Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BÚGER

Núm. 99938
Aprovació definitiva de l'Ordenança reguladora de la taxa de llicències d’animals potencialment perillosos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Búger, va acordar en sessió celebrada en data 22 de desembre de 2021 aprovar provisionalment l'Ordenança reguladora de la taxa de llicències d'animals potencialment perillosos de l'Ajuntament de Búger. Després de la tramitació corresponent i no haver-se presentat al·legacions ni suggeriments es procedeix a la seva publicació d'acord amb el que es disposa en l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i amb el següent tenor literal:

TAXA PER A L'EXPEDICIÓ DE LLICÈNCIES ADMINISTRATIVES PER A LA TINENÇA D'ANIMALS POTENCIALMENT PERILLOSOS.

Article 1.- Objecte

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, d'acord amb el que disposen els article 15 al 27 del Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, i atès el que preveu l'ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals potencialment perillosos, i el Reial Decret 287/2002, de 22 de març, pel que es desenvolupa la Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença d'animals potencialment perillosos, i la legislació autonòmica corresponent, aquest Ajuntament estableix la taxa per a l'atorgament de la llicència per a la tinença d'animals potencialment perillosos que es regirà per aquesta ordenança fiscal, les normes de les quals s'atenen al que disposa l'article 57 del Real Decret Legislatiu 2/2004.

Article 2.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable:

1.L'activitat municipal, tant tècnica com administrativa, desenvolupada a instància de part, amb motiu de la tramitació dels documents necessaris per a l'atorgament de les llicències i autoritzacions indicades a l'article 1. Aquesta activitat administrativa fa referència tant a la obtenció com ala renovació de la llicència.

2.L'activitat municipal d'inspecció i control de la tinença d'animals considerats potencialment perillosos.

Article 3.- Quota tributària

La quota tributària es fitxa en 15 euros.

Article 4.- Exempcions i bonificacions

No es concediran exempcions o bonificacions en el pagament de la taxa.

Article 5.- Meritació

De conformitat amb l'article 26.1.b) del Text Refós de la llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, en aquest cas, la taxa es meritarà a la data de presentació de l'oportuna sol·licitud per ser titular de la llicència de tinença d'animals potencialment perillosos.

L'obligació de contribuir, un cop nascuda, no es veurà afectada de cap manera per la renúncia, desistiment o manca de presentació de documentació per part de la persona sol·licitant.

La llicència municipal per a la tinença d'animals potencialment perillosos tendrà una vigència de 5 anys i haurà de ser renovada. Aquesta llicència perdrà la seva vigència en el moment en què el seu titular deixi de complir qualsevol dels requisits establerts per a la seva obtenció. Aquest fet no donarà dret a la devolució de la taxa.

 

Article 6.- Subjecte passiu.

Estan obligats al pagament de la taxa, en concepte de subjectes passius i responsables, les persones físiques que sol·licitin l'expedició o renovació de l'oportuna llicència per a la tinença d'animals potencialment perillosos.

Article 7.-Infraccions i sancions

En tot allò relatiu a la qualificació de infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al que es disposa als articles 183 i següents de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària i a la resta de disposicions que la desenvolupen i complementen.

Disposició final.

Aquesta Ordenança Fiscal entrarà en vigor i s'aplicarà a comptar del dia següent a la seva publicació íntegra al Butlletí Oficial de les Illes Balears i continuarà vigent mentre no s'acordi la seva modificació o derogació. En cas de modificació parcial, els articles que no es modifiquin restaran vigents”

 

Búger, document signat electrònicament (21 de febrer de 2022)

El batle Pere Torrens Escalas