Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 98144
Concurs de fotografia Beni Trutmann del Consell Insular de Formentera 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió celebrada el 18 de febrer de 2022, i en exercici de les seues competències, sobre la base d'allò proposat (que conforme als articles 35 i 88 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques, abans articles 54 i 89 de la Llei 30/1992, suposa la motivació d'aquest acte), adopta per unanimitat, el següent acord:

1. Aprovar les Bases del XIX Concurs de fotografia Beni Trutmann del Consell Insular de Formentera.

2. Aprovar la convocatòria del XIX Concurs de Fotografia Beni Trutmann per a l'any 2022, d'acord amb les bases que s'adjunten com a annex I.

3. Aprovar l'import màxim de 3.500 €, amb càrrec a la partida pressupostària 2022.1.334.22609.01 del vigent pressupost anual, per fer front al cost dels premis que s'atorgaran.

4. Publicar les bases de la convocatòria al BOIB, al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell.

BASES REGULADORES DEL XIX CONCURS DE FOTOGRAFIA BENI TRUTMANN 

L'àrea de Cultura i Educació del Consell Insular de Formentera convoca el XIX Concurs de Fotografia Beni Trutmann amb l'objectiu d'adquirir un compromís amb la natura i la defensa del medi ambient, tot recordant la trajectòria de l'il·lustre fotògraf en el vintè aniversari de la seva mort.

Bases de la convocatòria

Aquest certamen va sorgir per retre homenatge a la trajectòria d'aquest fotògraf tan important per a l'illa, el qual deixà un arxiu amb més de trenta mil fotografies que mostren el seu amor per la bellesa natural de Formentera. Per això, el concurs, des dels seus inicis, estableix com a tema la natura de Formentera en tots els seus àmbits: paisatge, fauna, vegetació i interacció humana amb la natura.

1. El tema del concurs és la natura de Formentera en tots els seus àmbits: el paisatge, la fauna, la vegetació i la relació entre l'home i la natura.

2. Les fotografies que presentin els concursants han de ser inèdites i no podran haver estat premiades en cap altre concurs.

3. Hi ha quatre categories:

Fotografia en blanc i negre

Fotografia en color

Foto denúncia

Fotografia júnior (de 12 a 18 anys)

4.La categoria foto denúncia es refereix a qualsevol fotografia que sigui una denúncia, queixa o reivindicació que faci reflexionar sobre qualsevol debat ambiental.

5.La categoria de fotografia júnior és oberta només a participants en edat compresa entre els 12 i els 18 anys, ambdós inclosos.

6.La categoria de fotografia en blanc i negre, fotografia en color i foto denúncia és oberta a participants de qualsevol edat. En totes les categories les fotografies han de ser inèdites i cada autor podrà presentar un màxim de tres fotografies.

7. En les tres primeres categories, les fotografies han d'enviar-se sobre paper i sense muntar, la mida tendrà un mínim de 20 cm d'ample i un màxim de 40 cm de llarg.

En les fotografies digitals es permet modificar valors tonals, saturació, lluentor, contrast, nivells i corbes, però no s'admetrà cap altre tipus de manipulació. Així com tampoc es poden fer retocs ni manipulacions en el positivat en fotografies analògiques.

8. Les fotografies de les categories en blanc i negre, en color i foto denúncia s'hauran de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), carrer de Ramon Llull, núm. 6 de Sant Francesc, des de l'endemà de la publicació d'aquestes bases reguladores del XIX Concurs de Fotografia Beni Trutmann del Consell Insular de Formentera al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) fins al 12 d'abril de 2022, dins d'un sobre el blanc. Dins aquest sobre hi haurà un altre sobre en blanc a l'interior del qual ha de figurar el nom i llinatges de l'autor, número de DNI, adreça, correu electrònic i un telèfon de contacte. El sobre de dins, amb les dades del participant, només serà obert en el cas dels concursants premiats. L'anonimat estarà assegurat per un número d'ordre d'inscripció que es donarà al concursant amb el número de registre. D'aquesta manera, el sobre en blanc, el dors de les fotos i el número de registre, tendran el mateix número perquè l'autor pugui recuperar les fotografies.

8.1. Les fotografies de les categories en blanc i negre, en color i foto denúncia també es podran presentar, dins el termini especificat en el punt 8,  per correu certificat i/o correu administratiu al Consell Insular de Formentera (plaça de la Constitució, 1, 07860 Sant Francesc, Formentera). En aquest cas, el sobre amb les dades del concursant i el sobre certificat, hauran de dur una contrasenya que permeti la identificació del concursant.

