la seva remissió a la Comissió Sectorial de Turisme per la seva aprovació.

El nom dels PSTD seleccionats, juntament amb la inversió prevista per a cadascun per part de la Secretaria d'Estat de Turisme, serà publicat en la Web del Ministeri d'Industria , Comerç i Turisme,

5. Altres dades

El text complet de la convocatòria, així com els annexes es poden descarregar a la seu electrònica de la AETIB:

http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=5109564&coduo=475&lang=ca

i al següent link del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme: 

https://turismo.gob.es/es-es/Novedades/Paginas/abierta-edicion-ordinaria-2022-planes-sostenibilidad-turistica-destinos.aspx