Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció tercera. Cursos i formació

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 98895
Resolució de la Direcció gerència de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aprova la convocatòria del curs de capacitació per accedir a la categoria de oficial de policia local 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

De conformitat amb l'article 34.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, els procediments de selecció per accedir a les categories de policia local es completen amb la superació d'un període de pràctiques, que inclou la superació del curs de capacitació corresponent a la categoria a la qual s'accedeix, i la fase de pràctiques al municipi relacionades amb les funcions pròpies de la categoria en qüestió.

D'altra banda, l'article 28.3 de la Llei 4/2013 estableix que l'Escola Balear d'Administració Pública ha d'impartir el curs de capacitació corresponent a cada categoria de la policia local.

L'article 159 del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, en relació amb la previsió de vacants disposa que:

1. Durant els tres primers mesos de cada any, els ajuntaments comunicaran a la Direcció General d'Emergències i Interior, competent en matèria de coordinació de les policies locals, la previsió de convocatòries per a la selecció de membres del cos de policia, o policies a fi de permetre la planificació dels cursos de capacitació de les categories corresponents.

2. Les convocatòries s'han d'efectuar, en tot cas, de manera que la realització de les proves acabi abans del dia 30 de novembre amb la llista de persones proposades i pugui iniciar-se el curs de capacitació dels seleccionats a partir del gener de l'any següent.

3. Una vegada conclosa la fase d'oposició o, si s'escau, de concurs oposició, l'ajuntament ha de comunicar la llista definitiva d'aspirants que s'han d'incorporar als cursos selectius per categories i sol·licitar la reserva de places corresponents.

Els articles 177 i següents del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears regulen el curs de capacitació per accedir a cada categoria de la policia local.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha dictat la Resolució per la qual s'aprova el contingut, el desenvolupament, la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern del curs  de capacitació per accedir a la categoria d'oficial de policia local, en virtut de la competència que li atribueix l'article 178.2 del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Els articles 34.3 i 28.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

2. L'article 159 del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del Fons de Seguretat Pública de les Illes Balears.

3. Els articles 177 i següents del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

4. La Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat  per la qual s'aprova el contingut, el desenvolupament, la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern del curs per a l'accés a la categoria d'oficial de policia local.

5. Els articles 4.1 i 5.9 dels Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, aprovats pel Decret 31/2012, de 13 d'abril, així com la lletra c) de l'article 10.2, l'article 12.1 i les lletres j) i m) de l'article 12.5 dels Estatuts.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Aprovar la convocatòria del curs de capacitació per accedir a la categoria d'oficial de policia local per a l'any 2022.

2. Aprovar les bases que han de regir la convocatòria i el model de sol·licitud de reserva de places del curs de capacitació per accedir a la categoria d'oficial, en el termes que figuren en els annexos 1 i 2 d'aquesta Resolució respectivament.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la seu electrònica de l'EBAP.

D'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en els litigis entre administracions públiques no es poden interposar recursos en via administrativa. No obstant això, quan s'interposa un recurs contenciós administratiu contra una altra administració, es pot requerir prèviament que s'anul·li o es revoqui l'acte.

 

Palma, document signat electrònicament (23 de febrer de 2022)

La directora gerent de l'EBAP María del Carmen Iglesias Manjón

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria del curs de capacitació per accedir a la categoria d'oficial de policia local per a l'any 2022

Primera

Alumnes del curs

1. Poden ser alumnes del curs de capacitació per accedir a la categoria d'oficial de policia local les persones que han superat la fase d'oposició d'un procés selectiu per accedir a la categoria d'oficial de policia local i que han de ser nomenades personal funcionari en pràctiques per l'autoritat municipal.

2 La pèrdua de la condició de personal funcionari en pràctiques d'un ajuntament suposa l'exclusió automàtica del curs de capacitació.

Segona

Places

1. El nombre de places del curs d'oficial de capacitació previst en aquesta convocatòria és de 40 places.

Tercera

Distribució del curs

El curs de capacitació per a l'accés a la categoria d'oficial de policia local té una càrrega de treball efectiu de 175 hores, que inclou les hores corresponents a les classes impartides en la modalitat presencial i en línia, teòriques o pràctiques, les hores de treball en l'entorn virtual, les dedicades a la realització de treballs, pràctiques o projectes, l'assistència a jornades, si escau, i les que s'exigeix per preparar i fer els exàmens i les proves d'avaluació.

L'assistència efectiva a les classes presencials del curs és obligatòria ja que incentiva el compromís de l'alumne amb l'aprenentatge i resulta essencial per assolir els coneixements, les actituds i els procediments prevists en el programa formatiu del curs.

Quarta

Inici, lloc i durada del curs

1. L' edició del curs de capacitació per a l'accés a la categoria d'oficial començarà en el mes de març

Els seminaris presencials es duran a terme durant el desenvolupament del curs.

El treball de fi curs s'ha d'haver lliurat abans que finalitzi el curs.

2. Aquestes dates queden subjectes a modificacions en els casos en què sigui necessari reorganitzar l'inici del curs per manca de sol·licituds mínimes o per circumstàncies extraordinàries sobrevingudes.

3. Els seminaris presencials del curs de capacitació d'oficial es duran a terme a l'illa de Mallorca; si bé es valorarà la descentralització a les illes de Menorca o d'Eivissa, sempre que es compti amb els recursos materials i humans necessaris per impartir el curs en aquestes illes.

Cinquena

Sol·licituds de reserva de places

1.Les sol·licituds s'han de presentar de forma electrònica en el Registre electrònic comú (REC) de l'Administració general de l'Estat (https://rec.redsara.es) o a través del Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR) dirigit a l'Escola Balear d'Administració Pública (DIR3: A04026910), d'acord amb el model que figura en l'annex 2 i que es posarà a disposició dels ajuntaments en la seu electrònica de l'EBAP.

2. Juntament amb la sol·licitud, s'ha de presentar un certificat del secretari o secretària de l'ajuntament que contengui:

La relació dels aspirants que han superat la fase d'oposició del procés selectiu i que han de ser nomenats funcionaris en pràctiques, la nota que han obtingut i la data  de la publicació de la llista definitiva d'aprovats.

3. El termini per presentar les sol·licituds és de 10 dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

4. Un cop adjudicada la plaça i abans de l'inici del curs d'oficial, l'ajuntament ha d'aportar a l'EBAP el nomenament com a funcionaris en pràctiques dels aspirants als quals s'assigni una plaça en el curs de capacitació d'oficial. Si no aporta la documentació relativa al nomenament dels funcionaris en pràctiques abans de l'inici del curs, no es garantirà la plaça assignada.

Sisena

Informació als ajuntaments

1. Per seguir la formació en línia, és imprescindible que els funcionaris en pràctiques que adquireixin la condició d'alumnes del curs de capacitació d'oficial de policia local disposin d'un aparell amb connexió a internet que permeti el seguiment de les activitats del curs que s'imparteixin en aquesta modalitat.

2. Durant el desenvolupament del curs de capacitació per a l'accés a la categoria d'oficial, els alumnes han de percebre les retribucions que determina l'article 34 bis de la Llei 4/2013, atesa la seva condició de personal funcionari en pràctiques.

Setena

Règim general del curs

El contingut del curs de capacitació d'oficial de policia local, així com la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern, s'estableixen en la Resolució de la Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat i la resta de normativa aplicable.

Novena

Certificació

Una vegada acabat el curs de capacitació d'oficial de policia local , l'EBAP ha de certificar el curs de capacitació als aspirants que l'hagin superat.

Documents adjunts