Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 100152
Aprovació definitiva de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada inicialment pel ple d'aquest Ajuntament de 27 de desembre de 2022, la modificació de l'Ordenança fiscal de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, exposades al públic mitjançant la publicació de l'anunci corresponent en el BOIB núm. 180, de data 30 de desembre de 2021 pel termini de trenta dies per a la presentació de reclamacions i suggeriments sense que se'n hagin presentat, i vist l'informe sobre l'impacte de gènere de l'Institut Balear de la Dona de 5 de gener de 2022, es publica el text íntegre de les esmentades modificacions.

MODIFICACIÓ ORDENANCES FISCALS:

OF.I.01 ORDENANÇA FISCAL DE L'IMPOST SOBRE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES

L'article 4 queda redactat de la següent manera: (s'afegeix un apartat 4 a les bonificacions potestatives).

Article 4

Exempcions i bonificacions

Exempcions:

Estaran exemptes del pagament de l'impost la realització de qualsevol construcció, instal·lació o obra de la qual siguin entitats propietàries l'Estat, les comunitats autònomes o les entitats locals que, subjectes a aquest impost, s'hagin de destinar directament a carreteres, ferrocarrils, ports, aeroports, obres hidràuliques, sanejament de poblacions i de les seves aigües residuals, encara que la seva gestió la duguin a terme organismes autònoms, tant si es tracta d'obres de nova inversió com de conservació.

Bonificacions:

1. S'estableix una bonificació del 95% de la quota a favor de les construccions, instal·lacions o obres d'especial interès o utilitat municipal. Per gaudir d'aquesta bonificació serà necessari, prèvia sol·licitud de la persona o entitat interessada, que el Ple municipal, amb el vot favorable de la majoria simple dels seus membres, declari expressament que la construcció, instal·lació o obra és d'especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l'ocupació que així ho justifiquin.

En particular, només es considerarà que existeix aquest especial interès quan la persona o entitat sol·licitant sigui una altra administració pública.

2. S'estableix una bonificació del 90% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que afavoreixin les condicions d'accés i habitabilitat de les persones discapacitades en els termes que es redactaran a continuació.

En el cas de construccions, instal·lacions o obres que incloguin altres tipus d'obres diferents de les d'afavorir l'accés i l'habitabilitat de la persona discapacitada, la bonificació sols s'aplicarà sobre el cost de la construcció, instal·lació o obra que afavoreixi l'accés i habitabilitat de la persona discapacitada.

L'atorgament d'aquesta bonificació requereix sol·licitud expressa del subjecte passiu i tendrà com a requisit que l'obra sigui residència habitual de la persona discapacitada, condició que s'haurà d'acreditar per qualsevol de les formes admeses en dret. La bonificació serà aplicable a un màxim de dos habitatges per persona discapacitada.

3. S'estableix una bonificació del 50% a favor de les construccions, instal·lacions o obres referides a les vivendes de protecció oficial.

4. S'estableix una bonificació del 95% de la quota a favor de les construccions, instal·lacions o obres que incorporin sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de la energia solar.

L'aplicació d'aquesta bonificació queda condicionada a que la instal·lació per a la producció de calor inclogui col·lectors que disposin de la corresponent homologació de l'administració competent. Aquesta bonificació solament serà d'aplicació al cost del sistema d'aprofitament tèrmic o elèctric de la energia solar.

Les anteriors bonificacions son aplicables simultàniament.

 

Santanyí, a la data de signatura electrònica (22 de febrer de 2022)

La batlessa

Maria C. Pons Monserrat