8.2. Cada fotografia, al darrere, ha de portar un títol i indicar el lloc i data on ha estat realitzada.

9. En la categoria júnior es podran presentar un màxim de tres fotografies i es podran enviar fins al 12 d'abril al correu electrònic:

concursfoto@conselldeformentera.cat

Cada participant enviarà les seves fotografies en un mateix correu electrònic, posant a l'assumpte “Concurs Beni”, i indicant en el correu electrònic les dades següents: pseudònim, número de DNI, títol, edat i telèfon de contacte.

10. L'incompliment d'algun dels requisits establerts en les presents bases implicarà la retirada de la fotografia del concurs, sense que existeixi cap dret que assisteixi el concursant autor d'aquesta.

11. S'estableixen els següents premis:    

1r premi Fotografia blanc i negre: 500 €  

1r premi Fotografia color: 500 €

1r premi Foto denúncia: 500 €  

1r premi Fotografia júnior: càmera digital compacta Canon Ixus 185 

2n premi Fotografia blanc i negre: 300 €

2n premi Fotografia color: 300 €

2n premi Foto denúncia: 300 €  

2n premi Fotografia júnior: càmera digital instantània Fuji Instax Mini 11

3r premi Fotografia blanc i negre: 200 €

3r premi Fotografia color: 200 €

3r premi Foto denúncia: 200 €  

3r premi Fotografia júnior: càmera esportiva Polaroid Cube

12. Es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres:

President/a:

Conseller/a de l'àrea de Cultura i Educació o persona en qui delegui.

Secretari/ària:

Secretari/ària del Consell Insular de Formentera o funcionari en qui delegui.

Vocals:            

Un representant d'alguna de les associacions de l'àmbit de la natura de la nostra illa.

Un representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera

Un representant de reconeguda experiència en les arts visuals 

Si un dels membres del jurat no pot assistir-hi, se substituirà per un altre representant de reconeguda experiència en les arts visuals.

13. Els criteris que es tendran en compte per a la concessió dels premis seran bàsicament els següents

Representació de l'esperit crític de Beni Trutmann

Originalitat en la representació fotogràfica de l'illa

Qualitat tècnica fotogràfica

Relació de les persones amb el paisatge 

14. El jurat es reunirà abans del 22 d'abril, i el seu veredicte serà inapel·lable.

15. El lliurament dels premis serà el 2 de maig de 2022, coincidint amb l'inici de l'exposició del Concurs de Fotografia Beni Trutmann.

16. El premi pot ser declarat desert si el jurat considera que cap de les obres no té prou qualitat.

17. Les obres premiades quedaran en poder del Consell Insular de Formentera, el qual les podrà utilitzar en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (cartellera, plataformes digitals, xarxes socials...) sense haver de pagar drets d'autor.

18. En la categoria de fotografia júnior, les fotografies presentades es podran utilitzar durant el període del concurs a les xarxes socials del Consell Insular de Formentera. Les premiades quedaran en poder del Consell Insular de Formentera, el qual les podrà utilitzar en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (cartellera, plataformes digitals, xarxes socials...) sense haver de pagar drets d'autor.

19. El Consell Insular de Formentera es reserva el dret exclusiu d'exposar una selecció de les obres dels participants. Les fotografies s'exposaran a la Sala d'Exposicions “Ajuntament Vell” del 2 al 14 de maig de 2022.

20. Les fotografies presentades, exceptuant les premiades, es podran passar a recollir a la Sala d'Exposicions “Ajuntament Vell” des del 16 de maig al 31 de desembre del 2022. Si no són recollides per l'autor, es consideraran abandonades, i el Consell Insular de Formentera en podrà fer un ús no lucratiu.

21. El fet de participar en aquest certamen suposarà la plena acceptació de les bases, així com les decisions del jurat, que seran inapel·lables.

22. Per resoldre qualsevol aspecte no recollit en aquestes bases, s'estarà al disposat a la Llei 7/1985 de 2 d'abril de bases de règim local, a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques, i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de Règim Jurídic del Sector Públic, així com per tota la normativa legal que li sigui d'aplicació. A més, s'està, al que preveu el propi Pressupost general del Consell Insular de Formentera per a l'any 2022 (BOIB núm. 13, de 25 de gener de 2022).

23. Aquestes bases reguladores del XIX Concurs de Fotografia Beni Trutmann entraran en vigor l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, amb la data de la signatura electrònica (23 de febrer de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera

Ana Juan Torres