Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 97160
Circular 1/2022, de 18 de febrer de 2022, del director general d’Energia i Canvi Climàtic, per la qual es concreten i defineixen les instal·lacions per a producció d’energia elèctrica a partir d’energia solar, destinada a la venda a la xarxa, d’acord amb l’Annex 2, Grup 2, punt 6 de la Llei 12/2016, de 17 d’agost, d’avaluació ambiental de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Mitjançant la disposició final catorzena de la Llei 2/2020 de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, es va modificar la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears; en concret, es modificà el punt 12 del Grup 3 Energia de l'Annex I (projectes sotmesos a avaluació d'impacte ambiental ordinària) i el punt 6 del Grup 2 Energia, de l'Annex II (projectes sotmesos a avaluació d'impacte ambiental simplificada), el qual quedà redactat de la manera següent:

«6. Instal·lacions per a producció d'energia elèctrica a partir de l'energia solar, destinada a la venda en la xarxa, següents:

Instal·lacions amb una ocupació total de més de 4 ha situades en sòl rústic definides com a aptes per a les instal·lacions esmentades en el pla territorial insular corresponent i en les zones d'aptitud alta del PDS d'energia.

Instal·lacions amb una ocupació total de més de 2 ha situades en sòl rústic en les zones d'aptitud mitjana del PDS d'energia.

Instal·lacions amb una ocupació total de més d'1 ha, excepte les situades en qualsevol mena de coberta o en zones definides com a aptes per a les instal·lacions esmentades en el pla territorial insular corresponent.

Instal·lacions amb una ocupació total de més de 100 m² situades en sòl rústic protegit.»

2. Aquesta Circular té per objecte establir els criteris d'interpretació homogènia per tramitar la declaració d'utilitat pública, l'autorització administrativa prèvia i de posada en servei de les instal·lacions per a la producció d'energia elèctrica a partir d'energia solar, quan els projectes hagin d'estar sotmesos a una avaluació d'impacte ambiental simplificada i en els quals la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic sigui l'òrgan substantiu.

3. L'exposició de motius de la Llei 2/2020, per la qual es modifica la Llei 12/2016 disposa que «en funció del terreny on s'ubiquin les diferents instal·lacions, aquestes tindran una tramitació ordinària, una simplificada o una exempció de l'avaluació ambiental». Per tant, l'element determinant alhora de fixar el tipus de tramitació que s'ha de seguir és la seva ubicació, és a dir, si aquestes instal·lacions se situen a una aptitud alta, mitjana o baixa.

4. En consonància amb l'establert en l'exposició de motius i en el punt 12 del Grup 3 Energia de l'Annex I, les instal·lacions amb una ocupació total de més d'1 ha situades en sòl rústic fora de les zones d'aptitud alta o mitjana del PDS d'energia, excepte les situades en qualsevol tipus de coberta o en zones definides com a aptes per a les instal·lacions esmentades en el pla territorial insular corresponent, estaran sotmeses a avaluació d'impacte ambiental simplificada. Per tant, les instal·lacions de menys d'1 ha situades en sòl rústic i en les zones d'aptitud alta o mitjana del PDS d'energia o les situades en qualsevol tipus de coberta o en zones definides com a aptes per a les instal·lacions esmentades en la pla territorial insular corresponent estan exemptes d'avaluació d'impacte ambiental.

 

Palma, 22 de febrer de 2022

El director general d'Energia i Canvi Climàtic

José Guillermo Malagrava Rigo